GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar Riviera gubitnica tjedna, indeksi pali

Zagrebačka burza: Valamar Riviera gubitnica tjedna, indeksi pali
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2018 / 20:18
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Svih pet dana ovoga tjedna indeksi Zagrebačke burze bilježili su pad.

Investitori očito ne pronalaze puno motiva za rizikom, a na udaru prodavatelja su ponajviše bila izdanja iz turističkog sektora. 

CROBEX je u tjednu oslabio 0,9 posto, na 1.806,53 boda. CROBEX10 je pao 0,7 posto, na 1.054,72 boda. Ukupni dionički promet je porastao za 62 posto odnosno za 11,1 milijuna kuna, na 28,9 milijuna kuna. 

Najlikvidniji je u proteklom tjednu bio Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) s prometom od 8,8 milijuna kuna, od čega se na blok promet odnosi 7,2 milijuna kuna, a bilježi rast cijene za 0,6 posto na 157 kuna. Hrvatski Telekom u 2018. i 2019. uložit će više od milijardu kuna u poboljšanje mobilne mreže s trostrukim povećanjem kapaciteta što je preduvjet za primjenu 5G tehnologije, a ukupno bi mogao ulagati i puno više kad bi se smanjila ili ukinula naknada za pravo puta te drugi parafiskalni nameti, rekao je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) je tjedan zaključila prometom od 3,5 milijuna kuna i padom od 1 posto na 1.040 kuna. Atlantic Grupa je prva kompanija koja je pristupila novoj, najzahtjevnijoj tržišnoj kotaciji Zagrebačke burze, namijenjenoj najboljim dionicama. Politika isplate dividende će se provoditi u skladu s razvojnim planovima i stanjem na tržištu kapitala, odnosno, sukladno rastu neto dobiti, razine prihoda, očekivanom porastu vrijednosti imovine Atlantic Grupe, te drugim relevantnim čimbenicima. U slučaju ispunjenja gore opisanih uvjeta, namjera je Društva da dioničarima isplaćuje do 25% konsolidirane dobiti u obliku dividende.

Turistički sektor bio je na udaru prodavatelja čemu su zasigurno doprinijeli i kolovoški podaci koji pokazuju mršavi rast fizičkih pokazatelja na vrhuncu sezone. Dionicama Valamar Riviere je ostvaren promet od 4,2 milijuna kuna, a cijena im je umanjena 3 posto na 38,30 kuna. Arena Hospitality Group (ZSE:ARNT-R-A) u tjednu je korigiran 1 posto, na 377 kuna, uz 1,2 milijuna kuna prometa. Maistra (ZSE:MAIS-R-A) je cijenu spustila 0,7 posto, na 282 kune, uz slabašan tjedni promet od 400 tisuća kuna.

Apsolutna dobitnica tjedna bila je Tehnika (ZSE:THNK-R-A) koja je uzletjela 22,6 posto, na 50 kuna, uz 475 tisuća kuna prometa, usprkos opasnosti od potonuća ove kompanije u stečaj, o čemu smo pisali u petak.

Dobar su tjedan imale i dionice Viktora Lenca (ZSE:VLEN-R-B) s poskupljenjem od 1,1 posto, na 9,25 kuna i prometom od 516 tisuća kuna.

Podravka (ZSE:PODR-R-A) je zaključila padom od 0,6 posto odnosno cijenom od 344 kune i prometom od 901 tisuću kuna. 

Dionice AD Plastika (ZSE:ADPL-R-A) bilježe tjedni minus od 0,3 posto na 194,50 kuna te 1,1 milijun kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Maistra, Arena Hospitality Group, Hrvatski Telekom, Tehnika, Podravka, AD Plastik, Viktor Lenac, ZSE:HT-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:MAIS-R-A, ZSE:ARNT-R-A, ZSE:RIVP-R-A
PROČITAJ I OVO
Mihajlović: Srbija će postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi
BAKAR
Mihajlović: Srbija će postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi
BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da će zahvaljujući novootvorenom rudniku „Čukaru Peki“ kod Bora, Srbija „u nekom trenutku“ postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi.
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa na kraju tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa na kraju tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi na kraju tjedna Crobex indeksi su blago ojačali, no uz vrlo skroman obujam trgovanja, jer nema poticajnih poslovnih vijesti koje bi potaknule veću aktivnosti investitora.
Dolarov indeks u blagom minusu
FOREX
Dolarov indeks u blagom minusu
LONDON - Dolar je u petak blago oslabio prema ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, jer su investitori bili nešto skloniji valutama koje percipiraju rizičnijima nakon dobrih vijesti iz Kine.
Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam
NAGRADE
Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam
ZAGREB - Otok Lošinj se ovih dana dodatno potvrdio na međunarodnoj turističkoj mapi, s nagradama malološinjskom hotelu Belleuve za najbolju spa i wellness ponudu u svijetu, te projektu "Lošinjski loger Nerezinac" za drugo mjesto među najboljim europskim projektima održivog kulturnog turizma.
Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
GUBICI
Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
ZAGREB - Svinjogojci u ovome trenutku po jednom tovljeniku od 120 kilograma gube 600, a tovljači junadi po grlu od oko 600 kilograma i 2500 kuna, alarmantne su brojke koje ovih dana iznose hrvatski stočari, piše u petak Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE