GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zastava kamioni nude "hummer" Vojsci Srbije

Zastava kamioni nude
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2012 / 20:44
Autor: Vojsci Srbije
KRAGUJEVAC - Kragujevački “Zastava kamioni” ponudiće Vojsci Srbije novo vozilo koje će moći da se koristi za prevoz ljudi, tereta, ali i kao sanitet.
Proizvođač se nada da će ono biti u konkurenciji za nabavku opreme za Vojsku Srbije, koju je najavio ministar odbrane Dragan Šutanovac, budući da Vojska ima potrebe za 1.400 vozila da bi obnovila zastareli vojni park.

„Ono što smo mi konstruisali i napravili je neborbeno vozilo, nosivosti 1,4 tone. Ima pogon na sva četiri točka, mogućnost blokade zadnjeg pogona“ , kažu u Zastava kamionima.

Kragujevčani su već razvili ovo vozilo, kako navode, po ugledu na poznati američki “hamer”.

Opremljeno je američkim motorom i menjačem, u zavisnosti od potreba, nemačkog ili italijanskog proizvođača. Sve ostalo je iz Srbije, i sve se pravi direktno u Kragujevcu.

„Ono košta oko 38.000 evra, i jeftinije je od konkurentskih vozila na tržištu. Vozilo će se razlikovati od američkog, pošto će moći da preveze više ljudi i biće visoko postavljeno od podloge“ , kaže Đorđe Nestorović, direktor “Zastava kamiona”.

Tagovi: Zastava kamioni, Vojska Srbije, Hummer, Hamer, Dragan Šutanovac
PROČITAJ I OVO
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
OMF
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
ZAGREB - Obvezni mirovinski fondovi (OMF) krajem ovogodišnjeg svibnja imali su 2,07 milijuna članova, što je za 37,6 tisuća više nego godinu ranije, dok im je imovina porasla za 12,8 milijardi kuna, premašivši 125 milijardi, podaci su Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
BRODARSKO TRŽIŠTE
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
ANALIZA - Mnogi smatraju porast ili smanjenje indeksa vodećim pokazateljem budućeg gospodarskog rasta.
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
OBVEZNICE
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
LJUBLJANA - Slovenija je uspješno izdala prvu obveznicu održivosti u kojoj su sredstva od emisije namijenjena financiranju isključivo održivih projekata. Dospijeće je 10 godina, a prinos do dospijeća 0,170 posto.
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ISPRAVLJENA GREŠKA
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ZAGREB - Iako je na novoj epidemiološkoj karti Europskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Hrvatska prvotno bila siva, kasno sinoć u novoj verziji ipak se 'zazelenila'.
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
ZATVARANJE
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
LISABON - Strože covid mjere bit će nametnute lisabonskoj regiji, dok vlasti nastoje držati pod kontrolom porast broja zaraženih koji prijeti portugalskoj turističkoj sezoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE