GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zašto HDZ jest politička mafija, a njihov dolazak na vlast uspostava mafiokracije

Zašto HDZ jest politička mafija, a njihov dolazak na vlast uspostava mafiokracije
POLITIKA I KRIMINAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2015 / 20:19
Autor: Domagoj Margetić
KOLUMNA - Ne pada mi na pamet hvaliti bilo koju vlast, naprosto smatram da to nije novinarski posao. Ali objektivnost jest.
Zato o Milanovićevoj Vladi moram napisati i ovo. Ako naslijedite ispražnjenu blagajnu i opljačkanu imovinu, kako ćete točno napuniti proračun, vratiti dugove i doći na pozitivnu nulu?! U nekim procjenama i kritikama moramo biti objektivni ma što mislili o Milanoviću, njegovoj Vladi i nekim njihovim potezima. Moramo si postaviti objektivno pitanje – jesu li mogli drugačije? Neke stvari sigurno jesu. Ali osnovne postavke je, nažalost, iako u oporbi svojim osamnaestogodišnjim vladanjem još uvijek diktirao HDZ. Ovih dana gledam njihove spotove po društvenim mrežama u kojima Karamarkovi propagandisti iskorištavaju u svoje promidžbene svrhe ljude koji kopaju po kontejnerima, siromašne i obespravljene. Samo jedno je HDZ zaboravio u tim svojim spotovima. A to je odgovor na pitanje tko je te ljude doveo do siromaštva, tko ih je obespravio, tko ih je opljačkao, tko je uništio poduzeća u kojima su masovno dobivali otkaze, tko je projektirao i stvorio tajkunsku, ratnoprofitersku tranzicijsku ekonomiju, u kojoj su jedni perverzno bogati a drugi ekstremno siromašni?!

HDZ tako žrtve svoje tranzicijske ratnoprofiterske politike koristi kako bi još jednom preko tuđih života došao na vlast. Devedesetih HDZ se na vlasti održavao na krvi i ruševinama, sad se na vlast penje preko leđa onih koje je opljačkao i obespravio. Lešinarenje je, pokazalo se, njihov najprofitabilniji politički biznis. Naravno, ako na trenutak ostavimo po strani izvlačenje novca iz državnih, javnih poduzeća, političko uhljebljivanje podobnih kadrova i kadrovsko zbrinjavanje stranačkog članstva i pripadnika povlaštenih obitelji. HDZ je podijelio ovu zemlju na povlaštenu i popljačkanu! I to su te dvije Hrvatske, koje su u prirodnom sukobu. One dvije koje HDZ svojom retorikom nudi kao suprotstavljene, zapravo su kao lutke u dječjem kazalištu, izmišljeni likovi, obična, vulgarna, već viđena HDZ-ova patriotska predstava, kulisa za još jednu domoljubnu pljačku. Njihovo je domoljublje kao taksimetar, dok se brojke na dipleju vrte, oni svoje ručice drže na srcu. Jednu na srcu, drugu u vašim džepovima. A vi ste ionako okupirani mahanjem zastava i izvikivanjem parola, klicanjem očevima domovina, klicanjem idolima zbog kojih danas jeste gotovo goli i bosi, zbog kojih živite od crkavice, zbog kojih se svi zajedno nalazimo u ovakvoj situaciji. Ali zaslijepljeni kulisama pravovjernog domoljublja, dok histerično kličete domoljubima, teško možete primjetiti da su vas izdžeparili i da ste ostali praznih džepova. „Hrvatska lisnica u hrvatskom džepu!“, samo džep je poderan, a lisnica prazna.

Neki štetu HDZ-ove tranzicijske tajkunizacije i ratnog profiterstva procjenjuju na iznos od oko stotinu i pedeset milijarda eura. Trebalo bi, naravno, jednom sjesti i ozbiljno izračunati o kolikoj i kakvoj se šteti točno radi. Vjerujem da bi iznos bio i puno veći, kad bi zbrojili sav novac i vrijednosti izgubljene pretvorbom i privatizacijom, prodajom državne imovine, uništavanjem radnih mjesta, svu pljačku mirovinskih fondova, tajnih i javnih računa. Danas, primjerice, pouzdano, na temelju dokumenata koje sam istraživao i skupljao zadnjih šesnaest godina mogu tvrditi da je samo u Aferi Hypo HDZ iz Hrvatske na tajne račune iznio 47,7 milijarda eura, koje su godinama kontrolirali povjerenici postavljeni devedesetih od strane HDZ-a i Tuđmanovog političkog vrha, ali i njega osobno. To je taj Tuđmanizam na kojeg se danas poziva Karamarko. Tuđmanizam težak 47,7 milijarda eura na tajnim računima u inozemstvu, Tuđmanizam težak tisuće mrtvih i stotine tisuća raseljenih, Tuđmanizam težak desetke srušenih gradova, stotine tisuća radnih mjesta, Tuđmanizam težak za svu vrijednost Todorića, Tedeschija, Vlahovića, Lukovića, Prke, Vidoševića, Drka i drugih sličnih većih ili manjih tajkuna koje bi sad mogao nabrajati ovdje, a koji su proizvod tranzicijskog projekta HDZ-a.

Dakle, kad razmišljamo o tzv. „domoljubnoj koaliciji“, koja želi reinstalirati tuđmanizam, moramo postaviti nekoliko ključnih pitanja.

Prvo, koliko nas je do sada koštala svaka HDZ-ova vlast?

Drugo, koliko je radnih mjesta zatvorio HDZ?

Treće, koliko je poduzeća, obitelji, i ljudskih sudbina doslovno upropašteno divljom i ratnoprofiterskom pretvorbom i privatizacijom koju je projektirao i proveo HDZ?

Četvrto, koliko su u milijardama kuna „teške“ sve korupcijske afere HDZ-a?

Peto, kako je, zašto, u čije ime i za čiji račun HDZ omogućio bankama financijski nered, pranje novca sumnjivog porijekla, i nekontrolirano zaduživanje i dužničko opterećivanje građana?

Šesto, koliko je unutarnje i inozemno zaduženje i porezni dug za sobom svaki put ostavila HDZ-ova vlast?

Sedmo, kako, zašto i za čiji račun je HDZ politički kadrovirao pravosuđe kadrovima koji već godinama unutar pravosudnog sistema pokrivaju HDZ-ov kriminal?

Osmo, jeste li i vi žrtva HDZ-ove tranzicije od devedesetih do danas?

Deveto, štiti li HDZ interese građana ili pak tranzicijskih tajkuna, ratnih profitera i bankara, kojima je upravo HDZ omogućio današnje pozicije ekonomske i financijske moći?

Deseto, želite li povratak u devedesete?

Pritom razlozi zbog kojih je HDZ stvarno zločinačka i mafijaška organizacija, koju bi u konačnici trebalo i zakonom zabraniti su mnogobrojni, a nastojati ću nabrojati samo one koji su manje – više općepoznati.

Prvo, HDZ je osmislio i proveo projekt stvaranja dvije stotina bogatih obitelji koje će kontrolirati Hrvatsku.

Drugo, HDZ je svoju tranzicijsku moć, kao i moć svoje kadrovske i financijske infrastrukture utemeljio na ratnom profiterstvu.

Treće, HDZ je politički odgovoran za ratne zločine devedesetih, počinjene u ime nacionalne ideje i slobode.

Četvrto, HDZ je politička organizacija koja je sudjelovala u zakulisno dogovorenom ratu, kojeg su dogovorili i odradili Franjo Tuđman i Slobodan Milošević, a za što danas postoje brojni dokumentarni dokazi, od kojih su dokumenti kako su Tuđman i Milošević 90-ih zajedno kontrolirali nekoliko banaka u Europi samo dio argumenata za ovakav stav.

Peto, HDZ je projektirao i proveo pretvorbu i privatizaciju, a rat je trajao upravo onoliko koliko je bilo potrebno da se opljačka sve što je uopće vrijedilo u ekonomskoj supstanci zemlje.

Šesto, HDZ je proveo pljačku Hrvatske preko tajnih računa u inozemstvu koje su kontrolirali preko mreže povjerenika, za što danas postoji više tisuća stranica dokumenata, o poslovima u Hypo Grupi, tajnim računima u Villachu, Hercegovačkoj banci, tajnim fondacijama u Lichtensteinu i drugim slučajevima.

Sedmo, HDZ je proveo banksterizaciju ekonomije i maloj grupi banaka s netransparentnim i nezakonitim vlasnišvom praktički omogućio kontrolu cijele ekonomije i financijskih tokova u zemlji, te kontrolu vanjske i unutarnje zaduženosti države.

Osmo, HDZ je proveo ratnoprofitersku pljačku civilnog stanovništva, što je prema odredbama međunarodnog prava – ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Deveto, HDZ je uspostavio političku i paradržavnu infrastrukturu za masovnu pljačku države i državnih poduzeća, nevjerojatnu korupcijsku arhitekturu koja je iz državnog proračuna i javnih poduzeća izvukla milijarde kuna poreznih obveznika.

Deseto, HDZ je izgradio vlastito organizirano kriminalno podzemlje, uspostavio mafiokratski sistem sprege političkih institucija i vrha vlasti s organiziranim kriminalom.

Jedanaesto, HDz je uspostavio vlast onoga što se danas zove političkom mafijom, a demokraciju je zamijenio mafiokracijom najgoreg balkanskog, tranzicijskog oblika, kojom je uspostavljena vlast mafije, a ne vlast građana.

Dvanaesto, HDZ jest zločinačka organizacija. On funkcionira, djeluje, organiziran je i strukturiran kao mafijaška organizacija.

Trinaesto, HDZ priznali mi to ili ne provodi reinstalaciju modernog, orbanovskog oblika neofašizma.

Četrnaesto, HDZ je uništio i opljačkao ekonomsku bazu Hrvatske na kojoj bi uopće mogao počivati bilo kakav ekonomski razvoj.

Zato je na ovim izborima važan svaki glas. Ovo su, da budem vrlo jasan, izbori za ili protiv mafije. Za ili protiv mafiokracije. Za ili protiv ratnih profitera, za ili protiv bankstera koji vas godinama pljačkaju i profitiraju na vašoj bijedi, za ili protiv tranzicijskih tajkuna koji su na vašoj nesreći i siromaštvu stvorili svoja tranzicijska poslovna carstva. Ovdje je izbor, zapravo, potpuno jasan.

Pritom, ovoga puta smatram da je neizlazak na izbore doista sabotaža demokracije, koja pomaže i pogoduje isključivo HDZ-ovoj mafiji. Tako ću otvoreno reći da i oni navodno ljevičarski pokreti, udruge, inicijative i pojedinci koji vas ovih dana pozivaju da ne izađete na izbore, ili da prekrižite listiće, ili pak da ispišete kojekakve parole na listićima, zapravo time direktno ili indirektno, namjerno ili slučajno, iz gluposti ili zato što odrađuju neki prljavi politički posao – rade za HDZ-ovu političku mafiju i Tomislava Karamarka.

Kampanja za neglasanje u ovom trenutku nedvosmisleno pomaže fašistoidnoj, krimogenoj, mafiokratskoj desnici, a oduzima glasove isključivo ljevici, pa se objektivno nameće pitanje kako su i preko koga instrumentalizirane aktivističke grupe i pokreti koji pozivaju i animiraju ljude na neglasovanje?! Odnosno, nesporno je kako je i takva kampanja ovaj put dio prljave kampanje krimogene desnice u kojoj neki, dopuštam, možda sudjeluju potpuno nesvjesno.

Na svakom ću sudu braniti tezu da HDZ jest mafijaška organizacija, a da je njihov dolazak na vlast direktna uspostava mafiokracije ratnoprofiterskog oblika. Zato izađite u nedjelju na izbore i glasajte protiv mafije, toliko i tako vas kao novinar smijem i moram savjetovati. Čisto da mi savjest bude mirna i da vam kasnije mogu napisati – rekao sam vam!

Tagovi: HDZ, mafija, politička mafija, mafiokracija, Franjo Tuđman, Ivo Sanader, Tomislav Karamarko, afera Hypo, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Dolar stabilan prema košarici valuta
FOREX
Dolar stabilan prema košarici valuta
LONDON - Dolar je u ponedjeljak bio uglavnom stabilan prema drugim najvažnijim svjetskim valutama, u poboljšanom ozračju na međunarodnim tržištima zbog očekivanja novih poticaja američkom gospodarstvu.
Turska primila 6,5 milijuna doza kineskog cjepiva
CJEPIVO
Turska primila 6,5 milijuna doza kineskog cjepiva

ANKARA - Turska je u ponedjeljak primila dodatnih 6,5 milijuna doza cjepiva protiv covida-19, koje je razvio kineski Sinovac Biotech, izvijestilo je nekoliko medija, što je omogućilo da se nastavi program nacionalnog cijepljenja.

Europski investitori oprezni na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Europski investitori oprezni na početku tjedna

FRANKFURT - Na većini europskih burzi cijene su dionica u ponedjeljak blago porasle, no trguje se oprezno dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa u nekim europskim zemljama.

U obveznim mirovinskim fondovima krajem 2020. godine 2,06 milijuna članova
OMF-ovi
U obveznim mirovinskim fondovima krajem 2020. godine 2,06 milijuna članova
ZAGREB - Na kraju 2020. godine obvezni mirovinski fondovi u Hrvatskoj imali su 2,06 milijuna članova, što je gotovo 47 tisuća više nego krajem 2019., najnoviji su podaci koje je objavila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
Ugostitelj: Razmišljamo o kolektivnom otvaranju ili izlasku na ulicu
AGONIJA
Ugostitelj: Razmišljamo o kolektivnom otvaranju ili izlasku na ulicu
ZAGREB - Po službenim podacima, 1098 kafića je zatvoreno od početka pandemije. Čeka ih, rekao je, dugotrajan povratak gostiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE