GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar Riviera i Ericsson NT dobitnici tjedna

Zagrebačka burza: Valamar Riviera i Ericsson NT dobitnici tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2019 / 19:29
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Drugi uzastopni pozitivni tjedan na Zagrebačkoj burzi bio je popraćen nešto slabijim prometom.

Valamar Riviera i Podravka bili su u fokusu investitora, a dobicima se istaknuo Ericsson Nikola Tesla.

CROBEX je u tjednu ojačao 0,6 posto, na 1.876,53 boda. CROBEX10 je pao 0,1 posto, na 1.102,14 bodova. Ukupni dionički promet je umanjen za 15 posto to jest za 10,6 milijuna kuna, na 58,2 milijuna kuna.

Najlikvidnija je bila Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) s prometom od 13,4 milijuna kuna i poskupljenjem dionice za 4,1 posto, na 40,60 kuna. 

Istek prava na dividendu pretvorio je dionice Hrvatskog Telekoma (ZSE:HT-R-A) u gubitnika tjedna. Dionice HT-a potonule su 6,5 posto, na 152 kune. HT je u redovnoj trgovini ostvario promet od 5,2 milijuna kuna, a 3,5 milijuna kuna je ostvareno blok transakcijama. 

Dionicama Podravke (ZSE:PODR-R-A) je protrgovan iznos od 7,5 milijuna kuna, a cijena im je podignuta 0,3 posto, na 409 kuna.

Ericsson NT (ZSE:ERNT-R-A) je dobitnik tjedna s uvećanjem od 5,9 posto odnosno cijenom od 1.170 kuna te s 4,1 milijuna kuna prometa.

Odobrena dividenda podigla je dionice AD Plastika (ZSE:ADPL-R-A) 3,4 posto, na 185 kuna, uz promet od 1,7 milijuna kuna. U prijedlogu odluke o isplati dividende predviđena je isplata od 12,5 kuna po dionici umanjeno za isplaćeni predujam u iznosu od 3 kune, a isplata je predviđena dioničarima koji su upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 18. srpnja 2019. godine kao imatelji dionica oznake ADPL. Predloženi datum isplate je 25. srpnja 2019. godine. To znači da je AD Plastik povećao dividendu za 25 posto, s obzirom na to da je lani isplatio dividendu od 10 kuna. 

Končar EI (ZSE:KOEI-R-A) bilježi porast od 2,16 posto na 710,00 kuna, a njegovim je dionicama ostvaren redovni promet od četiri milijuna kuna te blok promet od 2,1 milijun kuna. 

Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) spustila je cijenu 0,8 posto, na 1.190 kuna, uz promet od 1,9 milijuna kuna. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantic Grupa, AD Plastik, Končar EI, Podravka, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:ERNT-R-A, ZSE:KOEI-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:ADPL-R-A
PROČITAJ I OVO
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
JASNA PORUKA
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
BEČ - Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger odbila je danas inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel da ove godine ostavi zatvorena skijališta širom Europe. Tvrdi da austrijske vlasti mogu osigurati sigurnost na skijalištima.
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
RESTORANI
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
BEOGRAD - Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, vodič Michelin je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji.
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi blago pali, nakon jučerašnjeg rasta, uz skroman promet jer nije bilo vijesti koje bi potaknule investitore na veću aktivnost.
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
ZAHTJEVI
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
PAZIN - Istarska županija i svi istarski gradovi uputili su danas predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću Zahtjev za odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo na području Istarske županije.
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
STRATEŠKI
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
ZAGREB - Ministarstvo turizma i sporta pokreće izradu Strategije razvoja održivog turizma do 2030. i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027., kao dugoročne krovne okvire za razvoj turizma u RH, kazala je u četvrtak ministrica Nikolina Brnjac na sjednici Vlade na kojoj je donijeta odluka o pokretanju njihove izrade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE