GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zmajlović: 27 posto manji troškova zbog preseljenja u Zagreb Tower

Zmajlović: 27 posto manji troškova zbog preseljenja u Zagreb Tower
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2013 / 14:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je danas da će se zbog preseljenja Ministarstva, Državnog zavoda za zaštitu prirode, Agencije za zaštitu okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na jednu lokaciju - Zagreb Tower u Radničkoj cesti, za 27 posto smanjiti troškovi na godišnjoj razini.
Zmajlović je nakon svečanog obilježavanja 11. godišnjice Agencije za zaštitu okoliša rekao novinarima, koji su ga pitali je li primjereno preseljenje Ministarstva i agencija na jednu od najelitnijih lokaciju u Zagrebu, s obzirom da država raspolaže s puno praznih prostora, kako nije primjereno da Ministarstvo godišnje plaća dva milijuna kuna troškova koje ne treba plaćati.

"Mi smo vrlo transparentno sa zainteresiranom javnošću komunicirali o našoj namjeri da smanjimo troškove, racionaliziramo poslovanje i budemo efikasniji", ustvrdio je Zmajlović dodavši kako je ušteda od dva milijuna kuna u interesu građana i državnog proračuna.

Na upit znači li to da nema lokacije u državnom vlasništvu kojom se to moglo riješiti, Zmajlović je rekao da država nema pogodnog prostora za preseljenje u koji ne bi trebala uložiti nekoliko desetaka milijuna kuna.

U slučaju Zagreb towera radi se o transakciji koja neće iziskivati dodatna ulaganja u opremanje prostora, a uštedjet će se 27 posto sredstava na godišnjoj razini, što je dovoljan argument.

Ministarstvo i agencije planiraju se uskoro preseliti u zajednički prostor od 9.400 četvornih metara, a ponuda za Zagreb Tower od 8,03 eura po četvornom metru bila je najpovoljnija od pristiglih sedam ponuda. Zakup prostora i troškovi režija godišnje će stajati 4,83 milijuna kuna.

Tagovi: Mihael Zmajlović, Zagreb Tower, Ministarstvo zaštite okoliša
PROČITAJ I OVO
NBS: Kupili smo oko trećine ponuđenih obveznica  Telekoma Srbije
OBJAŠNJENJE
NBS: Kupili smo oko trećine ponuđenih obveznica Telekoma Srbije
BEOGRAD - Narodna banka Srbije demantovala je informaciju koju je objavio dnevni list "Danas" - da je odmah po emitovanju otkupila maksimalno dozvoljenu količinu korporativnih obveznica "Telekoma Srbija". Odgovor Narodne banke Srbije objavljujemo u celini.
Jorgić: Bolje da je Telekom izašao na Beogradsku berzu
ANALITIČARI
Jorgić: Bolje da je Telekom izašao na Beogradsku berzu
BEOGRAD - Finansijski analitičar Branislav Jorgić rekao je danas da bi bilo poželjnije da je Telekom Srbija objavio prospekt o poslovanju i emitovao korporativne obveznice za "nepoznate" kupce među kojima su građani, investicioni, penzioni i osiguravajući fondovi, umesto što ih je namenio unapred poznatim kupcima, bankama, kao profesionalnim ulagačima.
Zagrebačka burza: HT u fokusu, minimalne promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, minimalne promjene indeksa
ZAGREB - Još jedna mlitava trgovina na Zagrebačkoj burzi donijela je minimalne promjene indeksa i slab promet.
Katastrofa: Hrvatska je najveći europski uvoznik svinjetine
SVINJETINA
Katastrofa: Hrvatska je najveći europski uvoznik svinjetine
ZAGREB - U Kini se u prošloj godini zbog pojave afričke svinjske kuge prepolovila svinjogojska proizvodnja. To je za rezultat imalo izvoz europske svinjetine na to tržište i dovelo do povijesno najviših cijena.
Dolar ojačao nakon prve američke predsjedničke debate
FOREX
Dolar ojačao nakon prve američke predsjedničke debate
LONDON - Dolar je u srijedu blago ojačao na međunarodnim tržištima prema šest najznačajnijih svjetskih valuta, nadoknadivši dio gubitaka nakon dva dana slabljenja, dok investitori analiziraju prvu debatu američkih predsjedničkih kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE