GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Turistički sektor na meti optimista, indeksi skočili više od tri posto

Zagrebačka burza: Turistički sektor na meti optimista, indeksi skočili više od tri posto
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2020 / 19:27
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Informacija o cjepivu u režiji Pfizera i BioNTecha donijela je podosta optimizma i na Zagrebačku burzu. Snažan rast iindeksa i znatno veći volumen prometa potvrda su tome.

Na meti kupaca našle su se dionice iz turističkog sektora koje su bile pod pritiskom od početka pandemije, tamo negdje od ožujka ove godine.

CROBEX je u tjednu skočio 3,4 posto i zaključio je na 1.641,37 bodova. CROBEX10 je porastao 3,1 posto na 1.028,95 bodova. CROBEX10tr je uvećan 3,1 posto, zaključio je na 1.028,95 bodova. CROBEXprime bilježi rast od 3,9 posto, zaključio je na 974,57 bodova.

Ukupni dionički promet je uvećan za 225 posto to jest za 57 kuna te je iznosio 82 milijuna kuna. Promet deset najlikvidnijih izdanja je u redovnom trgovanju iznosio 49,7 milijuna kuna, što predstavlja 61 posto ukupnog dioničkog prometa.

Najlikvidniji je HT čijim je dionicama protrgovan iznos od 22,4 milijuna kuna, od čega se 3,2 milijuna odnosi na redovni, a ostatak na blok promet. Cijena mu je uvećana za 1,74 posto na 175,50 kuna.

Povlašteni Adris je zaključio redovnim prometom od 13,2 milijuna kuna, blok prometom od 2,2 milijuna kuna i rastom za 2,5 posto odnosno cijenom od 368,00 kuna.

Turistički sektor našao se na meti optimista jer investitori očekuju da će zbog cjepiva iduća turistička sezona biti bolja od ovogodišnje. Valamar Riviera bilježi promet od 9,5 milijuna kuna i skok od 8,9 posto na 25,80 kuna. Rast turističkog sektora potvrđuje Arena Hospitality Group čija je cijena podignuta 7,5 posto, na 286 kuna, uz tjedni promet od 1,3 milijuna kuna.

Dobitnik tjedna bio je Dukat čije su dionice uzletjele 13,1 posto na 905,00 kuna uz 3,8 milijuna kuna prometa, a okidač je bila ova informacija.

Atlantic Grupa tjedan je zaključila skokom od 6,5 posto odnosno cijenom od 1.310,00 kuna i prometom od 3,6 milijuna kuna.

AD Plastik bilježi poskupljenje od 4,1 posto, cijenu od 140,50 kuna i 1,7 milijuna kuna prometa.

PBZ je najavio odlazak s burze, a tjedan je zaključio uvećanjem od 3,9 posto, cijenom od 800,00 kuna i prometom od 8,7 milijuna kuna.

Ericsson NT podigao je cijenu 1,4 posto, na 1.460,00 kuna i prometom nešto većim od dva milijuna kuna.

Dionice Podravke zabilježile su rast od 0,5 posto, odnosno cijenu od 451,00 kunu, a njima se trgovalo u iznosu od 2,3 milijuna kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Arena Hospitality Group, Privredna banka Zagreb, Podravka, Dukat
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE