GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar Adria holding dobitnik dana, snažan rast indeksa

Zagrebačka burza: Valamar Adria holding dobitnik dana, snažan rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2014 / 17:11
Autor: SEEbiz / iCapital
ZAGREB - U petak se trgovalo jednakim intenzitetom kao i dan ranije. Ukupni redovan promet je iznosio 8,3 milijuna kuna redovnog prometa (dionice i certifikati), pri čemu je trgovanje tri izdavatelja doprinijelo 60% prometa.
Vrijednosti ključnih dioničkih indeksa ZSE su se zelenile. Vrijednost CROBEX-a je skočila 1,35% na 1.796,43 bodova, dok je CROBEX10 ojačao 1,24% na 1.023,69 bodova.

Sektorski indeksi su rasli u rasponu od 0,06% (CROBEXindustrija) i 2,23% (CROBEXkonstrukt), dok je CROBEXkonstrukt jedini završio trgovanje u crvenom.

Vrijednost obvezničkih indeksa je ostala stabilna. CROBIS je iznosio 104,92 bodova, dok je vrijednost CROBISTR ostala na 133,81 bodova.

 Nakon objavljene obavijesti CERP-a o donesenoj Odluci o pokretanju postupka prodaje 2.859.148 dionica HT-a u vlasništvu Republike Hrvatske, dionice Hrvatskog Telekoma (ZSE:HT-R-A) su opet bile u fokusu investitora. Uz ukupan promet od 2,22 milijuna kuna, cijena dionice je nastavila s padom te je završila na 147,10 kuna (-0,20%). HT i Ericsson Nikola Tesla d.d. su sklopili neobvezujuće pismo namjere o suradnji. HT bi u Ericssonovu tvrtku kćer izdvojio uslugu izgradnje i održavanje infrastrukture te joj prepustio 650 radnika.

Osim HT-a, milijunski promet su ostvarili i Valamar Adria Holding (ZSE:KORF-R-A) te AD Plastik (ZSE:ADPL-R-A), pri čemu je cijena KORF-a porasla na 211,70 kuna (2,51%), dok je cijena ADPL-a završila na 120,80 kuna (2,27%).

Od korporativnih vijesti valja napomenuti da je izdano izvješće o pripajanju društva Valamar Adria holdinga d.d. i Valamar grupe d.d. društvu Riviera Adria d.d. Prilikom pripajanja je izvršena procjena imovine sve 3 društva. Prema procijeni, vrijednost RIVP-R-A je procijenjena na 18,2568 HRK, VLHO-R-A je procijenjena na 219,1842 HRK, a KORF-RA je procijenjena na 233,4876 HRK.

Odličan dan imala je i Podravka (ZSE:PODR-R-A) koja je podignuta 1,6 posto, na 314,22 kune, uz 397 tisuća kuna prometa.

Cijena Đure Đakovića (ZSE:DDJH-R-A) na početku je trgovine uzletjela zbog odobrene dokapitalizacija no kasnije je uslijedilo hlađenje kupaca pa je zadnja cijena ostala na napromijenjenih 35 kuna dok je prosječna porasla na 35,55 kuna, uz 288 tisuća kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Valamar Adria holding, Riviera Adria, Đuro Đaković, ZSE:HT-R-A, ZSE:DDJH-R-A, ZSE:KORF-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:PODR-R-A, Podravka
PROČITAJ I OVO
Musk izgubio 20 milijardi dolara nakon što se pojavio u TV emisiji
GUBICI
Musk izgubio 20 milijardi dolara nakon što se pojavio u TV emisiji
NEW YORK - Šef tvrtke "Tesla" Elon Musk navodno je osiromašio za više od 20 milijardi dolara otkako se prošlog vikenda pojavio kao gost domaćin u emisiji "Saturday Night Live".
Zagrebačka burza: Različiti smjerovi indeksa, podignut promet
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Različiti smjerovi indeksa, podignut promet
ZAGREB - Kraj tjedna donio je na Zagrebačkoj burzi različite predznake indeksa i odličan promet.
Grčka očekuje prihode od turizma na 40 posto pretkrizne razine
OČEKIVANJA
Grčka očekuje prihode od turizma na 40 posto pretkrizne razine
ATENA - Direktor grčke turističke zajednice SETE izrazio je u petak "suzdržani optimizam" u prognozama ovogodišnjeg oporavka turizma od koronakrize i procijenio da bi prihodi mogli dosegnuti 40 posto razine iz 2019. godine.
TUI odaslao lošu vijest za hrvatski turizam
NIŠTA OD LETOVA
TUI odaslao lošu vijest za hrvatski turizam
ZAGREB - Najveća svjetska turistička kompanija, TUI, jučer je hotelijerima diljem svijeta poslala dopis s detaljnim obrazloženjem svojih operacija ovog ljeta, a posebno onih s britanskog tržišta, na kojem je uspostavljen i poseban režim putovanja ovisno o epidemiološkoj situaciji na pojedinim destinacijama.
Dogecoin uzletio 40 posto, zasluge Musku i Coinbaseu
UZLET
Dogecoin uzletio 40 posto, zasluge Musku i Coinbaseu
NEW YORK - Dogecoin je jutros uzletio više od 40 posto nakon novog tvita Elona Muska i najave Coinbasea da će izlistati ovu kriptovalutu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE