GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zlatko Pleša na čelu Hrvatskih duhana

Zlatko Pleša na čelu  Hrvatskih duhana
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2014 / 17:27
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Odlukom Nadzornog odbora Hrvatskih duhana došlo je do promjene na čelu tvrtke koja posluje u sastavu Adris grupe. Dosadašnji direktor Mirko Boić sporazumno napušta kompaniju a funkciju direktora od 1. rujna preuzet će Zlatko Pleša, dosadašnji voditelj odjela prodaje Hrvatskih duhana.

Mirko Boić dugogodišnje iskustvo u proizvodnji duhana stječe od 1979. u tadašnjem Kombinatu Kutjevo. Ulaskom Rovite Kutjevo u poslovni sustav TDR-a (današnje Adris grupe) 1996. godine, preuzima funkciju direktora, a nakon što su 2003. utemeljeni Hrvatski duhani, najprije obnaša dužnost zamjenika direktora. Na funkciju direktora Hrvatskih duhana prelazi 2006. godine i uspješno je obnaša do danas. Za to vrijeme dao je golem doprinos razvoju primarne proizvodnje duhana uspješnom suradnjom s predstavnicima domaće i strane agronomske znanosti i struke o duhanu, prije svega, partnerskim odnosom s kooperantima Hrvatskih duhana u Podravini i Slavoniji.

Nastojanjima direktora Bojića, s ciljem stalnog proširenja proizvodnje duhana, poboljšanja kakvoće, povećanja prinosa i smanjenja troškova proizvodnje, uspješno su započeti i značajne rezultate već pokazuju brojni važni projekti. Osobito stvaranje novih kultivara duhana, zamjena skupih fosilnih goriva u sušnicama za duhan višestruko jeftinijim energentom kao što je to drvna biomasa i navodnjavanje proizvodnih površina pod duhanom, što je rezultiralo gotovo dvostruko većim prinosima duhana koji danas iznose gotovo 4 tisuće kilograma po hektaru.

Dipl.ing. agronomije, Zlatko Pleša, na novu dužnost prelazi 1. rujna 2014. s dosadašnje pozicije voditelja sektora prodaje Hrvatskih duhana. Karijeru u proizvodnji duhana započinje 1991. u Virdžiniji d.d. gdje od 1999. radi kao voditelj vlastite proizvodnje duhana, da bi utemeljenjem Hrvatskih duhana 2003. godine pa do danas radio na poslovima voditelja sektora prodaje.

Foto: Virovitički list
Tagovi: Zlatko Pleša, Hrvatski duhani, Mirko Boić, Adris Grupa
PROČITAJ I OVO
Dalmatinski restorani na rubu kraha
NEIZVJESNOST
Dalmatinski restorani na rubu kraha
SPLIT - Vlasnici poznatih dalmatinskih restorana s velikom dozom opreza, pa i pesimizma ulaze u nikad neizvjesniju sezonu.
Beogradska berza: Skroman oporavak indeksa i trgovanja
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Skroman oporavak indeksa i trgovanja
BEOGRAD - Raspoloženje investitora na domaćem tržištu akcija danas se malo popravilo, budući da je trgovanje bilo nešto življe nego u ponedeljak, a zaustavljen je i pad berzanskih indeksa.
Mfin: Izdano 280 milijuna kuna vrijednih trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin: Izdano 280 milijuna kuna vrijednih trezorskih zapisa

ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo 280 milijuna kuna trezorskih zapisa, što je 80 milijuna kuna više od planiranoga, uz i dalje nisku kamatnu stopu od 0,06 posto.

Zagrebačka burza: Uzlet indeksa, AD Plastik dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet indeksa, AD Plastik dobitnik dana
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio snažan rast indeksa i znatno bolji promet.
Europske zemlje ovisne o turizmu iščekuju otvaranje granica 15. lipnja
OTVARANJE
Europske zemlje ovisne o turizmu iščekuju otvaranje granica 15. lipnja
BRUXELLES - Ponedjeljak 15. lipnja europski je 'Dan D' za turizam uoči ljetne sezone, komentirao je u utorak talijanski ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio najavljeni datum ponovnog otvaranja zemalja EU-a nakon tri mjeseca izolacije zbog pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE