GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AD Plastik Grupa: Neto dobit skočilla 36%

AD Plastik Grupa: Neto dobit skočilla 36%
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2018 / 16:59
Autor: SEEbiz
SOLIN - AD Plastik Grupa u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila neto dobit od 31,8 milijuna kuna, što je rast od 36 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok neto dobit u matičnom društvu AD Plastik d.d. iznosi 26,4 milijuna kuna i veća je 37,5 posto, pokazuje financijsko izvješće te tvrtke objavljeno u petak.

Poslovni su prihodi Grupe iznosili 323,3 milijuna kuna i porasli su 20,3 posto, a prihodi AD Plastik d.d. su porasli 22,02 posto i iznose gotovo 250 milijuna kuna.

"Navedeni rast rezultat je novih poslova, započetih projekata, povećanih narudžbi kupaca i oporavka ruskog tržišta", ističe se u izvješću.

Također se navodi kako, iako je realizirano povećanje prihoda, jaka kuna u odnosu na euro i dalje negativno utječe na visinu prihoda ostvarenih u matičnom društvu, kao što i slab rubalj kod preračuna u kune negativno utječe na visinu prihoda ostvarenih u ruskim društvima.

Prihodi od prodaje Grupe u prvom su tromjesečju rasli više od 20 posto, na 318,6 milijuna kuna, a porasli su i prihodi od prodaje AD Plastik d.d., za gotovo 22 posto, na 245,7 milijuna kuna.

AD Plastik Grupa u prvom je tromjesečju imala poslovne rashode od 291,4 milijuna kuna, što je rast od 18 posto prema istom razdoblju lani. Rasli su i rashodi AD Plastik d.d., za 20,5 posto, na 230 milijuna kuna.

U komentaru predsjednika Uprave Marinka Došena među ostalim se navodi kako ostvareni rezultati "potvrđuju uspješnu realizaciju planiranih poslova i najavljenog rasta poslovanja".

Ovi rezultati, kako navodi, ostvaruju sve zadane ciljeve planirane strategije rasta i unaprjeđenja poslovne efikasnosti, a u nekim ih segmentima i nadmašuju.

"Prošle smo godine ugovorili niz novih poslova kojima smo osigurali rast proizvodnje i prodaje, a na tom smo valu nastavili i u 2018. godini. Tako smo u prva tri mjeseca ove godine dogovorili nove poslove vrijedne više od 100 milijuna eura", kazao je te dodao kako su kvalitetnim upravljanjem troškovima i proizvodnom efikasnošću osigurali rast neto dobiti za prva tri mjeseca ove godine.

Došen je zadovoljan rezultatima, posebice oporavkom ruskog tržišta koje i dalje bilježi dvoznamenkasti rast.

Dobra je vijest najava proizvodnje novih modela vozila za to tržište, jer to otvara mogućnosti za sklapanje novih poslova koje ćemo zasigurno iskoristiti, kazao je te dodao kako je europsko tržište stabilno i bilježi planirane stope rasta.

"U cilju uspješne realizacije novodogovorenih poslova, u idućem su razdoblju planirana ulaganja u proširenje proizvodnih kapaciteta", ističe Došen u izvješću.

Tagovi: AD Plastik, Marinko Došen
PROČITAJ I OVO
Končaru milijarda kuna za 21 vlak za HŽ
POSLOVI
Končaru milijarda kuna za 21 vlak za HŽ
ZAGREB - Na natječaj HŽ Putničkog prijevoza vrijednog gotovo milijardu kuna za nabavu 21 novog elektromotornog vlaka stigla je samo jedna ponuda, i to tvrtke Končar - električna vozila.
EK odobrila produljenje koncesijskog ugovora za Istarski ipsilon do 2039. godine
ZELENO SVJETLO
EK odobrila produljenje koncesijskog ugovora za Istarski ipsilon do 2039. godine

BRUXELLES - Europska komisija u petak je odobrila, u skladu s pravilima EU-a o državnim potporama, plan Hrvatske da produlji ugovor s društvom Bina-Istra o koncesiji za Istarski ipsilon do 2039. godine, što će o koncesionaru omogućiti novo ulaganje od 197 milijuna eura, priopćeno je iz Komisije.

HT angažira investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma
PROCEDURA
HT angažira investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestila je da je Deloitte d.o.o. izvijestio AZTN da će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.
Izraelsko-kineska grupacija u mostarskom Aluminiju zapošljava prve radnike
POTEZI
Izraelsko-kineska grupacija u mostarskom Aluminiju zapošljava prve radnike

MOSTAR - Aluminij Industries, tvrtka u vlasništvu izraelsko-kineske grupacije koju predvodi MT Abraham Group, potpisala je ugovore s prvih 19 radnika koji započinju pripreme za obnovu proizvodnje u pogonima posrnulog mostarskog Aluminija, koji je ugašen prije gotovo 13 mjeseci.

Air Serbia i Turkish Airlines šire partnerstvo
PARTNERI
Air Serbia i Turkish Airlines šire partnerstvo
BEOGRAD - Srpski nacionalni avio-prevoznik Air Serbia i Turkish Airlines postigli su sporazum o proširenju poslovne saradnje code-share ugovorom koji će pokrivati destinacije iz saobraćajnih mreža obe kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE