GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

3. maj ugovorio radove na kemijskom tankeru i osigurao zaposlenost u 2023.

3. maj ugovorio radove na kemijskom tankeru i osigurao zaposlenost u 2023.
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2022 / 13:52
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Brodogradilište 3. maj ugovorilo je dovršetak gradnje tankera za prijevoz kemikalija, nosivosti 45.000 tona za tvrtku Viterlef Management te je, s tim i drugim ugovorenim poslovima, osigurana popunjenost kapaciteta u sljedećoj godini, a pregovara se o novim poslovima.

Rekao je to za Hinu pomoćnik direktora za komercijalu u 3. maju Siniša Ostojić, kazavši da je riječ o brodu na kojemu je završeno oko 75 posto radova, a započet je prije 15-ak godina u Rusiji, za drugog naručitelja.

Brod tada nije dovršen, pa ga je tvrtka Viterlef Management s Britanskih djevičanskih otoka otkupila i namjeravala dovršiti Brodotrogiru, no, brod nije dovršen ni u tom brodogradilištu pa je lani dotegljen u splitsko, a potom u riječko brodogradilište.

Radovi u 3. maju obuhvatit će instaliranje cjevovoda, opremanje spremnika, završetak i opremanje nadgrađa, završno bojanje, sve u roku od godine dana.

Ostojić kaže da se u 3. maju sada dovršava brod za prijevoz rasutog tereta, nosivosti 29.000 tona, za kanadskog naručitelja.

Pri kraju je gradnja te se radi na opremanju polarnog kruzera za naručitelja iz Australije, a razgovara se o gradnji još jednog takvog broda.

Privodi se kraju izgradnja i djelomično opremanje prvog od tri trupa za 50-metarske jahte za talijanskog naručitelja, a treću godinu za redom nastavlja se gradnja sekcija, tj. dijelova trupa kruzera, također za talijanskog naručitelja.

Na pitanje je li to dovoljno za opstanak i poslovanje 3. maja, Ostojić odgovara da je, na osnovi potpisanih ugovora, osigurana zaposlenost 3. maja u 2023. te u prvoj polovini 2024. Dodaje da će, ako se realiziraju poslovi o kojima se sada pregovara, a od kojih su neki u visokoj fazi pregovora, biti osigurana zaposlenost riječkog brodogradilišta i na dulje razdoblje.

Kako je rekao, u tijeku su razgovori o gradnji novih pontona za dok 11 u Brodogradilištu Viktor Lenac. Traju i pregovori sa ciparskom tvrtkom o gradnji dva manja broda za razvoz ukapljenog prirodnog plina, tj. brodova koji tim plinom opskrbljuju druge brodove.

Pregovara se i o gradnji dva kemijska tankera sa spremnicima od nehrđajućeg čelika za naručitelja iz Italije, a za oba posla, i za brodove za opskrbu ukapljenim prirodnim plinom i kemijske tankere, bit će potrebna državna jamstva, rekao je Ostojić.

Tagovi: 3. maj, brodogradnja, tanker, Siniša Ostojić
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE