GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar Riviera u fokusu, Tehnika dobitnica tjedna

Zagrebačka burza: Valamar Riviera u fokusu, Tehnika dobitnica tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2018 / 18:40
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je stagnaciju indeksa, ali i nešto veći promet.

U fokusu investitora bila je Valamar Riviera, a Tehnika se izdvojila kao dobitnica tjedna. 

CROBEX je u tjednu završio bez postotne promjene i zaključio na 1.729,38 boda, te se zadržao na razinama najnižim od ljeta 2016 godine. CROBEX10 je pao 0,3 posto, na 1.013,56 bodova. Ukupni dionički promet je porastao 16 posto, odnosno za šest milijuna kuna, na 45,8 milijuna kuna.

Najlikvidnija je bila Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) s prometom od 15,0 milijuna kuna, uz pad cijene od 2,6 posto, na 33,50 kuna. 

Dionicama povlaštenog izdanja Adris Grupe je protrgovan iznos od 6,1 milijun kuna, od čega se 2,9 milijuna odnosi na blok promet po cijeni od 425 kuna, dok je u redovnoj trgovini ostvaren promet  od 3,2 milijuna s tjednim porastom od 0,23 posto na cijenu od 428 kuna.

Povlašteno izdanje Croatia osiguranja (ZSE:CROS-P-A) je tjedan zaključilo prometom od 4,9 milijuna kuna, a zabilježilo je uvećanje cijene od 0,9 posto na 5.800 kuna.

Dobitnica tjedna bila je Tehnika (ZSE:THNK-R-A) koja je skočila 19,1 posto, na 125 kuna, uz promet od 1,2 milijuna kuna. Slijedi Atlantic Grupa s uvećanjem od 2,86 posto odnosno cijenom od 1.080,00 kuna te sa 2,3 milijuna kuna prometa. 

Dionice Podravke (ZSE:PODR-R-A) bilježe rast od 1,11 posto na 363,00 kuna te 2,1 milijuna kuna prometa. 

Gubitnica tjedna bila je  Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) koja je srezana 4,5 posto, na cijenu od 364 kune, a njezinim dionicama ostvaren je promet od 2,8 milijuna kuna.

Loš tjedan imao je i Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) koji je srezan 3,1 posto, na 7 kuna i prometom od 905 tisuća kuna

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Podravka, Atlantska plovidba, Tehnika, Croatia osiguranje, Dalekovod, ZSE:THNK-R-A, ZSE:DLKV-R-A, ZSE:ATPL-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:ADRS-P-A, Adris Grupa
PROČITAJ I OVO
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
OMF
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
ZAGREB - Obvezni mirovinski fondovi (OMF) krajem ovogodišnjeg svibnja imali su 2,07 milijuna članova, što je za 37,6 tisuća više nego godinu ranije, dok im je imovina porasla za 12,8 milijardi kuna, premašivši 125 milijardi, podaci su Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
BRODARSKO TRŽIŠTE
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
ANALIZA - Mnogi smatraju porast ili smanjenje indeksa vodećim pokazateljem budućeg gospodarskog rasta.
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
OBVEZNICE
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
LJUBLJANA - Slovenija je uspješno izdala prvu obveznicu održivosti u kojoj su sredstva od emisije namijenjena financiranju isključivo održivih projekata. Dospijeće je 10 godina, a prinos do dospijeća 0,170 posto.
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ISPRAVLJENA GREŠKA
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ZAGREB - Iako je na novoj epidemiološkoj karti Europskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Hrvatska prvotno bila siva, kasno sinoć u novoj verziji ipak se 'zazelenila'.
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
ZATVARANJE
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
LISABON - Strože covid mjere bit će nametnute lisabonskoj regiji, dok vlasti nastoje držati pod kontrolom porast broja zaraženih koji prijeti portugalskoj turističkoj sezoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE