GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

3. maj ugovorio radove na kemijskom tankeru i osigurao zaposlenost u 2023.

3. maj ugovorio radove na kemijskom tankeru i osigurao zaposlenost u 2023.
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2022 / 13:52
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Brodogradilište 3. maj ugovorilo je dovršetak gradnje tankera za prijevoz kemikalija, nosivosti 45.000 tona za tvrtku Viterlef Management te je, s tim i drugim ugovorenim poslovima, osigurana popunjenost kapaciteta u sljedećoj godini, a pregovara se o novim poslovima.

Rekao je to za Hinu pomoćnik direktora za komercijalu u 3. maju Siniša Ostojić, kazavši da je riječ o brodu na kojemu je završeno oko 75 posto radova, a započet je prije 15-ak godina u Rusiji, za drugog naručitelja.

Brod tada nije dovršen, pa ga je tvrtka Viterlef Management s Britanskih djevičanskih otoka otkupila i namjeravala dovršiti Brodotrogiru, no, brod nije dovršen ni u tom brodogradilištu pa je lani dotegljen u splitsko, a potom u riječko brodogradilište.

Radovi u 3. maju obuhvatit će instaliranje cjevovoda, opremanje spremnika, završetak i opremanje nadgrađa, završno bojanje, sve u roku od godine dana.

Ostojić kaže da se u 3. maju sada dovršava brod za prijevoz rasutog tereta, nosivosti 29.000 tona, za kanadskog naručitelja.

Pri kraju je gradnja te se radi na opremanju polarnog kruzera za naručitelja iz Australije, a razgovara se o gradnji još jednog takvog broda.

Privodi se kraju izgradnja i djelomično opremanje prvog od tri trupa za 50-metarske jahte za talijanskog naručitelja, a treću godinu za redom nastavlja se gradnja sekcija, tj. dijelova trupa kruzera, također za talijanskog naručitelja.

Na pitanje je li to dovoljno za opstanak i poslovanje 3. maja, Ostojić odgovara da je, na osnovi potpisanih ugovora, osigurana zaposlenost 3. maja u 2023. te u prvoj polovini 2024. Dodaje da će, ako se realiziraju poslovi o kojima se sada pregovara, a od kojih su neki u visokoj fazi pregovora, biti osigurana zaposlenost riječkog brodogradilišta i na dulje razdoblje.

Kako je rekao, u tijeku su razgovori o gradnji novih pontona za dok 11 u Brodogradilištu Viktor Lenac. Traju i pregovori sa ciparskom tvrtkom o gradnji dva manja broda za razvoz ukapljenog prirodnog plina, tj. brodova koji tim plinom opskrbljuju druge brodove.

Pregovara se i o gradnji dva kemijska tankera sa spremnicima od nehrđajućeg čelika za naručitelja iz Italije, a za oba posla, i za brodove za opskrbu ukapljenim prirodnim plinom i kemijske tankere, bit će potrebna državna jamstva, rekao je Ostojić.

Tagovi: 3. maj, brodogradnja, tanker, Siniša Ostojić
PROČITAJ I OVO
Frankfurtska zračna luka u ponedjeljak otkazuje sav redoviti zračni promet
ZRAČNI PRIJEVOZ
Frankfurtska zračna luka u ponedjeljak otkazuje sav redoviti zračni promet
FRANKFURT - Nakon što su sindikati u prometnom sektoru najavili štrajk diljem zemlje, najprometnija njemačka zračna luka, Frankfurtska zračna luka, otkazala je sav redoviti zračni promet sljedećeg ponedjeljka.
Plava laguna: Dividenda po redovnoj i povlaštenoj dionici
PODJELA DOBITI
Plava laguna: Dividenda po redovnoj i povlaštenoj dionici
POREČ - Plava laguna je izvijestila da je na izvanrednoj glavnoj skupštini dionesena odluka da se iz zadržane dobiti izdvaja 53 milijuna eura za isplatu redovne i povlaštene fiksne dividende imateljima povlaštenih dionica.
Arena Hospitality Group isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group isplaćuje dividendu
PULA - Arena Hospitality Group danas je objavila poziv za glavnu skupštinu koja će se održati 27. travnja, i na kojoj će, između ostalog biti donijeta odluka o isplati dividende od 0,7 eura po dionici iz zadržane dobiti.
Hrvatski Telekom povećava dividendu
DIVIDENDA
Hrvatski Telekom povećava dividendu
ZAGREB - Hrvatski Telekom je danas izvijestio da Uprava i Nadzorni odbor predlažu glavnoj skupštini raspodjelu neto dobiti iz 2022. godine na način da se dio neto dobiti u iznosu od 86,6 milijuna eura isplati kao dividenda što iznosi 1,1 euro po dionici (8,29 kuna) po dionici i više je za 3,6 posto u odnosu na lani isplaćenu. U odnosu na cijenu dionice to predstavlja dividendni prinos od 4,3 posto.
Brodosplit uplatio oko 24 milijuna eura, nema stečaja
STEČAJEVI
Brodosplit uplatio oko 24 milijuna eura, nema stečaja
SPLIT - Račun Brodosplita je deblokiran i stečaj obustavljen, pa se u petak na Trgovačkom sudu u Splitu neće održati ?najavljeno ?zakazano ročište za otvaranje stečaja, doznaje se na sudu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE