GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, Petrokemija dobitnica dana

Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, Petrokemija dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2019 / 16:51
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Vrhunac objave poslovnih rezultata za prvi kvartal donio je nešto živahniju trgovinu na Zagrebačkoj burzi. 

Investitori su se fokusirali na Valamar i HT, dok je Petrokemiji pripoao status dobitnice dana.

CROBEX je podignut 0,5 posto, na 1.837,98 bodova dok je CROBEX10 ojačao 0,3 posto, na 1.084,90 bodova. ukupno je ostvareno 9,8 milijuna kuna prometa. ž

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) bila je najtrgovanija s 1,77 milijuna kuna prometa uz skok cijene od 1,9 posto, na 37,70 kuna. Tome valja dodati i 2,4 milijuna kuna odrađenih kroz blok transakciju - 66.283 dionice po cijeni od 36,50 kuna. Prema objavljenim poslovnim rezultatima u prvom kvartalu 2019. godine, Valamar Riviera ostvarila je 53 milijuna ukupnih prihoda u prvom tromjesečju ove godine. Ostvareno je 7 milijuna kuna više prihoda od prodaje nego u prvom kvartalu 2018. godine.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) imao je milijun i pol kuna prometa uz pad cijene od 0,3 posto, na 162,50 kuna.

Povlaštene dionice Adrisa ojačale su 0,2 posto, na 453 kune, uz 823 tisuće kuna prometa. 

Rekordni poslovni rezultati Podravke (ZSE.PODR-R-A) njezinim su dionicama donijele status quo na 390 kuna, uz 750 tisuća kuna prometa.  Neto dobit Grupe Podravka za prvo tromjesečje ove godine iznosila je 80,1 milijun kuna što predstavlja značajan rast od 14,8 posto u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine kada je ostvareno 69,8 milijuna kuna. Rast prodaje profitabilnog asortimana uz istovremenu kontrolu operativnih troškova rezultiralo je dvoznamenkastim rastom profitabilnosti na svim razinama poslovanja.

Arena Hospitality Group (ZSE:ARNT-R-A) bila je među dobitnicima dana zbog skoka od 2,8 posto, na 366 kuna. Prihodi Arena Hospitality Groupa u prvom kvartalu smanjeni su za 1,1% na 72,8 milijuna kuna (prva tri mjeseca 2018.: 73,6 milijuna kuna), a EBITDA se poboljšala za 7,0% te iznosi -15,1 milijun kuna (2018.: -16,3 milijuna kuna).  Prihodi od smještaja bilježe rast od 2,9% na 55,3 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu (prva tri mjeseca 2018. godine: 53,8 milijuna kuna) kao rezultat povećanja stupnja zauzetosti za 430 baznih poena i više prosječne cijene smještaja za 5,6%, što je iznosilo 688,6 kuna. 

Dobitnica dana ipak je bila Petrokemija (ZSE:PTKM-R-A) koju su poslovni rezultati katapultirali 19,2 posto, na 18 kuna, uz 117 tisuća kuna prometa.  Petrokemija je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 20,2 milijuna kuna, uz porast ukupnih prihoda za gotovo 44 posto, na 680,4 milijuna kuna. U istom lanjskom razdoblju Petrokemija je bilježila gubitak od 79 milijuna kuna. Bez jednokratnih stavki, neto dobit kutinske kompanije iznosila je 54 milijuna kuna, u usporedbi s neto gubitkom od 41 milijun kuna u prvom tromjesečju 2018. godine.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Petrokemija, Podravka, Arena Hospitality Group, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, ZSE:PTKM-R-A, ZSE:ARNT-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:PODR-R-A
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
ZAGREB - Još jedan dan slabog prometa s negativnim predznakom na Zagrebačkoj burzi.
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
NAUTIČARI
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
PULA - Stožer je krajem protekloga tjedna donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu, žale se jahtaši.
Dolarov indeks blago ojačao
FOREX
Dolarov indeks blago ojačao
LONDON - Dolar je u utorak blago ojačao prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta u relativno mirnom trgovanju na međunarodnim tržištima, jer američko-kineske napetosti i porast novih slučajeva koronavirusne zaraze navode ulagače na oprez.
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak prijepodne indeksi su blago oslabili, uz nastavak skromnog obujma trgovanja uoči skorašnjeg početka sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija.
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
SIGNALI
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
ZAGREB - Da je Hrvatska među najtraženijim inozemnim turističkim destinacijama na tržištu Francuske pokazuju podaci MisterFly-a, jednog od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE