GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaklada Adris otvara natječaj za dodjelu donacija i stipendija za 2017. godinu

Zaklada Adris otvara natječaj za dodjelu donacija i stipendija za 2017. godinu
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2017 / 07:59
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Zaklada Adris, najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe otvara ovogodišnji natječaj. Odlukom Zakladne uprave, natječaj za projekte i stipendiste iz programa Znanje i otkrića, te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota bit će otvoren 27. travnja s mogućnošću prijave do 29. svibnja 2017.

U prigodi raspisivanja novog natječaja, predsjednik Zaklade uprave Zaklade Adris, Korado Korlević, je rekao: „U dosadašnjim natječajnim ciklusima zamijećen je rast broja prijavljenih projekata iz područja Znanje i otkrića, što pokazuje da je znanstvena zajednica stekla povjerenje u djelovanje Zaklade Adris i prepoznala njezin utjecaj na razvoj znanosti, obrazovanja i stvaralaštva u Hrvatskoj. Zaklada Adris stalno unapređuje svoj rad, osluškuje potrebe zajednice u kojoj djeluje i potiče pozitivne trendove u hrvatskoj znanstvenoj zajednici, ali i društvu u cjelini".

Podsjetimo, Adris grupa za financiranje Zaklade godišnje izdvaja jedan posto dobiti iz poslovanja, a osigurana su i početna sredstva od 10 milijuna kuna. Zaklada Adris je u deset dosadašnjih natječajnih ciklusa dodijelila gotovo 36 milijuna kuna brojnim projektima i pojedincima. Kriteriji izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro ključni su u odabiru projekata koje podupire Zaklada Adris. Popis dosadašnjih primatelja sredstava Zaklade tako uključuje brojne fakultete hrvatskih sveučilišta, zavode i institute, kliničke bolničke centre i direktnu pomoć najpotrebitijima u našem društvu i dr. Posebno valja istaknuti gotovo 300 odobrenih stipendija za izvrsne učenike srednjih škola, studente na preddiplomskom i diplomskom studiju te polaznike poslijediplomskog i doktorskog studija.

Svi projekti i pojedinci koje je Zaklada Adris podržala tijekom proteklih deset godina svoga djelovanja predstavljeni su u monografiji „Zaklada Adris – doprinos hrvatskom društvu od 2007. do 2017.", koja je objavljena krajem prošle godine u povodu obilježavanja jubileja Zaklade. Monografija, osim pregleda svih doniranih projekata i stipendista od 2007. godine do danas, donosi autorske ilustracije 24 istaknuta projekta koje su, posebno za ovu monografiju, ilustrirali ponajbolji hrvatski ilustratori mlađeg naraštaja. Više na http://www.adris.hr/biti-bolji-biti-drugaciji/monografija-zaklada-adris-doprinos-hrvatskom-drustvu-od-2007-do-2017/

Kako bi se osigurala transparentnost i pravednost raspodjele sredstava Zaklade, i u ovom su natječajnom ciklusu prioriteti, mjerila i načini dodjele sredstava za programe i stipendije detaljno propisani Pravilnikom Zaklade Adris. Pravilnik je, uz obrasce za prijavu, dostupan na www.adris.hr. Na istoj web stranici moguća je i online prijava. Natječaj će biti objavljen i u dnevnom tisku u četvrtak, 27. travnja 2017.

Tagovi: Zaklada Adris, Adris Grupa, Korado Korlević
PROČITAJ I OVO
Analitičar Bloomberga: Bitcoin ide na 100.000 dolara
HRABRE PROGNOZE
Analitičar Bloomberga: Bitcoin ide na 100.000 dolara
NEW YORK - Analitičar Bloomberga Mike McGlone danas je hrabro prognozirao da će bitcoin do kraja mjeseca uzletjeti na razinu od 100.000 dolara.
Beogradska berza: Potonuli promet i indeksi na kraju nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Potonuli promet i indeksi na kraju nedelje
BEOGRAD – Izuzetno mali promet, uz pad indeksa, zabeležen je na Beogradskoj berzi poslednjeg trgovačkog dana u ovoj nedelji.
Zašto padaju cijene zlata?
ZLATO
Zašto padaju cijene zlata?
ANALIZA - Kretanje cijene zlata snažno je povezano s inflacijskim očekivanjima, a trenutno je također izuzetno važno da na zlato utječe kretanje stvarnih kamatnih stopa. U tome leži i razlog što cijene zlata u posljednje vrijeme padaju.
EU i SAD uzajamno ukinuli carine uvedene zbog spora oko zrakoplova
CARINE
EU i SAD uzajamno ukinuli carine uvedene zbog spora oko zrakoplova
BRUXELLES - Europska unija i Sjedinjene Države dogovorile su u petak suspenziju na četiri mjeseca uzajamnih carina uvedenih zbog spora oko subvencija proizvođačima zrakoplova Airbus i Boeing.
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Hrvatski Telekom u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Hrvatski Telekom u fokusu
ZAGREB - Kraj tjedna na domaćem tržištu kapitala donio je negativno raspoloženje među ulagače, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, dok se likvidnost zadržala na skromnim razinama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE