GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačke tržnice otvorene, na Zelenoj tržnici drive-in

Zagrebačke tržnice otvorene, na Zelenoj tržnici drive-in
KUPOVINA HRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2020 / 21:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebačke tržnice će u skladu s odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite biti otvorene, a građani će proizvode moći kupovati i iz svojih automobila na "drive-in" Zelenoj tržnici na Žitnjaku, izvijestio je u srijedu voditelj Tržnica Zagreb Stanko Gačić.

"Temeljem Odluke Nacionalnog stožera CZ o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, slijedom preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, tržnice će raditi. Radno vrijeme na svim tržnicama bit će od 8 do 13 sati", poručili su iz Tržnica Zagreb.

Radit će tržnice Dolac, Utrina, Jarun, Prečko, Gajnice, Trešnjevka, Kvatrić, Špansko, Volovčica, Dubec, Trnsko, Botinec, Vrapče, Sesvete i Kustošija te "drive-in" Zelena tržnica na Žitnjaku, u Slavonskoj aveniji 50A.

Iz Tržnica Zagreb - podružnice Zagrebačkog holdinga napominju da je do sada na svim lokacijama omogućena prodaja iz zatvorenih objekata - prodavaonica i kioska.

Na tržnicama Dolac, Kvaternikov trg, Trešnjevka i Špansko postavljene su drvene obrtničke kućice iz kojih će obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG-ovi) prodavati poljoprivredne proizvode. Omogućit će se i prodaja mliječnih proizvoda.

Na tržnicama Dolac, Trešnjevka i Utrina radit će i ribarnice.

Postojeći pultovi za prodaju ribe su ograđeni pregradama, odnosno zaštitom od pleksiglasa kako bi bili ispunjeni svi uvjeti i sigurnosne mjere za zaštitu kupaca i prodavača.

Na prostoru Zelene tržnice napravljene su sve predradnje kako bi se omogućila "drive-in" prodaja voća, povrća i cvijeća i za vozila s ciljem pomoći OPG-ovima ali i mogućnosti da građani mogu doći do domaćih proizvoda.

Pored općih mjera i uputa koje propisuje HZJZ, voditelj Tržnica Zagreb Gačić napominje da su postavili i jasne upute na svim ulazima i vidljivim mjestima, te osigurali strogo pridržavanje mjera udaljenosti između osoba.

Na tržnicama su postavljeni i punktovi za dezinfekciju ruku djelatnika, zakupaca i kupaca, a osigurano je i nošenje zaštitnih maski za lice djelatnika i zakupaca. Provodit će se i mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora.

Navedene mjere poduzete su kako bi se spriječilo širenje zaraze novim korona virusom, poručuju iz Tržnica Zagreb.

Pozivaju mole kupce da izbjegavaju bliži socijalni kontakt i da se suzdrže od uobičajenih mjera neverbalnog komuniciranja, kao što je rukovanje.

Tagovi: zagrebačke tržnice, Dolac, Britanski trg, Zelena tržnica, Tržnice Zagreb, Trešnjevački plac, Stanko Gačić, Tržnica Kvaternikov trg
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE