GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zlato od sad dostupno putem Revoluta

Zlato od sad dostupno putem Revoluta
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2020 / 12:31
Autor: SEEbiz
LONDON – Globalna financijska platforma Revolut danas je objavila da kupci s Premium i Metal računima sada imaju pristup zlatu putem aplikacije Revolut.

Zlato će biti dostupno u aplikaciji putem nove funkcije 'Commodities' (Roba) na upravljačkoj ploči. Korisnici mogu trgovati izloženošću zlatu na temelju aktualnih tržišnih podataka koje Revolut dobiva od svog pouzdanog partnera za usluge ulaganja u zlato.

Cjelokupna izloženost korisnika zlatu osigurana je stvarnim, fizičkim zlatom pohranjenim kod Revolutova pouzdanog partnera za usluge ulaganja u zlato.
Korisnici mogu međusobno prenositi izloženost zlatu putem aplikacije Revolut ili je trenutno pretvarati u kriptovalutu odnosno e-novac za kupnje.
Revolut nudi i značajku automatske burze koja omogućuje korisnicima postavljanje određene cijene po kojoj će trgovati izloženošću zlatu, pri čemu će Revolut automatski obaviti transakciju kada tržišna cijena dosegne zadanu vrijednost.

Uvođenje zlata kao značajke najnoviji je korak koji je Revolut poduzeo kako bi uklonio prepreke koje se obično povezuju s nedostupnim financijskim proizvodima, kao što je izloženost zlatu, nakon pokretanja kriptovalutne platforme u prosincu 2017. te trgovanja dionicama bez provizije u srpnju 2019.

Ivan Chalov, odgovorna osoba za dragocjene metale u Revolutu, izjavio je:

„Pristup zlatu najnoviji je korak koji smo poduzeli kako bismo omogućili našim korisnicima da dodatno diversificiraju svoje portfelje. Slično kao kod ulaganja u dionice, mnogi su se smatrali isključenima iz mogućnosti pristupa zlatu te im je bilo teško saznati odakle početi. Osigurali smo najjednostavniji i najjeftiniji mogući pristup zlatu, pri čemu korisnici mogu trgovati iznosima koji njima odgovaraju. Cilj nam je otvoriti nove financijske proizvode za naše korisnike i dati im što više mogućnosti tako da mogu štedjeti, ulagati i raspolagati svojim novcem onako kako oni to žele.”

Korisnici računa Metal i Premium moći će pristupiti zlatu nakon što ažuriraju aplikaciju Revolut i odaberu karticu 'Commodities' na upravljačkoj ploči. Za razliku od e-novca, zlato u Ujedinjenoj Kraljevini ne regulira Agencija za nadzor financijskih usluga odnosno ono nije regulirano propisima o elektroničkom novcu. Kao i kod svih ulaganja, kapital je izložen riziku.

Tagovi: zlato, Revolut, Ivan Chalov
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE