GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Znatan rast dobiti PBZ-a i PBZ grupe zbog prodaje PBZ Investa

Znatan rast dobiti PBZ-a i PBZ grupe zbog prodaje PBZ Investa
UTJECAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2013 / 11:26
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) prva je tri mjeseca ove godine završila s dobiti nakon oporezivanja u iznosu od 286,6 milijuna kuna, dok dobit cijele PBZ grupe iz tog razdoblja iznosi 313,2 milijuna kuna, a znatan rast u odnosu na dobit prvog tromjesečja prošle godine iz PBZ-a pripisuju jednokratnom utjecaju prodaje udjela u tvrtki PBZ Invest slovačkom VUB Asset Management.
Neto dobit PBZ-a iz prvog kvartala ove godine, naime, viša je za 39,6 posto, a grupe za 9,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani, što se u tromjesečnom financijskom izvješću koje je PBZ danas dostavio Zagrebačkoj burzi pojašnjava prijenosom većinskog udjela u tvrtki PBZ Invest u društvo VUB Asset Management, u sklopu konsolidacije društava za upravljanje investicijskim fondovima i imovinom klijenata Banke Intesa Sanpaolo, većinskog vlasnika PPBZ-a.

Riječ je o poslu vrijednom 156 milijuna kuna, što je utjecalo na značajan rast prihoda u segmentu poslovanja s vrijednosnim papirima i ostalim financijskim instrumentima, pojašnjavaju iz PBZ-a.

Kamatni prihod PBZ-a iz prva tri ovogodišnja mjeseca iznosi 841,8 milijuna kuna i niži je za 8,3 posto prema prošloj godini, dok su kamatni troškovi istodobno smanjeni za 2,9 posto, na 324,4 milijuna kuna. Tako je neto kamatni prihod pao za 11,3 posto, na 517,3 milijuna kuna.

Istodobno su neto prihodi od provizija i naknada povećani za 0,7 posto, na 122,3 milijuna kuna.

PBZ grupa je pak u prva tri mjeseca ove godine zabilježila pad neto kamatnog prihoda od 14 posto, na 543,2 milijuna kuna, dok su neto prihodi od provizija i naknada smanjeni za 5,8 posto, na 246 milijuna kuna.

Osim samog PBZ-a prvo su tromjesečje ove godine s dobiti završile i ostale članice PBZ grupe. Tako je PBZ Card poslovao s neto dobiti od 40,2 milijuna kuna, PBZ Stambena štedionica ostvarila je neto dobit od 3,2 milijuna kuna, a tvrtka PBZ Nekretnine od 400 tisuća kuna. Neto dobit PBZ Leasinga iz prvog ovogodišnjeg kvartala iznosi 2,6 milijuna kuna, a dobit društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom PBZ Croatia osiguranje iznosi 3,9 milijuna kuna. Neto dobit od 1,2 milijuna kuna ostvarilo je pak pridruženo društvo Intesa Sanpaolo Card, navodi se u izvješću PBZ-a.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, PBZ Invest, VUB Asset Management
PROČITAJ I OVO
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
INVESTICIJE
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
LOS ANGELES - Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi su danas pali i promet i indeksi, nakon kratkotrajnog oporavka zabeleženog u sredu.
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.
ODLUKE
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.

ZAGREB - Na ovotjednoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe donesena je odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020. godinu.

Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladalo negativno raspoloženje među investitorima, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše na udaru su se našle turističke dionice.
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
RANGIRANJA
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
CAVTAT - Europska organizacija European Best Destinations (EBD) i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE