GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Varteks u fokusu, indeksi porasli

Zagrebačka burza: Varteks u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2019 / 17:37
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze danas su porasli, a primjetan je i trend veće likvidnosti.

U fokusu je investitora bio Varteks nakon jučerašnje najave prodaje trezorskih dionica.

CROBEX je ojačao 0,2 posto, na 1.869,39 bodova. CROBEX10 je porastao 0,3 posto te iznosi 1.100,34 boda. 

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer porastao za 4,2 milijuna kuna te je iznosio 9,6 milijuna kuna. 

Najlikvidniji je Varteks (ZSE:VART-R-1)  čijim je dionicama protrgovan iznos od 2,4 milijuna kuna, a bilježi pad cijene za 1,23 posto na 16,10 kuna. Radi pribave financijskih sredstava, ali ujedno testiranja tržišta kapitala za moguće novo izdanje dionica i poticanja likvidnosti, Uprava Varteksa je odlučila, uz odobrenje Nadzornog odbora, prodati na tržištu svih 183.653 trezorskih dionica s kojima raspolaže, koje predstavljaju 4,47% svih dionica. Dionice će Varteks ponuditi po 5% manjoj cijeni od prosjeka tržišne cijene u tri mjeseca do današnjeg dana, odnosno po 16,12 kuna. Predsjednik Uprave Nenad Bakić ima namjeru sudjelovati u transakciji kupnjom dodatnih dionica, priopćeno je iz varaždinske kompanije.

Ericsson NT (ZSE:ERNT-R-A) bilježi promet od 2,2 milijuna kuna i pad za 0,43 posto na cijenu od 1.160 kuna. 

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) je trgovan u iznosu od 1,8 milijuna kuna, a cijena njegovih dionica je porasla 0,3 posto, na 152,50 kuna.

Dionice Končara D&ST (ZSE:KODT-R-A) poskupjele su 3,5 posto, na 1.190 kuna, uz 141 tisuću kuna prometa. 

Podravka (ZSE:PODR-R-A) bilježi rast od 1,23 posto odnosno cijenu od 411,00 kuna te 205 tisuća kuna prometa. 

Dan bez postotne promjene bilježe Arena Hospitality Grupa (ZSE:ARNT-R-A) s cijenom od 358 kuna i prometom od 293 tisuće kuna te Plava laguna (ZSE:PLAG-R-A) koja je dan zaključila na 1.610 kuna, a njenim je dionicama protrgovan iznos od 111 tisuća kuna.

Informacija o obustavi ovrhe na računima kompanije, pretvorila je Uljanik Plovidbu (ZSE:ULPL-R-A) u dobitnicu dana. Dionice su katapultirane 24,2 posto, na 40 kuna, uz slabašnih 41 tisuću kuna prometa. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Varteks, Arena Hospitality Group, Hrvatski Telekom, Uljanik Plovidba, Ericsson NT, ZSE:VART-R-1, ZSE:ERNT-R-A, ZSE:ULPL-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:PODR-R-A
PROČITAJ I OVO
Hiljade turističkih radnika u Srbiji ostaje bez posla
PROBLEMI
Hiljade turističkih radnika u Srbiji ostaje bez posla
BEOGRAD - Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić rekao je danas da će to udruženje, zajedno sa hotelijerima, vodičima i prevoznicima, uputiti Vladi Srbije pismo sa apelom za dodatnu pomoć zbog katastrofalnih posledica pandemije virusa COVID-19 na njihovo poslovanje.
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze tjedan su počeli rastom vrijednosti od oko 0,3 posto, dok je promet dionicama i nadalje skroman.
Ekoplus: Nema trovanja iz Marišćine, cijene prihvata otpada moraju rasti
OTPAD
Ekoplus: Nema trovanja iz Marišćine, cijene prihvata otpada moraju rasti
RIJEKA - Dan otvorenih vrata održan je u ponedjeljak u Županijskom centru za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Marišćina, a iz tvrtke Ekoplus koja uprava Marinšćinom, rekli su da 'nema trovanja stanovnika naselja Marčelji iz ŽCGO', ali i da se cijene prihvata otpada moraju povećati.
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
GRANICE
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
ZAGREB - Mađarska vlada Hrvatsku svrstala u tzv. zelenu kategoriju stranih zemalja, što znači da mađarski državljani koji turistički posjete Hrvatsku ne moraju u karantenu niti predočiti test na Covid-19 pri povratku u svoju zemlju, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
LUBENICE
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
ZAGREB - Izostanak potražnje turističkog sektora povećao je tržišne viškove lubenice u Hrvatskoj, pa se domaći otkupljivači okreću izvozu, pokazuje u ponedjeljak objavljena analiza konzultantske tvrtke Smarter.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE