GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

A1: United Media Grupa vrši pritisak, no ne pristajemo na medijske ucjene

A1: United Media Grupa vrši pritisak, no ne pristajemo na medijske ucjene
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2021 / 18:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - A1 Hrvatska u srijedu je izvijestio da je United Media Grupa počela vršiti pritisak na A1 nakon najave da od kraja ožujka neće prenositi njihove tv kanale N1 i SportKlub te da nikako ne mogu prihvatiti medijske ucjene i novinarstvo koje "zbog komercijalnih interesa vlasnika kroz vlastiti medij radi pritisak na bilo koju kompaniju zbog legitimne poslovne odluke".

U najnovijem priopćenju iz A1 Hrvatska podsjećaju da su početkom tjedna obavijestili javnost da će krajem ožujka kanale United Media Grupe zamijeniti s kanalima istog tipa, odnosno SportKlub kanalima Arena Sporta, te da je nakon toga počeo pritisak United Medije pri čemu ističu i da je "TV kanal N1 odlučio zamijeniti javni interes s interesom svojeg vlasnika, što su prepoznali gotovo svi hrvatski mediji".

Ponavljaju i da su odluku o zamjeni paketa kanala, među kojima se nalazi i N1, donijeli zbog poslovno nepovoljnih uvjeta pod kojima je United Media Grupa pokušala osigurati produženje ugovora.

"Kada pregovori o cijeni nisu uspjeli, A1 Hrvatska donijela je poslovnu, isključivo komercijalnu odluku da navedene kanale zamijeni kanalima iste vrste. Odgovor na ovu odluku bilo je priopćenje koje je objavio kanal N1 te serija TV priloga i objava koji su uslijedili, a u kojima se A1 Hrvatska napada zbog donošenja poslovne odluke", kažu iz telekom kompanije A1.

Osvrću se pritom i na optužbe kako je ta njihova poslovna odluka "udar na slobodu medija i cenzura… u vrijeme predizborne kampanje", što po njima najbolje pokazuje nevjerodostojnosti te medijske kuće, koja isključivim i propagandnim novinarstvom čini udar na istu tu slobodu medija, neprijeporno koristeći vlastiti medij za zaštitu poslovnih interesa United Media Grupe u Hrvatskoj umjesto za interes javnosti.

"Nismo iznenađeni ovakvim postupcima United Media Grupe, u čijem su vlasništvu u Hrvatskoj inače TV kanali i portali N1, Sport Klub, Nova TV, Doma TV i portal dnevnik.hr, kao i telekom operator Telemach Hrvatska. Upravo zbog ovakvih metoda, u poslovnim pregovorima su kanale United Media Grupe već isključila tri operatora u Sloveniji, zatim operatori u Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji itd. S obzirom na to da smo i dalje izloženi medijskim napadima od strane N1, A1 Hrvatska će poduzeti sve potrebne pravne korake", poručuju iz A1 Hrvatska.

Zaključno dodaju i da je "bez obzira na štetu koja je do sada nanesena, A1 Hrvatska i dalje zainteresirana distribuirati N1 kanal, a sve u najboljem interesu svojih korisnika. Neovisno o porukama kako je N1 spreman bez naknade emitirati svoj program, A1 Hrvatska je otvorena za postizanje komercijalno prihvatljivih uvjeta za zadržavanje N1 kanala".

Tagovi: A1 Hrvatska, N1 televizija, Telemach Hrvatska, Sport Klub, United Group, United Media
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE