GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar Riviera i Arena Hospitality Group dobitnice tjedna

Zagrebačka burza: Valamar Riviera i Arena Hospitality Group dobitnice tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2019 / 19:14
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Vrhunac sezone objave poslovnih rezultata za prvi kvartal ipak je donio nešto živosti na Zagrebačku burzu.

Vidjeli smo veći promet, a Valamar Riviera i Arena Hospitality Group su rezultatima izazvale najviše raspoloženja kupaca.

CROBEX je u tjednu ojačao 1,3 posto, na 1.843,50 bodova. CROBEX10 je porastao 1,5 posto, na 1.090,90 bodova.  Ukupni dionički promet je uvećan za 10,7 milijuna kuna, na 49,4 milijuna kuna. 

Najlikvidnije izdanje je Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) s prometom od 14,2 milijuna kuna, od čega se 6,3 milijuna odnosi na blok, a 7,9 milijuna na redovni promet. Prema objavljenim poslovnim rezultatima u prvom kvartalu 2019. godine, Valamar Riviera ostvarila je 53 milijuna ukupnih prihoda u prvom tromjesečju ove godine. Ostvareno je 7 milijuna kuna više prihoda od prodaje nego u prvom kvartalu 2018. godine što je u najvećem dijelu rezultat dobrog poslovanja prve zimske sezone hotela Valamar Obertauern 4*. S obzirom na pomicanje uskrsnih praznika u drugi kvartal i mali udio prihoda koji Valamar ostvaruje u prvom kvartalu, rezultati nisu indikativni. U tijeku je finalizacija investicija za 2019. godinu vrijednih oko 793 milijuna kuna koje su važan pokretač rasta i pozitivnih očekivanja od nadolazeće sezone i koje predstavljaju nastavak strategije ulaganja u hrvatski turizam u sklopu koje je Valamar do sada uložio preko 5 milijardi kuna. Cijena njenih dionica je uvećana za 5,41 posto na 39,00 kuna.

Odličan tjedan imale su dionice Arena Hospitality Groupa (ZSE:ARNT-R-A) skokom od 5,1 posto, na cijenu od 370 kuna, uz milijun kuna prometa. Prihodi Arena Hospitality Groupa u prvom kvartalu smanjeni su za 1,1% na 72,8 milijuna kuna (prva tri mjeseca 2018.: 73,6 milijuna kuna), a EBITDA se poboljšala za 7,0% te iznosi -15,1 milijun kuna (2018.: -16,3 milijuna kuna).  Prihodi od smještaja bilježe rast od 2,9% na 55,3 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu (prva tri mjeseca 2018. godine: 53,8 milijuna kuna) kao rezultat povećanja stupnja zauzetosti za 430 baznih poena i više prosječne cijene smještaja za 5,6%, što je iznosilo 688,6 kuna. 

Povlašteno izdanje Adris Grupe je tjedan zaključilo prometom od 6,2 milijuna kuna, a cijena mu je porasla 1,4 posto, na 452,00 kune. 
Dionicama Hrvatskog Telekoma (ZSE:HT-R-A) se trgovalo u iznosu od 3,8 milijuna kuna, a bilježi cjenovni pad od 0,3 posto, na 162,50 kuna.

Odlični rezultati prvog kvartala donijeli su Podravki (ZSE:PODR-R-A)  rast od 1,3 posto, na 390 kuna. Dionice Podravke imale su redovni promet od 1,3 milijuna kuna te blok prometom od dva milijuna kuna. Podravka je u pozivu za sjednicu Glavne skupštine najavila isplatu dividende od devet kuna po dionici. S obzirom na aktualnu cijenu dionica od 390 kuna, riječ je o dividendnom prinosu od 2,3 posto.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 18 srpnja 2019. godine (dan stjecanja tražbine - record date). Datum od kojeg će se trgovati dionicom društva Podravka d.d. bez prava na isplatu dividende je 17. srpnja 2019. godine (ex date). Tražbina za isplatu dividende dospijeva na dan 16. kolovoza 2019. godine (dan isplate - payment date).

Podsjetimo, Podravka je prošle godine isplatila dividendu od sedam kuna.

Neto dobit Grupe Podravka za prvo tromjesečje ove godine iznosila je 80,1 milijun kuna što predstavlja značajan rast od 14,8 posto u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine kada je ostvareno 69,8 milijuna kuna, objavljeno je jučer u poslovnom izvješću koprivničke kompanije za prvi kvartal. Rast prodaje profitabilnog asortimana uz istovremenu kontrolu operativnih troškova rezultiralo je dvoznamenkastim rastom profitabilnosti na svim razinama poslovanja.

Najviše je cijena umanjena Optima Telekomu (ZSE:OPTE-R-A), za 1,5 posto, na 655 kuna, a njegovim je dionicama protrgovan iznos od 1,3 milijuna kuna. 

Dionice Zagrebačke banke (ZSE:ZABA-R-A) pojeftinile su 0,9 posto, na 55,50 kuna uz promet od 2,4 milijuna kuna. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Arena Hospitality Group, Podravka, Adris Grupa, Hrvatski Telekom, Optima Telekom, Zagrebačka banka
PROČITAJ I OVO
Hiljade turističkih radnika u Srbiji ostaje bez posla
PROBLEMI
Hiljade turističkih radnika u Srbiji ostaje bez posla
BEOGRAD - Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić rekao je danas da će to udruženje, zajedno sa hotelijerima, vodičima i prevoznicima, uputiti Vladi Srbije pismo sa apelom za dodatnu pomoć zbog katastrofalnih posledica pandemije virusa COVID-19 na njihovo poslovanje.
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze tjedan su počeli rastom vrijednosti od oko 0,3 posto, dok je promet dionicama i nadalje skroman.
Ekoplus: Nema trovanja iz Marišćine, cijene prihvata otpada moraju rasti
OTPAD
Ekoplus: Nema trovanja iz Marišćine, cijene prihvata otpada moraju rasti
RIJEKA - Dan otvorenih vrata održan je u ponedjeljak u Županijskom centru za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Marišćina, a iz tvrtke Ekoplus koja uprava Marinšćinom, rekli su da 'nema trovanja stanovnika naselja Marčelji iz ŽCGO', ali i da se cijene prihvata otpada moraju povećati.
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
GRANICE
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
ZAGREB - Mađarska vlada Hrvatsku svrstala u tzv. zelenu kategoriju stranih zemalja, što znači da mađarski državljani koji turistički posjete Hrvatsku ne moraju u karantenu niti predočiti test na Covid-19 pri povratku u svoju zemlju, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
LUBENICE
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
ZAGREB - Izostanak potražnje turističkog sektora povećao je tržišne viškove lubenice u Hrvatskoj, pa se domaći otkupljivači okreću izvozu, pokazuje u ponedjeljak objavljena analiza konzultantske tvrtke Smarter.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE