GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar Riviera i Ericsson NT dobitnici tjedna

Zagrebačka burza: Valamar Riviera i Ericsson NT dobitnici tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2019 / 19:29
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Drugi uzastopni pozitivni tjedan na Zagrebačkoj burzi bio je popraćen nešto slabijim prometom.

Valamar Riviera i Podravka bili su u fokusu investitora, a dobicima se istaknuo Ericsson Nikola Tesla.

CROBEX je u tjednu ojačao 0,6 posto, na 1.876,53 boda. CROBEX10 je pao 0,1 posto, na 1.102,14 bodova. Ukupni dionički promet je umanjen za 15 posto to jest za 10,6 milijuna kuna, na 58,2 milijuna kuna.

Najlikvidnija je bila Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) s prometom od 13,4 milijuna kuna i poskupljenjem dionice za 4,1 posto, na 40,60 kuna. 

Istek prava na dividendu pretvorio je dionice Hrvatskog Telekoma (ZSE:HT-R-A) u gubitnika tjedna. Dionice HT-a potonule su 6,5 posto, na 152 kune. HT je u redovnoj trgovini ostvario promet od 5,2 milijuna kuna, a 3,5 milijuna kuna je ostvareno blok transakcijama. 

Dionicama Podravke (ZSE:PODR-R-A) je protrgovan iznos od 7,5 milijuna kuna, a cijena im je podignuta 0,3 posto, na 409 kuna.

Ericsson NT (ZSE:ERNT-R-A) je dobitnik tjedna s uvećanjem od 5,9 posto odnosno cijenom od 1.170 kuna te s 4,1 milijuna kuna prometa.

Odobrena dividenda podigla je dionice AD Plastika (ZSE:ADPL-R-A) 3,4 posto, na 185 kuna, uz promet od 1,7 milijuna kuna. U prijedlogu odluke o isplati dividende predviđena je isplata od 12,5 kuna po dionici umanjeno za isplaćeni predujam u iznosu od 3 kune, a isplata je predviđena dioničarima koji su upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 18. srpnja 2019. godine kao imatelji dionica oznake ADPL. Predloženi datum isplate je 25. srpnja 2019. godine. To znači da je AD Plastik povećao dividendu za 25 posto, s obzirom na to da je lani isplatio dividendu od 10 kuna. 

Končar EI (ZSE:KOEI-R-A) bilježi porast od 2,16 posto na 710,00 kuna, a njegovim je dionicama ostvaren redovni promet od četiri milijuna kuna te blok promet od 2,1 milijun kuna. 

Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) spustila je cijenu 0,8 posto, na 1.190 kuna, uz promet od 1,9 milijuna kuna. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantic Grupa, AD Plastik, Končar EI, Podravka, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:ERNT-R-A, ZSE:KOEI-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:ADPL-R-A
PROČITAJ I OVO
Hiljade turističkih radnika u Srbiji ostaje bez posla
PROBLEMI
Hiljade turističkih radnika u Srbiji ostaje bez posla
BEOGRAD - Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić rekao je danas da će to udruženje, zajedno sa hotelijerima, vodičima i prevoznicima, uputiti Vladi Srbije pismo sa apelom za dodatnu pomoć zbog katastrofalnih posledica pandemije virusa COVID-19 na njihovo poslovanje.
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze tjedan su počeli rastom vrijednosti od oko 0,3 posto, dok je promet dionicama i nadalje skroman.
Ekoplus: Nema trovanja iz Marišćine, cijene prihvata otpada moraju rasti
OTPAD
Ekoplus: Nema trovanja iz Marišćine, cijene prihvata otpada moraju rasti
RIJEKA - Dan otvorenih vrata održan je u ponedjeljak u Županijskom centru za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Marišćina, a iz tvrtke Ekoplus koja uprava Marinšćinom, rekli su da 'nema trovanja stanovnika naselja Marčelji iz ŽCGO', ali i da se cijene prihvata otpada moraju povećati.
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
GRANICE
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
ZAGREB - Mađarska vlada Hrvatsku svrstala u tzv. zelenu kategoriju stranih zemalja, što znači da mađarski državljani koji turistički posjete Hrvatsku ne moraju u karantenu niti predočiti test na Covid-19 pri povratku u svoju zemlju, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
LUBENICE
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
ZAGREB - Izostanak potražnje turističkog sektora povećao je tržišne viškove lubenice u Hrvatskoj, pa se domaći otkupljivači okreću izvozu, pokazuje u ponedjeljak objavljena analiza konzultantske tvrtke Smarter.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE