GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zoran Milanović: Hrvatska je zajednica, a ne parcela

Zoran Milanović: Hrvatska je zajednica, a ne parcela
KUKURIKU KOALICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2011 / 14:10
Autor: SEEbiz / Večernji list
VUKOVAR - Predstavljanje Plana 21 Kukuriku koalicije u Vukovaru predsjednik SDP-a Zoran Milanović započeo je riječima da je kampanja za parlamentarne izbore tek započela, ali i da je u njoj već mnogo otrova i riječi koje podsjećaju na 91. godnu.
– Moramo svi zajedno voditi računa da nas slušaju i mladi ljudi koji se tek formiraju kao osobe i da ovakve otrovne riječi i nacionalno prestrojavanje nije prihvatljivo ponašanje. Hrvatska je zajednica, a ne parcela ali zajednica koju treba znati voditi i država koja je za svakoga, rekao je Milanović očigledno aludirajući na nedavne izjave Josipa Đakića iz HDZ-a.

Milanović, zajedno za Brankom Grčićem i Dragicom Zgrebec, predstavio je javnosti plan Kukuriku koalicije za poljoprivredu i regionalni razvoj gdje su najavili niz novih mjera ako 4. prosinca dobiju povjerenje građana. Tako je najavljeno donošenje novoga zakona o poljoprivrednom zemljištu i zadrugarstvu a sve, kako je rečeno, s ciljem da poljoprivreda i poljoprivrednici sfanu na svoje noge.

Plan Kukurku koalicije, koji je predstavila Zgrebec, je osigurati sigurnu i kvalitetnu prehranu stanovništva, smanjenje uvoza hrane, podizanje konkurentnosti, razviti zadrugarstvo, povezati proiizvođače, prerađivače i trgovce ali i edukacija poljoprivrednika i razvoj seoskih područja. Najavljena je i decentralizacija Hrvatske kaja je preduvjet ravnomjernijeg razvoja Hrvatske. Iz Kukuriku najavljuju da neće biti ukidanja općina ali da će općine imati onoliko nadležnosti koliko imaju novaca.

– Što općina ima više novca imati će i veće nadležnosti ali isto tako i što sa manje novca raspolažu nadležnosti će biti manje. One općine koje nemaju novca imati će općinske načelnike i općinska vijeća volontere a ako to ne žele onda se mogu pripojiti susjednim općinama, najavio je Branko Grčić koji je predstavio plan regionalnog razvoja. Najavljeno je i da će biti doneseno niz mjera kako bi se potaknula proizvodnja i zapošljavanje kao što su smanjenje poreznog opterećenja, oslobađanja o poreza na reinvestiranu dobit kao i uvođenje poreznih olakšica kod novoga zapošljavanja.

– Na tome ćemo ustrajati, najavio je Grčić.


Tagovi: Zoran Milanović, Dragica Zgrebec, Branko Grčić, Josip Đakić, Kukuriku koalicija
PROČITAJ I OVO
Nautika u srpnju dosegla 75 posto lanjskih dolazaka
VRLO DOBRO
Nautika u srpnju dosegla 75 posto lanjskih dolazaka
ZAGREB - Kako sezona odmiče, hrvatska nautika bilježi sve bolje rezultate, naročito u srpnju. Ako isključimo podatke o mini kruzerima, ukupan pad od početka godine iznosi 59 posto, dok je u sedmom mjesecu zabilježen pad od samo 25 posto.
Španjolski restoran uveo aplikaciju virtualnog konobara
BIZARNO
Španjolski restoran uveo aplikaciju virtualnog konobara

MADRID - Restoran na španjolskoj obali odlučio se na novu mjeru borbe protiv koronavirusa uvodeći aplikaciju virtualnog konobara kako bi smanjio kontakte s osobljem i rizik zaraze.

Morgan Stanley upozorava: Investitori nisu spremni na ovu promjenu
UPOZORENJE
Morgan Stanley upozorava: Investitori nisu spremni na ovu promjenu
NEW YORK - Inflacija je više od desetljeća niža od želja monetarnih vlasti. Na primjer, u eurozoni, iznosila je samo 0,4% u srpnju (na godišnjoj razini).
Pula u srpnju dosegnula gotovo polovicu lanjskog prometa
SOLIDNO
Pula u srpnju dosegnula gotovo polovicu lanjskog prometa
PULA - Za nama je udarni turistički vikend kada je u Istru ušlo više od 116 tisuća turista, a na Poluotoku ih trenutno boravi gotovo dvjesto tisuća.
Zlato na novom rekordu
UZLET
Zlato na novom rekordu
LONDON - Cijene zlata dohvatile su jutros novi rekord na poticajjima slabijeg dolara i padajućih obvezničkih prinosa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE