GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ABN Amro kreditira Tankersku NG s 35,3 milijuna dolara

ABN Amro kreditira Tankersku NG s 35,3 milijuna dolara
KREDITIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2021 / 23:00
Autor: SEEbiz
ZADAR - Tankerska Next Generation brodarsko dioničko društvo potpisala je dugoročni ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od USD 35,3 milijuna. Kredit je sklopljen s dosadašnjim kreditorom ABN AMRO Bank N.V. na rok od pet godina.

Tankerska NG će predmetna sredstva najvećim dijelom iskoristiti za prijevremeno zatvaranje postojećeg kredita istog kreditora koji dospijeva u siječnju 2022. godine, a kojim su dijelom financirani M/T Velebit, M/T Vinjerac, te akvizicija novogradnje M/T Pag tijekom 2015. godine. Preostala sredstva će uložiti u navedene brodove kako bi održali visoku razinu konkurentnosti.

- Potpisivanjem ovog financijskog aranžmana Društvo još jednom potvrđuje svoju poziciju na međunarodnom bankarskom tržištu te nastavlja suradnju sa eminentnim kreditorom koji prepoznaje Društvo kao pouzdanog i dugoročnog partnera. Sukladno svojoj strategiji očuvanja financijske stabilnosti i likvidnosti, Društvo je ovim refinanciranjem u potpunosti provelo plan refinanciranja kreditnih obveza koje dospijevaju u 2021. i 2022. godini. Zaključenjem ovog financijskog aranžmana, uz prethodno ostvareni krajem 2020. godine, Društvo je osiguralo refinanciranje za cijelu flotu po konkurentnim uvjetima za predstojeće petogodišnje razdoblje, priopćeno je iz zadarakog brodara.

Tagovi: ABN Amro, Tankerska Next Generation, brodari
PROČITAJ I OVO
Otvaranje Njemačke Lufthansi donijelo snažan rast potražnje za letovima
UZLET
Otvaranje Njemačke Lufthansi donijelo snažan rast potražnje za letovima
FRANKFURT - Njemačka aviokompanija Lufthansa objavila je u utorak da bilježi rast potražnje za letovima prema SAD-u i europskim destinacijama nakon popuštanja njemačkih ograničenja putovanja paralelno padu broja novih slučajeva zaraze covidom 19.
Generali: Uzlet neto dobiti u prvom kvartalu
SNAŽAN RAST
Generali: Uzlet neto dobiti u prvom kvartalu
MILANO - Talijanski osiguravatelj Generali izvijestio u utorak o dvoznamenkastom rastu dobiti u prvom tromjesečju zahvaljujući odjelima neživotnih osiguranja i upravljanja imovinom. Konsolidirana operativna dobit porasla je u prvom tromjesečju 11 posto, na 1,6 milijardi eura.
Heineken zainteresiran za preuzimanje Distella
INTERES
Heineken zainteresiran za preuzimanje Distella
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken potvrdio je u utorak da pregovara s južnoafričkom tvrtkom Distell o mogućoj akviziciji, što bi značilo njegov ulazak na tržište vina i žestokih pića.
Ikea povlači dva proizvoda
POVLAČENJE
Ikea povlači dva proizvoda
ZAGREB - IKEA poziva sve kupce koji posjeduju tanjure, zdjele i šalice HEROISK ili TALRIKA da ih prestanu koristiti te da im se obrate za puni povrat novca.
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
KAPITAL
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
VARAŽDIN - Varteks je povećao temeljni kapital za pet milijuna kuna i sada on iznosi 46.066.860 kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE