GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zukić o sastanku bh. dobavljača Agrokora: Situacija je vrlo teška

Zukić o sastanku bh. dobavljača Agrokora: Situacija je vrlo teška
OZBILJNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2017 / 14:25
Autor: SEEbiz / N1 info
SARAJEVO - U sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu u ponedjeljak je održan sastanak s predstavnicima bh. firmi dobavljača Agrokora.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 11 bh. firmi - Coca Coca, AS Jelah Group, Ataco, Violeta, Orbico, Megamix, Milkos, Meggle, Perutnina Ptuj, Akova i Bimal Brčko, te predstavnici Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH, kao i član Uprave Raiffeisen Bank BiH Heribert Fernau.

Sastanak je predvodio ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Amir Zukić.

"Svi prisutni koji imaju dodira s poslovanjem Konzuma, samim tim su suočeni s krizom koja je prisutna u četiri države regije. Pokušali smo detektirati kakav bi mogao biti pristup da se određenim mjerama i međusobnom suradnjom Konzum lakše prebrodi krizu, a da se dobavljači kojima se duguje oko 130 miliona KM pokuša osigurati obeštećenje za ranije potraživanja što bi osiguralo normalnu opskrbu Konzuma i promet", rekao je Zukić.

On je kazao da je situacija vrlo teška, a da je uzajamno povjerenje narušeno.

"Naš pokušaj se sastojao od toga da pokušamo približiti sve što se događa kako bi osiguralo normalno poslovanje Konzuma i eventualno sanaciju krize. Zaključeno je da situacija zahtjeva stabilan i kontinuiran monitoring nad procesima u Konzumu, dobavljača, zaposlenika i banaka", kazao je Zukić.

On je istakao da je dogovoreno da predstvnici Vlade FBiH tijekom ovog tjedna održe sastanak s menadžmentom Konzuma i ponude okvir ponašanja u narednom periodu, pa da se ponovo sastanu dobavljači s menadžemtnom Konzuma i da se pokuša iznjedriti fer i poštena suradnju kako bi se nastavilo poslovanje Konzuma", dodao je ministar Zukić.

"Ako se to ne uspije, Vlada i ministarstva će razmišljati o potezima kako bi se zaštitio dobavljače, zaposlenike, bankarski sektor, a samim tim i Konzum, i kako bi pokušali stvoriti ambijent da Konzum normalno funkcionira nakon svih problema", poručio je ministar.

Adin Fakić, direktor Milkosa, je istakao zadovoljstvo jer je Vlada FBiH identificirala ozbiljnost situacije.

"Definirano je da trebamo zajednički raditi i da ćemo uključiti Konzum s druge strane. I za dobavljače i za proizvođače je bitno da imamo stabilno tržište. Stabilan Konzum je bitan za sve nas koji radimo i poslujemo u BiH. Očekujemo da se situacija stabilizira i moramo biti pozitivni u smislu rješavanja problema jer smo danas dobili informacije da se nadamo da će situacija biti ispravno vođena i kontrolirana i da će biti proces biti pravilno doveden do kraja", rekao je Fakić.

Tagovi: Amir Zukić, Agrokor, Konzum, Konzum BiH, Vlada Federacije BiH, Milkos
PROČITAJ I OVO
Istraživanja: Dezinficijensi znaju i naškoditi
OPREZ
Istraživanja: Dezinficijensi znaju i naškoditi
ZAGREB - Stotine tisuća ljudi opravdano je proteklih mjeseci u Hrvatskoj tražilo zaštitu od koronovirusa u dezinficijensima, ali nekima su ta sredstvima donijela i nevolje, a njihov broj je znatno veći nego u razdoblju prije pandemije, pokazuju preliminarni rezultati istraživanja.
Azijska tržišta: Indeksi porasli, stabilizirao se tehnološki sektor
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli, stabilizirao se tehnološki sektor
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u petak porasle, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnoga dana, što se zahvaljuje stabilizaciji Wall Streeta i rastu tehnološkog sektora.
Wall Street blago porastao, trgovina nervozna
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street blago porastao, trgovina nervozna
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi blago porasli, nakon vrlo nestabilnog trgovanja, jer je moguće da će Kongres prihvatiti nove fiskalne poticajne mjere prije predsjedničkih izbora u SAD-u.
Ruske banke s rekordnim investicijama u zlato i ostale plemenite metale
INVESTICIJE
Ruske banke s rekordnim investicijama u zlato i ostale plemenite metale
MOSKVA - Ruske banke počele su aktivnije investirati u zlato i druge plemenite metale.
Pola Europske unije na njemačkoj crvenoj listi
CRVENA LISTA
Pola Europske unije na njemačkoj crvenoj listi
BERLIN - Njemačka vlada je još jedanaest regija u EU-u proglasila rizičnima zbog opasnosti od širenja pandemije koronavirusa. Na «crvenoj listi» se našlo nekoliko metropola Unije i još jedna hrvatska županija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE