GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

3. maj pronašao kupca za novogradnju 514, cijena iznad najoptimističnijih predviđanja

3. maj pronašao kupca za novogradnju 514, cijena iznad najoptimističnijih predviđanja
KUPAC
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2021 / 09:25
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA – Završen je postupak odabira najboljeg ponuditelja za kupnju broda za prijevoz automobila, koji se završava u »3. maju«, a sve upućuje da je postignuta cijena nadmašila i najoptimističnija predviđanja.

Iz Ministarstva gospodarstva potvrdili su Novom listu da je postupak okončan i da s odabranim kupcem sada slijede pregovori i usuglašavanja oko kupoprodajnog ugovora. Riječ je o grčkom brodaru Neptune Lines koji u floti već ima 18 brodova za prijevoz automobila i kamiona.

Najave iz ministarstva upućuju da bi se ovaj završni korak trebao relativno brzo odraditi, nakon čega još Vlada mora dati suglasnost. Kako doznajemo, objema stranama je u cilju da se sada tehnički dio posla odradi što je moguće prije i pretpostavke su da bi parafiranje vrijednog ugovora moglo uslijediti unutar idućih mjesec dana.

Na javni poziv za kupnju broda za prijevoz automobila, odnosno novogradnje 514, koji je država preuzela u punopravno vlasništvo iz stečajne mase Uljanika i za čiji je završetak potpisan ugovor s riječkim »3. majem«, sredinom rujna stiglo je pet obvezujućih ponuda od brodarskih kompanija i sve su ocijenjene valjanima što, između ostalog, znači da je svaka sadržavala polog ili prvoklasnu bankovnu garanciju u iznosu od dva milijuna eura.

Država je odredila minimalnu cijenu od 39 milijuna eura, a na zainteresiranim brodarima bilo je da ponude što bolju cijenu. Premda je država ponudila potencijalnim kupcima da mogu licitirati i za opciju nezavršenog broda, s tim da onda preuzimaju sva prava i obveze države iz potpisanog ugovora s »3. majem«, svih pet ponuda bilo je za gotov brod. Tri ponuditelja s najvišim iznosima potom su pozvani u drugi krug, u kojem su obaviješteni o najvišoj cijeni koja je u tom trenutku bila nuđena i dana im je mogućnost da još jednom korigiraju svoje prvotne iznose naviše.ž

Tagovi: 3. maj, novogradnja 514, Edi Kučan
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE