GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, indeksi pali

Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2024 / 17:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Srijeda je donijela relativno oštar pad indeksa Zagrebačke burze uz nešto bolji promet.

U fokusu je i dalje Valamar dok se Zvečevo današnjim uzletom približio cijeni dionica koju će Flexway Adriatic ponuditi za otkup preostalih dionica te tvrtke.

CROBEX je pao 0,6 posto, na 2.795,67 bodova, dok je CROBEX10 srezan 1,1 posto, na 1.669,86 bodova. Glavni su indeksi tako i više nego izbrisali blage dobitke ostvarene u protekla dva dana.

Redovni promet dionicama iznosio je 796,5 tisuća eura, što je za oko 150 tisuća eura više nego jučer.

Najtrgovanija je bila dionica Valamar Riviere s prometom od 364,3 tisuće eura, a cijena joj je porasla za 0,40 posto, na 5,06 eura.

Više od sto tisuća eura prometa imala je još samo dionica Zvečeva, 111,5 tisuća eura. Cijena joj je skočila za 50 posto, na 37,80 eura, pa je uvjerljivo najveća današnja dobitnica.

Cijena dionice Zvečeva približila se tako 38,71 euro, odnosno cijeni koju će Flexway Adriatic ponuditi za otkup preostalih dionica te tvrtke. Naime, Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) jučer je tvrtki Flexway Adriatic odobrilo objavljivanje ponude za preuzimanje preostalih 24,75 posto dionica Zvečeva.

Dionicama Ericssona Nikole Tesle ostvaren je promet od 65 tisuća eura, uz nepromijenjenu zadnju cijenu od 207 eura.

Nešto se više danas trgovalo i dionicama tvrtke Končar - Distributivni i specijalni transformatori (Končar D&ST) te su i redovne i povlaštene imale promete od oko 37 tisuća eura. Pritom redovnoj dionici Končar D&ST-a cijena stagnira na 1.560 eura, a povlaštenoj je porasla za 1,32 posto, na 1.540 eura.

Danas je održana i glavna skupština Končar D&ST-a na kojoj je odlučeno i o rasporedu dobiti iz prošle godine. Tvrtka je lani imala neto dobit od 50,7 milijuna eura, od čega će se veći dio, ili iznos od gotovo 34,5 milijuna eura, rasporediti u zadržanu dobit. Dioničari su odlučili da će dividende za povlaštene i redovne dionice iznositi 31,75 eura po dionici, čime će se za dividendu isplatiti ukupno 16,2 milijuna eura. Dividenda će se isplatiti dioničarima koji budu upisani u depozitoriju SKDD kao vlasnici dionica na dan koji je 15 dana iza datuma održavanja glavne skupštine (20. lipnja), a dividenda će se isplatiti najkasnije u roku 15 dana od dana stjecanja tražbina za isplatu dividende (do 5. srpnja).

Tagovi: Zagrebačka burza, zvečevo, končar, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Novi pad indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Novi pad indeksa
NEW YORK - Dionice su se povukle u petak, dok je Wall Street završio tjedan definiran rotacijom ovogodišnjih megacap dobitnika u korist manjih imena.
Dubrovnik ostvario dva milijuna noćenja 11 dana ranije nego lani
USPJESI
Dubrovnik ostvario dva milijuna noćenja 11 dana ranije nego lani
DUBROVNIK - Dubrovačka gradska uprava izvijestila je danas da je ovogodišnje dvomilijunto turističko noćenje na dubrovačkom području zabilježeno 16. srpnja, što je jedanaest dana ranije nego u 2023. godini.
Njemačka ostaje bez ljekarni
PROBLEMI
Njemačka ostaje bez ljekarni
BERLIN - U Njemačkoj je sve manje ljekarni – nakon zatvaranja njih 238 2023. i još 283 u prvih šest mjeseci ove godine, ostalo ih je 17.288. To je manje nego ikad, pokazuju podaci krovne udruge ljekarničkih organizacija ABDA.
Zagrebačka burza: CROBEX skočio iznad 2.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX skočio iznad 2.900 bodova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je novi rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiji promet no jučer.
Oštar pad prodaje šampanjca
NAGOMILANE ZALIHE
Oštar pad prodaje šampanjca
PARIZ - Prodaja šampanjca snažno je pala u prvoj polovini godine budući da su građani manje trošili a trgovci su nagomilali zalihe, izvijestili su proizvođači u petak, poručivši vinogradarima da beru manje grožđa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE