GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar Riviera gubitnica tjedna, indeksi pali

Zagrebačka burza: Valamar Riviera gubitnica tjedna, indeksi pali
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2019 / 19:01
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Slabašan promet i pad indeksa u prvom ovogodišnjem tjednu na Zagrebačkoj burzi.

Turistička izdanja bila su u nešto većem fokusu investitora, no čak ni brojke o snažnom rastu potropšnje u prosincu nisu izazvali pretjerani apetit za rizikom.

CROBEX je u tjednu oslabio 1,1 posto, na 1.748,81 boda. CROBEX10 je srezan 1,4 posto, na 1.002,74 boda. Ukupni dionički promet je u tri trgovinska dana umanjen za 24 posto to jest za 9,1 milijun kuna, na 29,7 milijuna kuna. 

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) je tjedan zaključio prometom od 4,9 milijuna kuna, od čega je 2,6 milijuna ostvareno u redovnoj trgovini, a 2,2 milijuna u blok transakciji, a njegove su dionice pojeftinile za 1,67 posto na 147,50 kuna. 

Podravka (ZSE:PODR-R-A) je tijekom tjedna u redovnoj trgovini ostvarila promet od 616 tisuća kuna, a u blok transakciji 2,1 milijun kuna. Cijena njenih dionica nije se mijenjala, zaključila je na 375 kuna.

Povlašteno izdanje Adris Grupe (ZSE:ADSR-P-A) ostvarilo je promet od 8,9 milijuna kuna, od čega se 8,2 milijuna kuna odnosi na blok transakciju, a 700 tisuća kuna je ostvareno u redovnom trgovanju. Cijena mu je nepromijenjena na 417,00 kuna. 

Gubitnica tjedna bila je Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) s minusom od 5,72 posto odnosno cijenom od 34,60 kuna i sa gotovo dva milijuna kuna prometa. U turističkom su sektoru aktivne bile i dionice Plave lagune (ZSE:PLAG-R-A) koje su spuštene 1,2 posto, na 1.650 kuna, a njima je protrgovan iznos od 924 tisuće kuna. Arena Hospitality Grupa (ZSE:ARNT-R-A) je tjedan zaključila cijenom od 340,00 kuna, što predstavlja pad od 0,29 posto, te sa 1,2 milijuna kuna promet.

Među deset najlikvidnijih izdanja porast cijene bilježi samo Optima Telekom (ZSE:OPTE-R-A) i to 0,6 posto, na 1,70 kuna, što ga čini i dobitnikom tjedna, a njegovim je dionicama protrgovan iznos od 1,4 milijuna kuna.

Dionice Končara EI (ZSE:KOEI-R-A) pojeftinile su 1,9 posto, na 525 kuna, uz 1,3 milijuna kuna prometa. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Plava laguna, Arena Hospitality Group, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Končar EI, Podravka, ZSE:ARNT-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:PLAG-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:ADRS-P-A
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Oštar pad akcija Laste, indeksi potonuli
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Oštar pad akcija Laste, indeksi potonuli
BEOGRAD - Pad indeksa i prometa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju potonuo je na približno 3,7 miliona dinara (31 hiljada evra).
Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je Crobex indeks blago ojačao, ostvarivši dobitak treći dan zaredom, uz i dalje skroman promet, a u fokusu investitora bile su dionice Maistre i Atlantske plovidbe.
Kina prodajom državnih rezervi obuzdava skok cijena metala
METALI
Kina prodajom državnih rezervi obuzdava skok cijena metala
PEKING - Kineska agencija za gospodarsko planiranje (NDRC) najavila je u četvrtak da će "u prikladnom trenutku" prodati dio državnih rezervi bakra, aluminija i cinka kako bi obuzdala snažan skok njihovih cijena.
Imovina investicijskih fondova u godinu dana porasla za četvrtinu
RAST
Imovina investicijskih fondova u godinu dana porasla za četvrtinu
ZAGREB - Nagradu za najbolji obveznički fond dobio je PBZ D-START, a fond menadžerica Ozana Peršić iz PBZ Investa je kazala kako je sretna što je to priznanje dobio fond koji od svog pokretanja 2005. godine svake godine bilježi pozitivan prinos uz niske oscilacije cijene udjela.
Hanfa: Osnovan alternativni investicijski fond u kojeg će ulagati mirovinski fondovi
ZATOVRENI FOND
Hanfa: Osnovan alternativni investicijski fond u kojeg će ulagati mirovinski fondovi
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je donijelo rješenje o osnivanju zatvorenog alternativnog investicijskog fonda s privatnom ponudom kombinirane investicijske strategije CRO Value Fond, kojim će upravljati društvo Maverick Wealth Management iz Zagreba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE