GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zalando u burzovnom indeksu DAX

Zalando u burzovnom indeksu DAX
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2021 / 10:48
Autor: SEEbiz
BERLIN - Od 20. rujna ove godine Zalando SE bit će dio burzovnog indeksa DAX (Deutsche Aktienindex).

Odluku je objavio Qontigo’s global index provider STOXX Ltd. DAX je najvažniji indeks na njemačkom tržištu dionica te obuhvaća najveće izlistane kompanije u Njemačkoj. Zalando je od 2015. godine uključen u indeks MDAX, a njemačkom blue chip indeksu DAX će se pridružiti 13 godina nakon osnivanja.

Suosnivač Zalanda i jedan od CEO-a Robert Gentz izjavio je: “Ponosimo se onime što je Zalandov tim stvorio u proteklom desetljeću. Narasli smo od startupa koji je prodavao japanke iz podruma do paneuropske platforme s oko 45 milijuna kupaca. No još veće prilike su tek pred nama.”

“Naš je uspjeh duboko utkan u kulturu Zalanda koja se bazira na povjerenju, transparentnosti i poduzetništvu,” rekao je suosnivač i jedan od CEO-a David Schneider. “Snažan fokus na kupca i bliska partnerstva osnovni su sastojci našega uspjeha. Kontinuirano ispitujemo i unapređujemo nove ideje kako bismo oslobodili kolektivni potencijal modne industrije.”

Osnovan 2008. u Berlinu, Zalando je od svog IPO-a dosljedno ostvarivao snažan i profitabilan rast te od 2014. do 2020. godine učetverostručio svoje poslovanje. Danas je Zalando vodeći modni trgovac i uslužna platforma koja povezuje oko 45 milijuna aktivnih korisnika s više od 4.500 brendova i partnera. Zalando primjenjuje platformsku strategiju kako bi postigao rast i unaprijedio digitalizaciju u industriji. Njegova usredotočenost na modu i stil života korisnicima pruža jedinstvena iskustva, a brendovima - partnerima posebna uslužna rješenja.

Zalando će zadržati svoj fokus na rast s ciljem dosizanja bruto volumena robe (Gross Merchandise Volume - GMV) u iznosu od više od 30 milijardi eura do 2025. Dugoročno gledajući, kompanija cilja na više od 10 % od ukupno 450 milijardu eura vrijednog europskog tržišta mode. Zalando će stoga nastaviti ulagati u korisničko iskustvo, platformske usluge i infrastrukturu.

Tagovi: Zalando,indeks DAX, Robert Gentz, Deutsche Boerse
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE