GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka Gradska skupština podržala Ivu Čovića

Zagrebačka Gradska skupština podržala Ivu Čovića
HOLDING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2012 / 16:52
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština usvojila je danas prijedlog za imenovanje Ive Čovića predsjednikom Uprave Zagrebačkog Holdinga.
Gradska skupština je danas na raspravi usvojila ovaj zaključak većinom glasova, a protiv su bili Klubovi HDZ-a i HSS-a.

Odbor za izbor i imenovanje Gradske skupštine obrazložio je imenovanje Ive Čovića činjenicom da mu sadašnji mandat ističe 12. kolovoza, te da se njegovim novim imenovanjem za predsjednika Uprave sprječava kriza upravljanja Holdingom.

U ime Kluba HSS-a Nenad Matić suprotstavio se tom prijedlogu rekavši da se ovako važna tema ne može raspraviti bez nazočnosti samog Čovića te bez njegove analize i programa rada.

Oporbeni HDZ u čije ime je govorila Margareta Mađerić također je rekla da je neprihvatljiv ovakav oblik imenovanja Ive Čovića naglasivši da je Holding u velikim financijskim i poslovnim problemima, a da Čović nije predstavio nikakav plan za buduće razdoblje.

U ime SDP-a Jurica Meić objasnio je da se sada ne bira predsjednik Holdinga, već predlaže Skupštini Holdinga imenovanje Čovića kako bi se izbjegla kriza upravljanja i, naglasio je, da će se poslovanje Holdinga moći riješiti tek nakon sljedećih lokalnih izbora kada će "neka druga racionalnija osoba sjediti na mjestu gradonačelnika, a do tada treba smanjiti štetu".

U ime HNS-a Morana Paliković Gruden također se zauzela za imenovanje Čovića rekavši da se problemi Holdinga postupno smanjuju te da su gradski zastupnici itekako dobro upućeni u sve probleme Holdinga. Podsjetila je da se 70 posto pitanja na aktualnom satu Gradske skupštine odnose na rad Holdinga.

Tagovi: Ivo Čović, Zagrebački holding, Jurica Meić, Margareta Mađerić
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba poletjela na krilima odličnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba poletjela na krilima odličnih rezultata
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi indeksi u petak su blago kliznuli, uz pojačani promet jer su investitori pojačano trgovali s dionicama kompanija koje su objavile financijska izvješća.
Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je oporavak prometa, najvećim delom generisan na MTP tržištu prodajom akcija fabrike vijaka i delova za šinskih vozila MIN DIV iz Svrljiga, dok su berzanski indeksi stagnirali drugi dan uzastopno.
Europske burze pale s rekordnih razina
PAD
Europske burze pale s rekordnih razina
LONDON – Na europskim su burzama u petak ujutro cijene dionica pale s rekordnih razina jer ulagače zabrinjava pad kineskih tržišta i širenje delta varijante koronavirusa.
Oštar pad na azijskim tržištima
PAD
Oštar pad na azijskim tržištima
TOKIO - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica znatno pale, ponajviše na kineskim tržištima, pa je MSCI indeks na putu najvećeg mjesečnog gubitka od zatvaranja gospodarstava zbog pandemije koronavirusa u ožujku prošle godine.
Dobri rezultati kompanija podržali Wall Street
RAST
Dobri rezultati kompanija podržali Wall Street
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima niza kompanija i solidnom, premda usporenom, rastu američkog gospodarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE