GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Treći uzastopni tjedni pad CROBEX-a

Zagrebačka burza: Treći uzastopni tjedni pad CROBEX-a
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2018 / 08:55
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Zagrebačka je burza treći tjedan uzastopno bila u znaku crvene boje.

Volumeni trgovanja i dalje su smiješno niski. Ukupni dionički promet pao je za 54 posto ili 106 milijuna kuna te je iznosio 88,9 milijuna kuna. 

Oba najvažnija indeksa na tjednoj su razini oslabila po 0,6 posto pa je CROBEX zaključio na 1.821,36 bodova dok je CROBEX10 stao na 1.051,82 boda.

Najlikvidniji je u proteklom tjednu bio Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) čijim se dionicama trgovalo u iznosu od 7,9 milijuna kuna, od čega se tri milijuna kuna odnose na blok transakciju, a bilježi pad cijene dionice od 3,3 posto na 148 kuna. 

Podravka (ZSE:PODR-R-A) bilježi promet od sedam milijuna kuna, od čega se na redovni promet odnosi dva milijuna, a na blok nešto više od pet milijuna kuna. Cijena njezine dionice je umanjena 1 posto, na 312 kuna. 

Arena Hospitality Grupa (ZSE:ARNT-R-A) je trgovana u iznosu od 3,9 milijuna kuna, od čega je tek 57 tisuća ostvareno u redovnoj trgovini, a bilježi rast od 0,47 posto odnosno cijenu od 422,00 kune.

Među deset najlikvidnijih izdanja porast cijene bilježi samo Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) kojoj je cijena skočila tri posto, na 1.040 kuna, uz promet od 1,3 milijuna kuna.
Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) imala je loš tjedan, dionice su srezane 3,1 posto, na 470 kuna, uz 1,2 milijuna kuna prometa. 

Dva izdanja bilježe tjedan bez postotne promjene, a to su Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A( sa zadnjom cijenom od 41,50 kuna i prometom od 3,1 milijun kuna te redovno izdanje Adris Grupe (ZSE:ADRS-R-A) koje je trgovanje zaključilo cijenom od 500 kuna i prometom od 689 tisuća kuna.

Povlašteno izdanje Adris Grupe (ZSE:ADRS-P-A) spustilo je cijenu 0,2 posto, na 428 kuna, uz promet od 1,3 milijuna kuna.

Vijest tjedna s tržišta jest ulazak Palumbo Groupa u obvezu objavljivanja ponude za preuzimanje Viktora Lenca (ZSE:VLEN-R-A).  Palumbo Group je, djelujući zajednički s društvom P&L Shiprepair Holding Limited, stekao ukupno 6.812.861 dionicu Brodogradilišta Viktor Lenac, koje predstavljaju 40,52 posto temeljnog kapitala Viktora Lenca. Palumbo Group je svoje dionice stekao kupnjom na uređenom tržištu, a P&L je dionice stekao temeljem ugovora sa zadarskom Tankerskom plovidbom, koji je sklopljen prije dva dana, 11. lipnja, navode se u objavi o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Viktora Lenca. Dionice Lenca na tjednoj su razini oslavbile 2,6 posto, na 9,30 kuna, uz promet od 300 tisuća kuna u redovnoj trgovini čemu valja prirdodati sedam milijuna kuna na OTC tržištu.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Viktor Lenac, Podravka, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Atlantska plovidba, Atlantic Grupa, Valamar Riviera, Arena Hospitality Group, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:VLEN-R-A, ZSE:ADRS-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:ATPL-R-A
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Indeksi stagniraju, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi stagniraju, promet slab
BEOGRAD – Tipično letnje zatišje vladalo je danas na Beogradskoj berzi, uz slab promet i mirovanje referentnih indesa.
Zagrebačka burza: Investitori nagradili rezultate Adrisa, Atlantic Grupe i Končara
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Investitori nagradili rezultate Adrisa, Atlantic Grupe i Končara
ZAGREB - Vrhunac sezone objave poslovnih rezultata donio je nešto optimizma na Zagrebačku burzu.
ECDC objavio novu kartu, Hrvatska je i dalje u narančastom
DOBRE VIJESTI
ECDC objavio novu kartu, Hrvatska je i dalje u narančastom
ZAGREB - Turistički radnici i svi ostali vezani uz tu industriju strahovali su da bi se odlaskom Hrvatske u crveno mogao smanjiti broj rezervacija i turističkih dolazaka.
Novalja demantirala napise o Zrću kao leglu zaraze 94 Austrijanca
DEMANTI
Novalja demantirala napise o Zrću kao leglu zaraze 94 Austrijanca
NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje i tamošnja Turistička zajednica u četvrtak su opovrgnuli napise po kojima je Festival "Austrija goes Zrce" bio leglo zaraze za najmanje 94 Austrijanca oboljelih od covida-19, ističući da je u njihovoj karanteni sada 12 pozitivnih, ali nitko nije iz Austrije.
Dolar blago oslabio četvrti dan zaredom
FOREX
Dolar blago oslabio četvrti dan zaredom
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala i u četvrtak, četvrti dan zaredom, nakon poruka američke središnje banke da će i dalje voditi poticajnu monetarnu politiku i da je povećanje kamatnih stopa još uvijek daleko.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE