GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žgomba: Otkazivanja letova ogroman su problem usred sezone

Žgomba: Otkazivanja letova ogroman su problem usred sezone
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2022 / 19:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Čak 55 otkazanih srpanjskih povratnih letova prema Hrvatskoj, koje su otkazali prijevoznici iz grupacije Lufthansa – Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, imat će, osim na očekivane planove i promet u našim zračnim lukama, negativan utjecaj i na turističku sezonu, jer je riječ o letovima koji su uglavnom već bili bukirani prema Zagrebu, Zadru, Rijeci, Puli, Splitu i Dubrovniku.

Prema riječima Borisa Žgombe, predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija i članom predsjedništva Europskog udruženja putničkih agencija (ECTAA), otkazivanja letova izazivaju velike probleme, ali i financijsku štetu putnicima, odnosno turistima.

- Na žalost, svjedoci smo da se uslijed poznatih problema krše svi mogući protokoli i standardi. Procjena je ECTAA da svaki četvrti putnik uopće ne dođe na destinaciju, a svaki treći ima ozbiljna kašnjenja. Naravno, problem je i s pilotima te kabinskim osobljem i ne možemo i ne smijemo sve probleme svaliti samo na aerodrome, jer je cijeli lanac u problemu, što rezultira problemima za putnike koji često vrlo kasno, odnosno svega 2-3 dana prije leta, dobiju obavijest da je on otkazan ili na aerodromima gube ogromnu količinu vremena – kazao je Žgomba za Jutarnji list, pojasnivši kako se to konkretno reflektira na turiste.

- Imate gosta koji je uplatio hotel, rent-a-car ili ulaznicu za neki festival i ne može ostvariti pravo na to, jer fizički ne može doći na to mjesto. To su veliki problemi za goste, ali i davatelje usluga – veli Žgomba, koji se boji da je ovo zapravo tek početak ozbiljnih problema.

- Mi zapravo tek sada ulazimo u pravu sezonu godišnjih odmora i ogromnu fluktuaciju i frekvenciju letova gdje će pritisak na aerodrome i kompanije biti sve veći i jači, pa imamo ovakva otkazivanja. No, da je samo Lufthansa problema ne bi bilo, ali to su gotovo sve aviokompanije od kojih neke to oglase, a neke to učine u tišini. Pogotovo low-cost kompanije, koje dan-dva prije šalju svakakve obavijesti, pa primjerice nude let sedam dana kasnije. Što ti znači takva ponuda ako si mjesecima ranije isplanirao godišnji, uplatio aranžman i sve organizirao? Ništa! Pokvario si mi planove i financijski me oštetio. Bojim se da će ovoga ljeta s time biti jako puno problema – istaknuo je Žgomba.

Tagovi: Boris Žgomba, otkazivanja letova, hrvatski turizam, Eurowings, Zračna luka Rijeka, Zračna luka Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
RAST
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
BUDVA – Tržište osiguranja u Crnoj Gori u prvom je tromjesečju zabilježilo rast od 12,6 posto, objavio je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja (ANO) Marko Ivanović.
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
KRIPTO SCENA
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) provest će istraživanje kako bi utvrdila stupanj interesa među mađarskim tvrtkama za pokretanje aktivnosti na lokalnom tržištu kripto-imovine, rekli su u ponedjeljak središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnih novinske agencije MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE