GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, novi rast indeksa

Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, novi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2019 / 17:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz običajenu ljetnu razinu prometa.

Valamar Riviera bila je u fokusu investitora, a među deset najlikvidnijih bio je samo jedan gubitnik. 

CROBEX je porastao 0,5 posto, na 1.927,89 bodova, a CROBEX10 za 0,6 posto, na 1.117,50 bodova. 

Ukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer porastao za 122 tisuće kuna te je iznosio 6,5 milijuna kuna.

Najlikvidnija je bila Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) čijim se dionicama trgovalo u iznosu od 1,3 milijuna kuna, a zaključila je porastom za 2,43 posto odnosno cijenom od 37,90 kuna.  Valamar Riviera zaposlila je 7.000-tog radnika i potvrdila status najveće turističke kompanije i najboljeg poslodavca u turizmu u Hrvatskoj. Valamar nudi najbolje uvjete za rad u turizmu te svim svojim djelatnicima jamči minimalna neto primanja u iznosu od 5.000 kn do 7.500 kuna za puni mjesečni fond sati kao i 13. plaću u iznosu od 5.000 kuna neto svim stalno zaposlenima i onima koji će u 2019. raditi najmanje 10 mjeseci.

AD Plastik (ZSE:ADPL-R-A) je ostvario promet od 411 tisuća kuna, a bilježi rast za 0,8 posto, na cijenu od 186 kuna. U prvih šest mjeseci poslovni prihodi porasli za 12,4 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznose 713,7 milijuna kuna.  Ostvarena neto dobit Grupe u izvještajnom razdoblju iznosi 57 milijuna kuna što je rast od 1,3 posto u odnosu na prvih šest mjeseci 2018. godine. Rast od 3,4 posto bilježi i EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) Grupe koja u promatranom razdoblju iznosi 103,4 milijuna kuna.

Dionicama Hrvatskog Telekoma (ZSE:HT-R-A) je protrgovan iznos od 385 tisuća kuna, a cijena im je pala 0,3 posto te iznosi 160 kuna.

Privredna banka Zagreb (ZSE:PBZ-R-A) bilježi rast od 1,3 posto, na cijenu od 770,00 kuna te 333 tisuće kuna prometa. 

Dionice Liburnia Riviera Hotela (ZSE:LRH-R-A) su zaključile uvećanjem od 0,89 posto odnosno cijenom od 4.540,00 kuna te uz 245 tisuća kuna prometa.

Dobru izvedbu turističkog sektora zaokružila je Arena Hospitality Grupa (ZSE:ARNT-R-A) s porastom za 0,53 posto na 382,00 kune uz promet od 209 tisuća kuna.

Tri izdanja bilježe dan bez postotne promjene. To su Optima Telekom (ZSE:OPTE-R-A) s cijenom od 5,60 kuna i prometom od 286 tisuća kuna, Zagrebačka banka (ZSE:ZABA-R-A) koja je zaključila na 62,50 kuna i s 225 tisuća kuna prometa te INA (ZSE:INA-R-A) koja je zabilježila cijenu od 3.200,00 kuna i promet od 193 tisuće kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Arena Hospitality Group, Optima Telekom, AD Plastik, Hrvatski Telekom, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:ARNT-R-A
PROČITAJ I OVO
InterCapital Asset Management preuzeo upravljanje fondova Triglav Sklada registriranih u Hrvatskoj
FONDOVI
InterCapital Asset Management preuzeo upravljanje fondova Triglav Sklada registriranih u Hrvatskoj
ZAGREB - InterCapital Asset Mangement, vodeće nezavisno društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj, potpisalo je ugovor o preuzimanu upravljanja fondovima Društva Triglav Skladi registriranih u Hrvatskoj. Radi se o preuzimanju tri fonda ukupne imovine od 50 milijuna kuna.
Cjepivo za covid-19: Zastupnici EP-a traže odgovore od EK i farmaceutske industrije
ZAHTJEVI
Cjepivo za covid-19: Zastupnici EP-a traže odgovore od EK i farmaceutske industrije
ZAGREB/BRUXELLES - Zastupnici Europskog parlamenta nezadovoljni su ponašanjem Europske komisije i farmaceutske industrije u vezi cjepiva za covid-19, tvrdeći da imaju vrlo malo saznanja o ugovorima koje je Komisija potpisala s nekim laboratorijima.
Amerikanci spremni na međunarodna putovanja u idućoj godini, Hrvatska među najtraženijim destinacijama
SPREMNOST
Amerikanci spremni na međunarodna putovanja u idućoj godini, Hrvatska među najtraženijim destinacijama
ZAGREB - Dobre trendove i najave s američkog tržišta za Hrvatsku potvrđuju podaci Elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA) koji je objavio pregled destinacija koje su korisnici najviše pretraživali u razdoblju nakon lockdowna.
Dolar na novoj najvišoj razini u posljednja dva mjeseca
FOREX
Dolar na novoj najvišoj razini u posljednja dva mjeseca
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je na međunarodnim tržištima dosegnuo novu najvišu razinu u zadnja dva mjeseca prema košarici šest najznačajnijih svjetskih valuta jer da investitori u uvjetima drugog vala zaraze sve više strepe oko tijeka gospodarskog oporavka u SAD-u i Europi.
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa, brine usporeni oporavak ekonomije
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa, brine usporeni oporavak ekonomije
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica oštro pale, kao i dan prije na Wall Streetu, jer ulagače zabrinjava usporavanje oporavka gospodarstava od koronakrize,
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE