GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Varteks i Ilirija dobitnici dana

Zagrebačka burza: Varteks i Ilirija dobitnici dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2016 / 17:20
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Minimalne promjene indeksa na Zagrebačkoj burzi danas je pratila dominacija dionica iz turističkog sektora u segmentu prometa.
Oba su indeksa pala po 0,1 posto, pa je CROBEX zaključio na 1.782,81 bod a CROBEX10 na 1.033,17 bodova. Ukupno je ostvareno 7,8 milijuna kuna prometa.

U fokusu je bila Ilirija (ZSE:ILRA-R-A) koja je ostvarila tr milijuna kuna prometa uz uzlet cijene od 13,6 posto, na 1.249,99 kuna. Kompanija je nedavno poovcećala temeljni kapital sa 150,8 na 159 milijuna kuna. Pojedinačni nominalni iznos redovnih dionica povećan je za 30 kuna, na 580 kuna.

Dominaciju turističkog sektora potvrdila je Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) koja je imala gotovo 1,7 milijuna kuna trgovine, a cijena je porasla 0,6 posto, na 27,15 kuna. Sektorski CROBEXturist danas je korigiran 0,1 posto, na 2.904,48 bodova.

Peti dan uzastopno porasla je cijena Đure Đakovića (ZSE:DDJH-R-A). Danas su dionice brodskog holdinga podignute 1 posto, na 52 kune, uz 409 tisuća kuna prometa.

Dobitnik je dana bio Varteks (ZSE:VART-R-1) koji je katapultiran 26 posto, na 19,95 kuna, uz 271 tisuću kuna prometa. U prvih šest mjeseci, Varteks Grupa smanjila je gubitak u odnosu na prethodnu godinu za 8 posto. Grupa je poslovala s gubitkom od 7,7 milijuna kuna, koji je za 0,7 milijuna kuna manji u odnosu na gubitak realiziran u istom razdoblju 2015. godine. S obzirom na pomak dijela poslova na drugi dio godine, ukupni prihodi realizirani u iznosu od 90,5 milijuna kuna, manji su za 7,9 posto u odnosu na ukupne prihode realizirane u prvoj polovici 2015. godine. Gotovo polovica prihoda, realizirana je u izvozu, prvenstveno na tržištima Europske unije.

Medika (ZSE:MDKA-R-A) je imala 254 tisuće kuna ntrgovine, a cijena je podignuta 2,2 posto, na 14.200 kuna.

Podravka (ZSE:PODR-R-A) je imala 245 tisuća kuna trgovine uz pad cijene od 0,1 posto, na 357,50 kuna. Kompanija je danas izvijestila o stjecanju 629 vlastitih dionica.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) ostvario je samo 154 tisuće kuna prometa dok je cijena pala 0,8 posto, na 142,59 kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, Varteks, Ilirija, Valamar Riviera, Hrvatski Telekom, Đuro Đaković, Medika, Podravka, CROBEX, CROBEX10, ZSE:PODR-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:MDKA-R-A, ZSE:ILRA-R-A, ZSE:VART-R-1, ZSE:HT-R-A
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dionice Valamara najjače u četiri tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dionice Valamara najjače u četiri tjedna
ZAGREB - Na domaćem tržištu kapitala u ponedjeljak je vladao pozitivan sentiment, dionički indeksi su se vratili u zeleni teritorij, dok se razdoblje niske likvidnosti nastavilo.
Dolar ojačao, trgovci fokusirani na američke potpore u koronakrizi
FOREX
Dolar ojačao, trgovci fokusirani na američke potpore u koronakrizi
LONDON - Dolar je u ponedjeljak ojačao prema euru i švicarskom franku na međunarodnim tržištima valuta budući da su se ulagači fokusirali na američke potpore u koronakrizi i na eskalaciju napetosti između SAD-a i Kine.
U dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno oko 70 posto lanjskog rezultata
SOLIDNO
U dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno oko 70 posto lanjskog rezultata
ZAGREB - U Hrvatskoj je od 1. do 9. kolovoza ostvareno više od milijun dolazaka turista i 7,2 milijuna noćenja, što je oko 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju, podaci su Hrvatske turističke zajednice (HTZ) iz sustava eVisitor objavljeni u ponedjeljak.
Mlađi kupuju bitcoin, stariji zlato
MODELI
Mlađi kupuju bitcoin, stariji zlato
ANALIZA - Ponašanje privatnih ulagača tijekom pandemije covida-19 uvelike varira ovisno o dobnoj skupini, otkrili su stručnjaci investicijske banke JP Morgan Chase.
EU tržišta: Kineski podaci podigli indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
EU tržišta: Kineski podaci podigli indekse
FRANKFURT - Paneuropski Stoxx 600 indeks oko 9,45 sati bio je u plusu 0,6 posto, pri čemu su najviše na dobitku dionice naftnih kompanija, u prosjeku za 1,2 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE