GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaključci Komisije za Vukovar: Posebno ispitati djelovanje Dedakovića i Parage

Zaključci Komisije za Vukovar: Posebno ispitati djelovanje Dedakovića i Parage
MANOLIĆEVA KOMISIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2011 / 22:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - O padu Vukovara se nekoliko dana nakon njegova pada oglasila i Manolićeva Komisija za Vukovar.

Prema zaključcima Komisije koje prenosimo integralno, krivcima za pad Vukovara neizravno su označeni Mile Dedaković Jastreb i Dobroslav Paraga. Sramotna je povijesna činjenica kako su ovi zaključci Komisije za Vukovar ujedno i jedini pisani trag službene Hrvatske o ratu u Vukovaru. Višektratni pokušaji aktera vukovarske priče da se oni revidiraju zasad su ostali neuspješni.

ZAKLJUČCI KOMISIJE ZA VUKOVAR

   1. Pripreme za obranu grada Vukovara i tog dijela ratišta izloženog agresiji JA, Republike Srbije i četničkih odmetnika, otpočele su tijekom proljeća u problematičnoj političkoj atmosferi u gradu. Organi civilne vlasti nisu funkcionirali u skladu s nalozima republičke Vlade, a međustranački problemi - prije svega, linijom pokušaja SDS-a da Vukovar pripoji tzv. kninskoj krajini, kulminirali su blokadom rada organa SO i porastom međunacionalnih suprotstavljanja. Istovremeno dolazi do privatnog naoružavanja te procvata nedopuštene trgovine oružjem, pri čemu pojedinci izvlače veliku materijalnu dobit.
 
   2. Početak obrane grada i okolnih naselja u početku je ovisio samo o spremnosti policijskih snaga. Ta spremnost nije bila na visini, i to zbog nedovoljno obučena sastava, s jedne strane, a s druge - zbog političkog pritiska i niza osobnih prijetnji članova SDS-a policajcima srpske nacionalnosti. Nakon njihova napuštanja policijskih jedinica (ostaje samo pet Srba u policiji, a novi se dovode iz drugih područja), žitelji grada (Hrvati, Mađari i dio Srba) dobrovoljno se organiziraju u odrede Narodne zaštite, i to u prvo vrijeme dobrovoljci iz redova HDZ-a, a zatim i pripadnici drugih stranaka. U najkritičnijim danima u obranu su uključeni svi sposobni stanovnici.
 
   3. Činjenice ukazuju da su se obrambene jedinice u Vukovaru razvijale sasvim analogno razvoju obrambenih snaga Hrvatske u cjelini, dijeleći iste teškoće koje su se osjećale i na drugim ratištima Hrvatske. Nakon snaženja i naoružavanja policijskog sustava, osnivanjem jedinica Zbora narodne garde osjetno jača obrambena sposobnost, prije svega zahvaljujući principu dobrovoljnosti sudjelovanja u obrambenom sustavu Republike Hrvatske, što je pak praćeno i - ponekad ozbiljnim - teškoćama na planu vojne subordinacije. Osim toga, ozbiljan nedostatak teškog naoružanja i odgovarajuće municije, uz velika pa i nepremostiva ograničenja pri kupovini oruđa i oružja, pridonio je da realna i voljna snaga hrvatske obrane Vukovara ne bude dovoljna za slamanje znatnih materijalno-tehničkih snaga neprijatelja. Unatoč tome, neprijatelj je pretrpio izuzetno velike gubitke u ljudstvu i materijalu, a hrvatske obrambene snage uspješno su svojim nadljudskim herojstvom slomile plan agresora da brzim i udarnim napadajem osvoji Hrvatsku.
 
   4. Nakon osvajanja neprijateljskih vojarni i skladišta, te uz nabavu oružja na tržištu u vrlo teškim uvjetima, Vukovaru i širem istočno-slavonskom ratištu upućene su dovoljne količine lakog pješadijskog i protuoklopnog naoružanja i municije, ali je osjetan bio nedostatak artiljerijskih oruđa i odgovarajuće municije. Kako se nedostatak naoružanja osjećao na cijelom hrvatskom ratištu, nedvojbeno je da je nedopuštena trgovina oružjem - pa dijelom i onoga koje je bilo namijenjeno Vukovaru - ozbiljno utjecala na efikasnost obrambenog sustava i cjelokupne vojne organizacije u nastanku.
 
   Uočena je također nedovoljna sinkronizacija vojne logističke i logističke podrške, od svestrane pripreme do potpune opreme jedinica. Nadležni državni organi ispitat će do kraja sve slučajeve prekida linija dopreme pomoći i naoružanja, te propuste odgovornih osoba i poduzeti osobito oštre mjere u svim primjerima ratnoga profiterstva.
 
   5. Posebno je u svezi s obranom istočne Slavonije i Vukovara, od samoga početka napadaja, očito djelovanje neprijatelja sredstvima specijalnoga rata. Početak takvog podzemnog rata seže još u vrijeme stimuliranja i naoružavanja srpskih odmetnika od strane JA i Republike Srbije, a nastavlja se upornim petokolonaškim i propagandnim ratom. Iz arsenala tih sredstava osobito je ubojita bila zarana plasirana teza o tzv. ustupanju ili prodaji teritorija istočne Slavonije, odnosno Vukovara. Lansirajući tu tezu, kao temeljni oslonac u pokušaju rušenja cjelokupne hrvatske demokratske vlasti, beogradski obavještajni stožer poslužio se u njezinu širenju ne samo petokolonaškim elementima nego i interesom medija za senzaciju toga tipa, ali i političkom naivnošću pojedinaca u redovima obrambenih snaga. Nedvojbeno je da politički interes određenih međunarodnih čimbenika za održavanjem politički integralne Jugoslavije dopušta - a prema obavještajnim podacima hrvatskih službi mjestimice i utvrđuje - doprinos nekih stranih obavještajnih službi na promociji Paragine političke i vojne djelatnosti, odnosno njegove javno očitovane namjere da nasilno obori legalnu vlast u Hrvatskoj. Otuda je u inozemnim diplomatskim, državnim i poslovnim krugovima, te dijelu stranih medija, česta upotreba "predodžbe" kako su u Hrvatskoj na djelu znatne fašističke snage koje će uskoro srušiti legalnu hrvatsku vlast.
 
   Iz kronologije ukupnih zbivanja, očito proizlazi kako je teza o "prodaji Vukovara", a potom o "nužnom padu Zagreba, zbog pada Vukovara", smišljenim i kontinuiranim plasiranjem među ratom pogođenim i zaplašenim stanovništvom, postupno, planski i sustavno pretvarana u optužnicu protiv hrvatske demokratske vlasti u cjelini - Sabora, Vlade i Predsjednika Republike.
 
   Činjenice nedvojbeno upućuju da su pojedini dokazani nosioci pokušaja destabilizacije i rušenja čitavog sustava hrvatske vlasti istovremeno djelovali i kao ratni profiteri, u vukovarskom slučaju upravo na štetu uspješne obrane toga grada i okolnih naselja. Djelovanje zapovjednika obrane Vukovara Mile Dedakovića i osoba iz njegova kruga, i u tom smislu mora biti temeljito ispitano i ocijenjeno od strane nadležnih državnih tijela.
 
   6. Komisija drži daje zadaća svih državnih tijela i državnih službi, da do kraja rasvijetli pojedinačne odgovornosti u svim naznačenim i novim primjerima koji upućuju na nedostatke, propuste i kriminalne radnje u svezi s obranom Vukovara.
 
   Komisija, također, drži obvezom nadležnih državnih tijela da temeljito i istinito utvrde, a zatim i kvalificiraju pojedinačnu djelatnost i stvarno značenje međusobnog odnosa zapovjednika Mile Dedakovića, sjedne, i čelnika HSP-a Dobroslava Parage, s druge strane, ne zanemarujući pritom sudioništvo osoba iz njihova kruga, posebice u pogledu djelovanja na pokušaju obaranja ustavnog poretka RH. U svezi s tim, Komisija napominje važnost identificiranja inicijatora i pisaca tzv. optužnice.
 
   Glede izostanka efikasne koordinacije policijskih, vojnih i civilnih vlasti, nadležna tijela državne vlasti trebala bi utvrditi odgovornost za uočene propuste, kako bi se preispitali postojeći i upostavili novi efikasni kontrolni mehanizmi. Osobito valja potaknuti, na temelju cjeline poznatih iskustava, ubrzani daljnji razvoj obrambenog sustava i potencijala Republike Hrvatske.
 
   7. Konačno, Komisija drži osobito važnom daljnju sustavnu analizu pojedinih problema i segmenata u obrani Vukovara ili pak sveukupne strategije obrane cjelokupnog hrvatskog teritorija. Primjerice, uočeni problemi već nagovješćuju potrebu detaljne i kompetentne analize funkcioniranja i stvaranja obrambenih snaga Hrvatske, funkcioniranje civilnih vlasti u ratnim uvjetima, sustav nadležnosti u obdržavanju kompetencija civilne vlasti i striktno poštivanje zapovijedi i naloga vojnih i civilnih vlasti, djelovanje stranaka i posljedice stranačkih interesa u Hrvatskoj u ratnim uvjetima, utjecaj medija na probleme obrane Vukovara i vođenje obrambenog rata u Hrvatskoj. S izrazito vojnog aspekta osobito se ukazuje potrebnom - analiza vojnih priprema, držanja i djelovanja pojedinih jedinica i zapovjedništava, gubitaka u pojedinim fazama agresije na Vukovar i sahrana poginulih.
 
   Posebnu pozornost potrebno je posvetiti odgovornoj organizaciji pomoći i zbrinjavanju vukovarskih prognanika, kako onih koji su preživjeli ulazak JA u Vukovar tako i onih koji su grad napustili prije toga.

Tagovi: Komisija za Vukovar, Josip Manolić, Dobroslav Paraga, Mile Dedaković, Vukovar, JNA
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Posustali indeksi i trgovanje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Posustali indeksi i trgovanje
BEOGRAD - Trgovanje na domaćem tržištu akcija danas je posustalo, a neznatno su oslabili i BELEX indeksi.
Zlatnim rezervama Srbija izbegla štetne uticaje koronakrize
ZLATO
Zlatnim rezervama Srbija izbegla štetne uticaje koronakrize
BEOGRAD - Srbija je zahvaljujući kupovini zlata proteklih godina uspela da obezbedi 31,26 tona ovog plemenitog metala i time osigura domaće tržište od prevelikog štetnog uticaja aktuelne pandemije koronavirusa na ekonomiju.
Goldman Sachs: Ne investirajte u bitcoin
KRIPTOVALUTE
Goldman Sachs: Ne investirajte u bitcoin
NEW YORK - Američka investicijska banka Goldman Sachs u izvješću je klijentima navela kako nema namjeru investirati u kriptovalute poput bitcoina.
Iz Vira ukradeno 110 tona šećera
ŠEĆER
Iz Vira ukradeno 110 tona šećera
VIROVITICA - Iz tvornice šećera u Virovitici ukradeno je 110 tona šećera, i počinjena je materijalna šteta od 374.800,00 kuna, izvijestila je u četvrtak virovitičko-podravska Policijska uprava.
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi porasli četvrti uzastopni dan
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi porasli četvrti uzastopni dan
ZAGREB - Četvrti uzastopni rast indeksa na Zagrebačkoj burzi danas je bio popraćen slabim prometom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE