GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zasad nikakve koristi od Ljig-Preljine

Zasad nikakve koristi od Ljig-Preljine
DEONICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2017 / 12:23
Autor: SEEbiz / Večernje novosti
BEOGRAD - Putnici još nemaju mnogo koristi od nove deonice između Ljiga i Preljine. Ka Priboju se stiže pola sata ranije u Užice, ali se čeka po starom redu.

U ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kažu da, o po Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Privredna komora Srbije sprovodi postupak usaglašavanja predloga redova vožnje sa registrovanim redovima vožnje u međumesnom prevozu samo jednom u toku kalendarske godine. "Zahteve za utvrđivanje ispunjavanja uslova u pogledu zaštitnih vremena za nove redove vožnje razmatra PKS i dostavlja nam odluku sa izveštajem do 15. juna", objašnjavaju u resornom ministarstvu.

"Registraciju i overu reda vožnje za međumesni prevoz, po zahtevu prevoznika, obavlja Ministarstvo sa rokom važenja od pet godina i početkom važenja od 1. oktobra 2017. godine", dodaju.Novim putem se brže stiže, ali se i duže čeka. Zbog nove deonice auto-puta od Ljiga do Preljine autobusi do Užica putuju i po pola sata kraće, ali putnici čije su destinacije Priboj, Prijepolje ili Nova Varoš, zbog ovog "ubrzanja" moraju da provedu više vremena na peronu u gradu na Đetinji.

Kako kažu nadležni, tako će biti sve do oktobra, dok se ne usvoje novi redovi vožnje, koji će uračunati i "skraćenje" puta, pišu Večernje novosti.
Bez obzira na skraćenje puta zbog otvaranja nove saobraćajnice od Ljiga do Preljine, putnici u Novu Varoš i druga mesta jugozapadne Srbije i dalje stižu po starom redu vožnje.

"Do Nove Varoši autobusima putujemo kao i ranije", kaže Marija B. (36) iz Nove Varoši.

"Završetak ovog dela puta mnogo nas je obradovao, ali kada je reč o trajanju putovanja, mi zasada od toga nemamo koristi. Autobusi, istina, brže stižu, ali u stanicama Požega i Užice, moraju da "odmaraju" da bi ispoštovali red vožnje. A, on je još po starom, pa smo za vaskršnje praznike u Požegi čekali 15 minuta, a u Užicu gotovo pola sata", priča ona.

Ispada da je tajming otvaranja nove doenice bio loš za prevoznike. Jer, se ciklus za dobijanje "zelenog svetla" za nove polaske i izmene u redu vožnje koji inače traje gotovo godinu dana, okončao samo mesec dana pre završetka ovog dela auto-puta. Preusmeravanje postojećih redova vožnji novom trasom "Ljig - Preljina" biće završeno tek u oktobru.

Milan Radibratović, vlasnik "Gaga tursa", kaže da su prevoznici predali svoje predloge za novi red vožnje, ali da su do njegovog usvajanja u obavezi da poštuju stari.

"Mi se trudimo da ispoštujemo postojeći red vožnje, ali to nije uvek lako", priča Radibratović.

"Dešava se da vozač u Užice stigne 15 ili 20 minuta ranije i onda mora da sačeka vreme polaska. Nekada uopšte nema zadržavanja, jer se dogodi da na Ibarskoj magistrali bude gužva, pa se taman nadoknadi to vreme", objašnjava on.

Vinko Janjušević, vlasnik i direktor Autoprevoza "Janjušević" iz Priboja, kaže da prevoznici moraju da prate vreme polaska iz aktuelnog reda vožnje, a da putnici ne gledaju uvek na to blagonaklono.

"Unervoze se i negoduju čim malo duže čekaju, ali mi ne možemo da im pomognemo, jer smo u obavezi da poštujemo propise", objašnjava Janjušević.
"Zadržavanja uglavnom nisu duža od 30 minuta", dodaje on.

Tagovi: Ljig-Preljina, Putevi Srbije
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
ZAGREB - Još jedan dan slabog prometa s negativnim predznakom na Zagrebačkoj burzi.
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
NAUTIČARI
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
PULA - Stožer je krajem protekloga tjedna donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu, žale se jahtaši.
Dolarov indeks blago ojačao
FOREX
Dolarov indeks blago ojačao
LONDON - Dolar je u utorak blago ojačao prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta u relativno mirnom trgovanju na međunarodnim tržištima, jer američko-kineske napetosti i porast novih slučajeva koronavirusne zaraze navode ulagače na oprez.
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak prijepodne indeksi su blago oslabili, uz nastavak skromnog obujma trgovanja uoči skorašnjeg početka sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija.
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
SIGNALI
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
ZAGREB - Da je Hrvatska među najtraženijim inozemnim turističkim destinacijama na tržištu Francuske pokazuju podaci MisterFly-a, jednog od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE