GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zoričić: Moratorij na zabranu prodaje kave i pića na kioscima

Zoričić: Moratorij na zabranu prodaje kave i pića na kioscima
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2022 / 11:43
Autor: SEEbiz / H
PULA - Pulski gradonačelnik Filip Zoričić potvrdio je u utorak novinarima da Grad odustaje od zabrane prodaje kave i ostalih pića na kioscima, a rekavši da će se na tu odluku ipak staviti moratorij, najavio je novi puno jasniji prijedlog odluke o komunalnom redu.

"Grad je donio zaključak da ćemo predložiti moratorij na odluku zabrane prodaje pića na kioscima te ćemo je oblikovati puno jasnije. Kiosci će međutim morati voditi računa na sanitarne uvjete koje često ne ispunjavaju. Pozabavit ćemo se sanitarno-higijenskom temom i temom zauzimanja prostora i postavljanja reklama", rekao je gradonačelnik Zoričić na konferenciji za novinare održanoj u gradskoj vijećnici.

Najavio je da će odgovorne službe voditi brigu o tome kako se poslužuje kava na kioscima i ispunjavaju li se higijenski uvjeti te što je s površinama koje zauzimaju kiosci.

"Na taj način oblikovat ćemo novi prijedlog odluke i s njim ćemo ići na gradsko vijeće. Dakle, od prvotne zamisli, da se zabrani prodaja pića kioscima ipak ništa" - poručio je Fillip Zoričić.

Naime, na sjednici pulskog gradskog vijeća koja je održana 16. studenoga prošle godine prihvaćena je nova Odluka o komunalnom redu, kojom se praktički zabranjuje prodaja pića u kioscima od 1. siječnja ove godine. Ta je odluka izazvala veliko nezadovoljstvo, a kao razlog za donošenje odluke istaknuto je "kako prodaja pića u kioscima ugrožava rad u ugostiteljskim objektima u čvrstim građevinama".

Osvrnuvši se na stanje u županijskom Centru za gospodarenje otpadom Kaštijun, Zoričić se nije složio s mišljenjem pojedinih istarskih gradonačelnika da prvo treba riješiti pitanje vlasništva.

"To je za mene sekundarno, a najvažnije je da se riješi prekomjerno donošenje otpada preko sezone. Lijepo je piti kavu u Poreču i Rovinju a da smrdi u Puli i Medulinu. Mi više nećemo dopustiti da prekomjerne količine, ukoliko nije bilo pravog selektiranja, dolaze na Kaštijun" - poručio je Zoričić dodavši kako je "forsiranje društvenog ugovora zaista sekundarno".

Pulski gradonačelnik kaže da u vezi s Kaštijunom postoje dva problema, jedan je problem lokacije a drugi nesnosnog smrada te da problem .

"Mi to moramo srediti što se tiče smrada, a kako će izgledati društveni ugovor je sekundarno", rekao je.

Upozorio je da je neprihvatljivo ako prekomjerne količine dolaze iz drugih gradova. Medulin i Pula previše i dugo trpe i to je, poručio je, nemoguće podnijeti.

"Ljeto se bliži, količine će se povećavati, neupitno je da moramo nešto poduzeti" - zaključio je pulski gradonačelnika Filip Zoričić.

Tagovi: Filip Zoričić, kiosci u Puli, Gradsko vijeće Pule
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE