GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žigmanov: Izborni uspjeh SDSS-a rezultat zajamčenih mandata kojih za Hrvate u Srbiji nema

Žigmanov: Izborni uspjeh SDSS-a rezultat zajamčenih mandata kojih za Hrvate u Srbiji nema
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2017 / 11:51
Autor: SEEbiz / H
SUBOTICA - Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov je u srijedu ocijenio kako je uspjeh predstavnika srpske manjine na lokalnim izborima u Hrvatskoj rezultat postojanja zajamčenih mandata, na čemu Hrvati u Srbiji godinama bezuspješno inzistiraju.

„Ovako što omogućuje institut zajamčenih mandata: Za tako što se zalažu i Hrvati u Vojvodini! Čekamo isto", napisao je na svojemu Twitter profilu komentirajući izjavu predsjednika Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca o dobrim rezultatima predstavnika srpske zajednice na lokalnim izborima u Hrvatskoj.

"Potvrdili smo većinu svojih dosadašnjih uspjeha i postigli smo neke nove, i to je samo dokaz političke vitalnosti srpske zajednice u okolnostima poprilično kompliciranih političkih odnosa i političke krize u Hrvatskoj", rekao je Pupovac za RTS.

On je naveo da srpska zajednica ima u 10 županija zamjenike župana, kojih SDSS ima samostalno u šest, a u dvije - u koaliciji s partnerima.

"Imamo 16 predsjednika općina i načelnika općina, imamo veliki broj zamjenika načelnika i zamjenika gradonačelnika i sasvim sigurno više od 200 zastupničkih mjesta u skupštinama županija, gradova i općina", rekao je Pupovac.

Žigmanov je to ocijenio kao očekivani izborni rezultat SDSS-a.

„Ujedno ukazujemo da je respektabilni broj osvojenih dožupanskih, dogradonačelničkih, donačelničkih i vijećničkih mjesta posljedica instituta zajamčenih mandata za nacionalne manjine u Hrvatskoj, što u Srbiji, bez obzira što se na to obvezala, ne postoji! To je glavni politički zahtjev DSHV-a, a dok se on ne ispuni, Hrvati u Srbiji bit ce taoci nagodbenjačkih politika, nečasnih instrumentalizacija i neravnopravnosti s uračunavanjam vlastitih šteta!", izjavio je za hrvatske medije u Vojvodini Žigmanov.

Tagovi: Tomislav Žigmanov, SDSS, Hrvati u Vojvodini, Milorad Pupovac
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je prekinuo pozitivni niz koji je trajao 19 dana uzastopno, a oslabio je i Crobex10, uz nešto veći promet nego prethodnoga dana, pri čemu je četiri izdanja ostvarilo milijunske promete.
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
RJEŠENJE
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
ZAGREB – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje kojim se društvu PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (Društvo), u dijelu poslovanja koji se odnosi na investicijski proces i ulaganje imovine mirovinskih fondova izriču mjere za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, kao i preporuke za poboljšanje u tom segmentu poslovanja
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
FOREX
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, poduprt ovotjednim snažnim rastom prinosa na američke državne obveznice, dok investitori čekaju nove smjernice sa skorašnje sjednice američkog Feda.
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ANALITIČARI
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ZAGREB - Mladim poljoprivrednicima je nužna pomoć pri pokretanju poslovanja bespovratnim sredstvima za novoosnovana poduzeća, potporu dohotku i mogućnosti kao što je dodatno osposobljavanje, ističu uz ostalo iz konzultantske tvrtke Smarter u analizi mjera kojima bi se potaknula generacijska obnova na selu.
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
BROKERI
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
ZAGREB - Interomnia d.o.o., jedna od vodećih domaćih brokerskih kuća u osiguranju i reosiguranju, započela je pregovore o preuzimanju konkurentskog društva KSG Broker d.o.o., najavljuje direktorica Interomnie Paulina Fudurić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE