GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Uzlet Saponije, CROBEX najjači od početka 2022.

Zagrebačka burza: Uzlet Saponije, CROBEX najjači od početka 2022.
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2023 / 17:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Indeksi su nastavili pozitivn niz na Zagrebačkoj burzi i na početku novog tjedna.

CROBEX je tako dohvatio najvišu razinu u trinaest mjeseci dok je CROBEX10 u plusu već šesti uzastopni dan.

U fokusu su, dakako, poslovni rezultati i investitori se nastavljaju pozicionirati u pojedinim izdanjima ususret sutrašnjem vrhuncu poslovnih objava.

CROBEX je ojačao 0,6 posto, na 2.213 bodova, pa je tako nakon tri dana dobitaka na novoj najvišoj razini od siječnja prošle godine. CROBEX10 porastao je za blagih 0,1 posto, na 1.267 bodova, čime je ojačao šesti dan zaredom, na novu najvišu razinu od početka svibnja lani.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 1,54 milijuna eura, što je za milijun eura manje nego u petak.

Najveći promet, oko 404 tisuća eura, ostvaren je dionicom Zagrebačke banke, kojoj je cijena porasla daljnjih 1,7 posto, na 12,05 eura. Prošloga je tjedna cijena te dionice skočila gotovo 14 posto, nakon što je objavljeno da Uprava i Nadzorni odbor predlažu isplatu dividende u ukupnom iznosu od 1,69 eura po dionici.

Slijedi dionica Valamar Riviere kojom je ostvaren promet od 257 tisuća eura, a cijena joj je porasla 2,4 posto, na 4,34 eura.

Znatniji promet, u visini od 202 tisuće eura, ostvaren je još i dionicom Spana, koja je poskupjela 1,15 posto, na 44 eura.

Najveća dobitnica među dionicama s većim prometom bila je ona Arena Hositality grupe, koja je poskupjela 7,7 posto, na 36,4 eura.

Među likvidnijima, pak, najveća gubitnica bila je dionica AD Plastika, s padom cijene za 5,3 posto, na 12,55 eura, uz gotovo 5.000 eura prometa. Danas je AD Plastik Grupa izvijestila da je ugovorila nove poslove sa Stellantis Grupom za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 57,2 milijuna eura u predviđenom razdoblju trajanja projekta od sedam godina.

Dobitnia dana bila je Saponia čija je cijena katapultirana 7,5 posto, na 100 eura. To se može objasniti odličnim poslovnim rezultatima. Saponia je izvijestila da je lani ostvarila neto dobit od 22,4 milijuna kuna, što je gotovo tri puta više nego godinu dana ranije, dok joj je ukupni prihod dosegnuo gotovo 705 milijuna kuna, što je rast od 4,7 posto.

Tagovi: Zagrebačka burza, sAPONIA, CROBEX, CROBEX10, AD Plastik, Alpha Adriatic, Zagrebačka banka, Hrvatski Telekom, Valamar riviera
PROČITAJ I OVO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE