GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

A1 neugodno iznenadio korisnike: Poskupjeli računi za fiksne ulsuge

A1 neugodno iznenadio korisnike: Poskupjeli računi za fiksne ulsuge
POSKUPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.08.2019 / 18:24
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Na kućne adrese korisnika A1 fiksnih usluga ovih su dana počele stizati obavijesti koje su malo koga razveselile.

U njima, naime, potrošače obavještavaju kako će im od 1. rujna računi za sve fiksne usluge - dakle telefone, televiziju i internet - biti skuplji za 20 kuna, koliko će iznositi nova mjesečna naknada, s uključenim porezom na dodanu vrijednost, piše Jutarnji list.

- Kako bismo pratili trendove i omogućili vam najkvalitetniju uslugu na tržištu i u budućnosti, od 1. rujna ove godine svi će naši postojeći i novi korisnici fiksnih paketa na računu imati iskazanu stavku Pristup uslugama fiksne mreže u iznosu od 20 kuna s PDV-om. Ta će stavka biti obračunata na računu za fiksne usluge za rujan 2019. godine koji ćete primiti u listopadu - stoji u jednom takvom dopisu koji je zaprimio korisnik.

Kako su za Jutarnji list pojasnili iz A1, na uvođenje nove naknade za korisnike fiksnih usluga u iznosu od 20 kuna tvrtka se, kažu, odlučila kako bi postojećim korisnicima i dalje mogla pružati visoku razinu kvalitete usluge, a što, objašnjavaju, zahtijeva visoka ulaganja, uz istodobno povećanje troškova.

- Da bismo mogli ispuniti naše ciljeve, ostati na visokoj razini kvalitete usluge, nadograđivati je te da bismo i dalje mogli imati najzadovoljnije korisnike, moramo održivo i pozitivno poslovati. Korisnike ćemo pravodobno, jasno i transparentno informirati o novoj naknadi te u skladu sa zakonom podsjetiti da imaju pravo na raskid ugovora u roku od mjesec dana ako im novi uvjeti nisu prihvatljivi - poručili su iz A1 s napomenom da će posljednje obavijesti o uvođenju nove naknade biti poslane tijekom današnjeg dana, a korisnici će pravo na raskid ugovora bez plaćanja penala imati u periodu između 2. i 31. kolovoza.

Iz A1 pritom poručuju da je industrija već neko vrijeme suočena s povećanim ulaznim troškovima i to zbog činjenice da su se s povećanim troškovima prethodno susrele brojne industrije s kojima surađuju.

- Kod nas se konkretno ti troškovi najvećim djelom odnose na ulaganje u najnoviju, ujedno i skuplju telekomunikacijsku opremu i nove tehnologije koje omogućuju dovođenje super brzog interneta. Smatramo da je ulaganje u 5G mrežu od strateške važnosti za Hrvatsku, za gospodarstvo, tvrtke i građane, no to ujedno pretpostavlja i ulaganje u skuplju tehnologiju - tvrde u ovom telekomu iz kojeg poručuju da najveći dio od 500 milijuna eura ulaganja planiraju dati za razvoj 5G infrastrukture, povećanje kapaciteta i sigurnosti mobilne mreže, kao i proširenju fiksne mreže.

Na koliki će se broj korisnika ovo povećanje odnositi iz A1 nisu otkrili, no prema posljednjim javno dostupnim podacima za 2017. godinu, tvrtka je tada imala 297.700 korisnika fiksnih i TV usluga pa bi, ako brojke ostanu na ovoj razini, naknada od 20 kuna mjesečno A1 na godišnjoj razini mogla donijeti dodatnih šest milijuna kuna.

Poskupljenje će se pritom odnositi na sve fiksne usluge A1, ali i Bneta.

Tagovi: A1 Hrvatska, fiksna telefonija, B.net
PROČITAJ I OVO
Novi iskorak Ferrera
STRATEŠKI
Novi iskorak Ferrera
MILANO - Talijan Michele Ferrero, koji je svijetu predstavio čokoladu Nutella, Ferrero i Kinder, sagradio je divovsku obiteljsku slastičarsku tvornicu s godišnjom prodajom od gotovo 10 milijardi eura. Sin Giovanni krenuo je novim putem.
Preuređeni Lavanda Sunny Hotel by Valamar na otoku Hvaru oduševio goste
HOTELIJERI
Preuređeni Lavanda Sunny Hotel by Valamar na otoku Hvaru oduševio goste
HVAR - Uspješno je završena prva faza investicije u Lavanda Sunny Hotel by Valamar u uvali nadomak Starog Grada na otoku Hvaru, čime je započeo širi investicijski ciklus u objekte Helios Farosa u partnerstvu PBZ Croatia osiguranje OMF i Valamar Riviere.
Air France odustao od drugog leta dnevno za Zagreb
ODUSTAJANJE
Air France odustao od drugog leta dnevno za Zagreb
ZAGREB - Iako je Air France najavio uvođenje drugog leta dnevno na liniji Pariz - Zagreb, do realizacije istih ipak nije došlo.
Luka Rijeka: Prve naznake oporavka
RAST PRETOVARA
Luka Rijeka: Prve naznake oporavka
RIJEKA – Luka Rijeka d.d. prvih je sedam mjeseci ove godine završila s povećanjem prometa od osam posto.
Montenegro Airlines: Katastrofalan pad broja putnika
LOŠA GODINA
Montenegro Airlines: Katastrofalan pad broja putnika
PODGORICA - Broj putnika nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlinesa nije zadovoljavajući u toku ove godine, i u odnosu na jul prošle godine manji je deset puta, rekao je komercijalni direktor MA Dragan Popović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE