GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zalihe industrijskih proizvoda veće 10,9 posto

Zalihe industrijskih proizvoda veće 10,9 posto
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2018 / 08:12
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima na kraju veljače su u odnosu na prethodni mjesec povećane za jedan posto, a na godišnjoj razini za 10,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema glavnim industrijskim grupacijama (GIG), zalihe intermedijarnih proizvoda na kraju veljače u usporedbi s prethodnim mjesecom su veće za 8,1 posto, kapitalnih proizvoda za 13,6 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 9,4 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za dva posto.

Istodobno su zalihe energije smanjene za 38,3 posto.

Na godišnjoj razini zalihe intermedijarnih proizvoda su povećane 18,3 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 12,9 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,9 posto, a kapitalnih proizvoda za 4,6 posto.

Zalihe energije su smanjene za 27,1 posto.

Promatrano po područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti (NKD), zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju veljače su u usporedbi sa mjesecom ranije u prerađivačkoj industriji veće za jedan posto, a u rudarstvu i vađenju za 0,9 posto.

Na godišnjoj, pak, razini zalihe gotovih industrijskih proizvoda u veljači su prema istom mjesecu 2017. godine u prerađivačkoj industriji veće za 11,3 posto, a u rudarstvu i vađenju za 3,5 posto.

Tagovi: zalihe industrijskih proizvoda, industrija
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, dionica Spana prvi dan trgovanja skočila 19%
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, dionica Spana prvi dan trgovanja skočila 19%
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi znatno ojačali, ostvarivši uspon treći dan zaredom, dok je u fokusu investitora bila dionica IT kompanije Span, kojom se od danas počelo trgovati, a cijena joj je pritom porasla 19 posto.
Dolarov indeks kliznuo s najviše razine u mjesec dana
FOREX
Dolarov indeks kliznuo s najviše razine u mjesec dana
LONDON - Dolar je u četvrtak oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima s najviše razine u mjesec dana, koju je dosegnuo pod utjecajem poruka iz američke središnje banke Fed u vezi skorašnjeg postupnog usporavanja kupnji obveznica.
Span u fokusu investitora na Zagrebačkoj burzi
ZSE INTRADAY UPDATE
Span u fokusu investitora na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB – Na Zagrebačkoj je burzi u četvrtak ujutro promet povećan, što se zahvaljuje trgovanju dionicama IT tvrtke Span, i to po znatno većoj cijeni nego u javnoj ponudi.
Neto gubitak ugostiteljstva i turizma u 2020. godini 3,4 milijarde kuna
U MINUSU
Neto gubitak ugostiteljstva i turizma u 2020. godini 3,4 milijarde kuna
ZAGREB - Djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane u Hrvatskoj je od 2004. do 2020. stalno rasla u gotovo svim segmentima, od prihoda do broja zaposlenih, no u 2020. je zbog pandemije došlo do pada i poduzetnici su u toj djelatnosti iskazali ukupni neto gubitak od 3,4 milijarde kuna.
Mali trgovci profitirali u pandemiji
MALOPRODAJA
Mali trgovci profitirali u pandemiji
ZAGREB - Prihodi hrvatskih trgovaca mješovitom robom u 2020. iznosili su nešto više od 40 milijardi kuna, što je za 306 milijuna kuna više nego 2019.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE