GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI u prvih šest mjeseci povećao poslovne prihode za 18%

ACI u prvih šest mjeseci povećao poslovne prihode za 18%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2021 / 15:15
Autor: SEEbiz
RIJEKA – Vodeća nautička tvrtka u Hrvatskoj, Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI), u prvih šest mjeseci 2021. godine povećala je prihode od prodaje za 18 posto, odnosno za 12 milijuna kuna.

U poslovnom razdoblju koje i dalje obilježava neizvjesnost zbog nastavka pandemije, zbog čega su u fokusu bile aktivnosti usmjerene na očuvanje stabilnosti poslovanja i zdravlja djelatnika, klijenata i poslovnih partnera, nerevidirano izvješće o rezultatima poslovanja pokazuje da EBITDA iznosi 29,2 milijuna kuna, što predstavlja porast od 7,8 milijuna kuna.

U odnosu na prošlu godinu, sezona je započela u značajno dinamičnijem ritmu, prvenstveno po pitanju realiziranih fizičkih i financijskih pokazatelja dnevnoga veza. Također, slijedom ranije preuzetih obveza i investicija, ACI d.d. je u prvoj polovici 2021. godine realizirao ulaganja u ukupnoj vrijednosti od 19,8 milijuna kuna. Značajnija ulaganja odnose se na investicije s ciljem podizanja standarda i kvalitete, prvenstveno u ACI marinama Korčula, Vodice, Skradin i Opatija, dok su u pripremi daljnje aktivnosti u ACI marinama u Trogiru, na otocima Žut i Piškera te u Milni i gradu Rabu.

U najvećoj hrvatskoj nautičkoj tvrtki su u narednom poslovnom razdoblju fokusirani na produljenje rokova trajanja koncesija i realizaciju započetih investicija, što značajno utječe na daljnje uspješno poslovanje. „Koncesije gotovo svih ACI-jevih marina istječu 2030. godine, zbog čega smo započeli intenzivne aktivnosti, jer je produljenje koncesija od ključnog značaja za daljnja planiranja i ulaganja u sustav ACI marina. U tom smjeru, značajan iskorak za ACI d.d. predstavlja i širenje portfelja marina dobivanjem koncesije društva ACI – Gitone d.o.o. na razdoblje od 30 godina za luku nautičkog turizma u Porto Barošu; buduću ACI marinu Rijeka, što će utjecati na daljnje strateško određenje kompanije.“, ističe predsjednik Uprave Kristijan Pavić.

S ciljem osiguravanja preduvjeta za što stabilniju ljetnu sezonu i dolazak gostiju, ACI d.d. se aktivno uključio u projekt Safe Stay in Croatia, kojemu je cilj pozicionirati Hrvatsku kao sigurnu i poželjnu turističku destinaciju. Osim osiguravanja svih potrebnih preduvjeta za testiranje turista i gostiju na punktovima u pojedinim ACI marinama, u ACI-ju je zabilježen i visok odaziv više od 70 posto cijepljenih djelatnika. „Procijepljenost, definirana pravila kretanja i pridržavanje propisanih epidemioloških mjera u marinama, kao i želja za putovanjima s druge strane, čine osnovu za optimizam s kojim gledamo na ovu sezonu. Uz dobru epidemiološku situaciju, vjerujemo da će ova sezona rezultirati znatno boljim financijskim rezultatima, što će predstavljati osnovu za dodatna ulaganja i daljnje širenje kompanije.“, napominje predsjednik Uprave Pavić.

ACI d.d. je tvrtka nositelj nautičkog turizma u Hrvatskoj koja upravlja s 22 marine diljem Jadrana i preko 5.800 vezova te je primjer razvoja turističke ponude i nautičkih sadržaja u Hrvatskoj. Važno je istaknuti da je, usprkos svim izazovima pandemije, ACI d.d. u protekloj godini očuvao radna mjesta, bez potrebe za zadiranjem u plaće i materijalna prava zaposlenika, pomogao brojnim poslovnim partnerima i tako im omogućio kontinuitet poslovanja te nastavio s praksom društveno odgovornog poslovanja.

Tagovi: Adriatic Croatia International Club, hrvatski turizam, Kristijan Pavić, Porto Baroš, ACI marina rijeka, nautički turizam
PROČITAJ I OVO
Njemačka sklapa ugovore s tvrtkama o zaštiti klime
KLIMA
Njemačka sklapa ugovore s tvrtkama o zaštiti klime
BERLIN - Njemačka će iduće godine sklopiti ugovore o zaštiti klime s industrijskim tvrtkama, kako bi podržala prelazak na čistiju proizvodnju i prelazak na vodik, rekao je danas ministar gospodarstva Robert Habeck.
#DPOconference2022: Prva konferencija namijenjena službenicima za zaštitu podataka
KONFERENCIJE
#DPOconference2022: Prva konferencija namijenjena službenicima za zaštitu podataka
RIJEKA - U Rijeci je održana godišnja edukacija službenika za zaštitu podataka u organizaciji Centar Feralis kao HR predstavnika u Europskoj federaciji službenika za zaštitu podataka (EFDPO) pod nazivom #DPOconference2022
Balenciagin kreativni direktor nakon šokantne kampanje: Osuđujem zlostavljanje djece
ISPRIČAO SE
Balenciagin kreativni direktor nakon šokantne kampanje: Osuđujem zlostavljanje djece
ZAGREB - Balenciagin kreativni direktor Demna Gvasalia uputio je ispriku javnosti nakon što je objavljena kampanja koja glorificira pedofiliju.
Adidas potvrdio godišnje prognoze unatoč ispadanju Njemačke
PROGNOZE
Adidas potvrdio godišnje prognoze unatoč ispadanju Njemačke
BERLIN - Njemački proizvođač sportske obuće i odjeće Adidas ostao je na samo tri od sedam sponzoriranih momčadi na svjetskom nogometnom prvenstvu, no kompanija ostaje pri svojim prognozama prodaje za vrijeme turnira, rekao je Adidasov glasnogovornik nakon ispadanja Njemačke.
Delhaize će u 2023. otvoriti između 40 i 50 trgovina u Srbiji
PLANOVI
Delhaize će u 2023. otvoriti između 40 i 50 trgovina u Srbiji
BEOGRAD - Konferencija CEO Summit Belgrade, u organizaciji InStore Media i uz medijsku podršku sedmičnika NIN, okupila je poslovnu elitu i predstavnike velikih međunarodnih institucija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE