GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Željeznički prevoz Crne Gore smanjio gubitak za 58%

Željeznički prevoz Crne Gore smanjio gubitak za 58%
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2016 / 19:02
Autor: SEEbiz / CdM
PODGORICA - Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica je poslovnu 2015. godinu prepolovio gubitke u odnosu na 2014. godinu i iznose 1,64 milion eura.
"Iskazani negativni rezultat je za 58 odsto manji od iskazanog negativnog rezultata za poslovnu 2014. godinu", kazali su u ŽPCG.

Kako su dodali, fizički obim rada i u lokalnom i u međunarodnom saobraćaju pokazuje porast po svim parametrima (broju prevezenih putnika, broju realizovanih voznih kilometara i broju realizovanih putničkih kilometara).

"Kao rezultat povećanog fizičkog obima rada, Društvo je ostvarilo i povećanje prihoda i to u lokalnom saobraćaju za 13 odsto, a u međunarodnom saobraćaju za 34 odsto", kazali su u ŽPCG.

Ukupni prihodi u poslovnoj 2015. godini iznose 7,08 miliona eura i veći su za 27 odsto, u odnosu na poslovnu 2014. godinu.

"Ukupni rashodi u poslovnoj 2015. godini iznose 8,72 miliona eura i manji su za osam odsto u odnosu na poslovnu 2014. godinu, a sastoje se od troškova materijala u iznosu od 1,01 milion eura, troškova zarada i ostalih ličnih primanja u iznosu od 3,86 milion eura, troškova amortizacije u iznosu od 1,49 milion eura, troškova tekućeg održavanja voznih sredstava u iznosu od 1,18 milion eura, troškova osiguranja sredstava u iznosu od 0,24, troškova po osnovu kamata u iznosu od 0,17 milion eura i ostalih rashoda u iznosu od 0,77 milion eura", navode u ŽPCG.

Shodno usvojenim Planom racionalizacije troškova i mjerama štednje, Društvo je zabilježilo smanjenja određenih troškova u odnosu na isti uporedni period, vodeći pri tome računa da istima ne ugrožava bezbjednost prevoza putnika.

"Treba napomenuti da prevoz putnika nigdje nije profitabilan i da se, zavisno od država i uslova, daje podrška države u iznosu od 40-80 % realnih troškova za ugovoren obim prevoza sa državom, Ugovorom o obavezi javnog prevoza", kazali su u ŽPCG.

Tagovi: Željeznički prevoz Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Krenuo izvoz hrvatskih vina u SAD-u
VINO
Krenuo izvoz hrvatskih vina u SAD-u
DUBROVNIK - U podrumu obitelji Crvik nema odmora - započeli su suradnju s Mirenom Bagur, Metkovkom s američkom adresom, kojoj je cilj dovesti hrvatska vina u SAD.
U BiH počela sezona skijanja, računa se na goste iz Hrvatske
SKIJANJE
U BiH počela sezona skijanja, računa se na goste iz Hrvatske
SARAJEVO - Skijališta u Bosni i Hercegovini ozbiljno se pripremaju za predstojeću zimsku sezonu računajući da će unatoč pandemiji koronavirusa koja je nanijela teške udarce turizmu u svijetu privući goste kojima će omiljena zimska odredišta u Austriji ili Francuskoj biti nedostupna.
Crni petak: I kriptovalute po akcijskim cijenama
KOREKCIJA
Crni petak: I kriptovalute po akcijskim cijenama
NEW YORK - Tržište kriptovaluta očekivano je doživjelo korekciju ili, ako bismo pretjerivali, manji slom, koji su neki mediji nazvali Thanksgiving crash (četvrtak je bio Dan zahvalnosti u SAD-u).
Britanija naručila još dva milijuna doza cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Britanija naručila još dva milijuna doza cjepiva protiv korone
LONDON - Velika Britanija osigurala je dodatnih dva milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa koje proizvodi američka biotehnološka kompanija Moderna, priopćila je britanska vlada.
Kanada zabranila izvoz nekih lijekova u SAD
LIJEKOVI
Kanada zabranila izvoz nekih lijekova u SAD
OTTAWA - Kanadska vlada je u subotu objavila da zabranjuje izvoz u Sjedinjene Države nekoliko vrsta lijekova, poglavito onih koji se koriste u liječenju covida-19, jer bi mogao doveti do nestašica u Kanadi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE