GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, indeksi rasli

Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2017 / 17:06
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Zagrebačka je burza danas iznjedrila nešto zanimljiviju trgovinu nego prethodnih dana.

I promet je bio veći, a investitori su pronašli nešto razloga za optimizam.

CROBEX je porastao 0,4 posto, na 1.865,60 bodova dok je CROBEX10 podignut 0,6 posto, na 1.093,53 boda. Ukupno je ostvareno 10,57 milijuna kuna prometa. 

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) bila je u fokusu. u Redovnom dijelu trgovine ostvarila je 2,45 milijuna kuna prometa uz rast cijene od 0,l8 posto, na 44,01 kunu. Osim toga, u blok trgovini ostvareno je 2,2 milijuna kuna - 50.000 komada po 44 kune.

Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) porasla je i treći dan uzastopno. Danjas joj je cijena skočila 5,8 posto, na 579,99 kuna, uz 1,18 milijuna kuna prometa. sjajnu izvedbu brodara upotpunila je Uljanik plovidba (ZSE:ULPL-R-A) koja je podignuta 7,3 posto, na 147 kuna, uz 261 tisuću kuna prometa. 

Osim Valamara, još dva izdanja aktivna u turističkom serktoru. HUP-Zagreb (ZSE:HUPZ-R-A) skupio je gotovo 985 tisuća kuna prometa, a cijena je pala dva posto, na  3.200 kuna. Arena Hospitality Group (ZSE:ARNT-R-A) srezao je cijenu 0,4 posto, na 470 kuna, uz 920 tisuća kuna trgovine. 

Među Agrokorovim izdanjima najviše je pozornost izazvao Ledo (ZSE:LEDO-R-A) koji je uz gotovo 232 tisuće kuna prometa pao dva posto, na 820 kuna. Najveća dobitnica danas je bila dionica Jamnice, s rastom cijene od 16,1 posto, na 13.000 kuna, s prometom od 206,2 tisuće kuna.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) razočaran je prometom od samo 112 tisuća kuna, a cijena je porasla pola postotka, na 168 kuna. 

Iako uz slab promet od samo 17 tisuća kuna, investitori su očito optimistični oko dokapitalizacije Varteksa (ZSE:VART-R-1) pa je cijena uzletjela 12,1 posto, na 13,45 kuna. Dioničari Varteksa na glavnoj bi skupštini, sazvanoj za 29. prosinca, trebali odlučiti o povećanju temeljnog kapitala te tekstilne tvrtke za minimalno 15 do maksimalno 35 milijuna kuna, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara, jer Uprava ističe kako "postoje zainteresirani novi ulagatelji koji su iskazali volju i namjeru ulaganja" u Varteks. Uprava u obavijesti uz poziv za skupštinu ističe kako novi prijedlog dokapitalizacije u kojoj mogu sudjelovati i novi ulagatelji predlaže "s obzirom na protek vremena od zadnje glavne skupštine Varteksa na kojoj je donesena i odluka o provedbi dokapitalizacije društva, te na dodatnu zainteresiranost novih potencijalnih investitora".

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, HUP-Zagreb, Arena Hospitality Group, Hrvatski Telekom, Ledo, Varteks, Atlantska plovidba, Uljanik plovidba, ZSE:ATPL-R-A, ZSE:ULPL-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:ARNT-R-A
PROČITAJ I OVO
Francuska Railcoopu odobrila pružanje usluga željezničkog prijevoza
ŽELJEZNICA
Francuska Railcoopu odobrila pružanje usluga željezničkog prijevoza
PARIZ - Francusko ministarstvo okoliša objavilo je u srijedu da je zadružnom društvu Railcoop izdalo dozvolu za pružanje usluga željezničkog prijevoza putnika i tereta.
Zagrebačka burza: Ericsson jedini milijunaš, indeksi porasli drugi dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson jedini milijunaš, indeksi porasli drugi dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi porasli su drugi dan zaredom, uz znatno manji promet nego prethodnih dana, a pritom je na najvećem dobitku bio industrijski sektor.
Dolar stabilan uoči zasjedanja Feda
FOREX
Dolar stabilan uoči zasjedanja Feda
LONDON - Tečaj dolara u srijedu ije bilježio većih promjena prema košarici šest ključnih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, dok investitori čekaju smjernice iz američke središnje banke Fed u vezi budućih monetarnih poteza.
HNB od MORH-a traži vojarnu u kojoj će pohraniti kune
ZAHTJEVI
HNB od MORH-a traži vojarnu u kojoj će pohraniti kune
ZAGREB - Nakon uvođenja eura kunske novčanice idu u skladište. Građani će kovanice moći zamijeniti eurom u roku od tri godine, a za zamjenu papirnatih nema ograničenja, piše u srijedu Jutarnji list.
Azijska tržišta: Indeksi pali treći dan zaredom
PAD
Azijska tržišta: Indeksi pali treći dan zaredom
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica u srijedu pale treći dan zaredom, no vrlo blago jer su ponešto ublažene zabrinutosti nakon što je kineska kompanija Evergrande poručila da će platiti neke dospjele kamate na obveznice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE