GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zastava predstavila "srpski hummer"

Zastava predstavila
PROMOCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2012 / 19:33
Autor: ;i:3;s:21:
KRAGUJEVAC - Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da se nada da će novo terensko-neborbeno vozilo koje proizvodi fabrika Zastava kamioni naći primenu u Vojsci Srbije.
"Novo vozilo je rezultat rada stručnjaka Zastava kamiona i Vojnotehničkog instituta i predstavlja želju da nastavimo sa opremanje Vojske Srbije domaćim proizvodima", rekao je on.

Šutanovac objašnjava da se "time pospešujemo da se u našoj zemlji proizvodi roba i za potrebe naše vojske, ali i za izvoz".

U toj fabrici prikazano je novo terensko vozilo koje su mediji prozvali "srpski hamer" i koje služi za prevoz ljudi, tereta, a može poslužiti i kao sanitet. Reč je o vozilu nosivosti 1,4 tone, opremljenom američkim motorom i menjačem, rekli su predstavnici fabrike Zastava kamioni.

Istovremeno, ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović najavio je skorašnju posetu predstavnika američke AMG kompanije koja proizvodi vozila "hummer". Iz te kompanije, inače, treba da stigne 21 "hamer" za potrebe Vojske Srbije.

"Ta fabrika traži partnera u Evropi ili na Bliskom Istoku sa kojim bi sklapala nova vozila i remontovala stara zato što imaju veliku prodaju vozila i problem sa održavanjem i remontom vozila u iračkoj i avganistanskoj vojsci", naveo je Petrović

Tagovi: Zastava kamioni, Hummer, srpski Hummer, Dragan Šutanovac, AMG, Vladimir Petrović
PROČITAJ I OVO
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
OMF
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
ZAGREB - Obvezni mirovinski fondovi (OMF) krajem ovogodišnjeg svibnja imali su 2,07 milijuna članova, što je za 37,6 tisuća više nego godinu ranije, dok im je imovina porasla za 12,8 milijardi kuna, premašivši 125 milijardi, podaci su Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
BRODARSKO TRŽIŠTE
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
ANALIZA - Mnogi smatraju porast ili smanjenje indeksa vodećim pokazateljem budućeg gospodarskog rasta.
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
OBVEZNICE
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
LJUBLJANA - Slovenija je uspješno izdala prvu obveznicu održivosti u kojoj su sredstva od emisije namijenjena financiranju isključivo održivih projekata. Dospijeće je 10 godina, a prinos do dospijeća 0,170 posto.
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ISPRAVLJENA GREŠKA
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ZAGREB - Iako je na novoj epidemiološkoj karti Europskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Hrvatska prvotno bila siva, kasno sinoć u novoj verziji ipak se 'zazelenila'.
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
ZATVARANJE
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
LISABON - Strože covid mjere bit će nametnute lisabonskoj regiji, dok vlasti nastoje držati pod kontrolom porast broja zaraženih koji prijeti portugalskoj turističkoj sezoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE