GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Treći uzastopni pad indeksa

Zagrebačka burza: Treći uzastopni pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2018 / 17:37
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi otpočeo je trećim uzastopnim padom indeksa uz slab promet.

Dionice Tehnike i dalje su na meti spekulativne trgovine, a turistička izdanja ponovno su bila na udaru pesimista. 

CROBEX je umanjen za 0,1 posto, na 1.792,47 bodova. CROBEX10 je pao 0,3 posto, na 1.044,40 bodova. Ukupni promet na Zagrebačkoj burzi u odnosu na petak umanjen je za 4,9 milijuna kuna te je iznosio 3,1 milijun kuna. 

Najlikvidniji je Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) s prometom od 887 tisuća kuna, a bilježi rast cijene od 0,3 posto, na 154,50 kuna. 

Dva ponajveća turistička izdanja bila su opet na meti prodaje. Slijedi Arena Hospitality Grupa (ZSE:ARNT-R-A) čijim je dionicama ostvaren promet od 491 tisuću kuna, a cijena im je pala 0,3 posto, na 360 kuna. Dionicama Valamar Riviere (ZSE:RIVP-R-A) je protrgovan iznos od 429 tisuća kuna, a dan su zaključile padom od 2 posto, na cijenu od 38,60 kuna.

Dobitnica dana ponovno je bila Tehnika (ZSE:THNK-R-A) čija je cijena uzletjela 10,2 posto, na 81,50 kuna, uz 65 tisuća kuna prometa.  

Slijedi HUP Zagreb (ZSE:HUPZ-R-A) s uvećanjem od 1,9 posto odnosno cijenom od 3.180 kuna i prometom od 108 tisuća kuna. 

Dan bez postotne promjene bilježe četiri izdanja. To su Luka Ploče (ZSE:LKPC-R-A) s cijenom od 390,00 kuna i prometom od 174 tisuće kuna, Đuro Đaković (ZSE:DDJH-R-A) koji bilježi cijenu od 16,20 kuna i 123 tisuće kuna prometa, Kraš (ZSE:KRAS-R-A) koji je zaključio na 410,00 kuna te sa 116 tisuća kuna prometa te Plava laguna (ZSE:PLAG-R-A) s cijenom od 1.720,00 kuna i prometom od 84 tisuće kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Tehnika, Valamar Riviera, Arena Hospitality Group, HUP Zagreb, Kraš, Đuro Đaković, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:ARNT-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:KRAS-R-A, ZSE:DDJH-R-A
PROČITAJ I OVO
Otkazana većina najvažnijih europskih božićnih sajmova
BEZ SLAVLJA
Otkazana većina najvažnijih europskih božićnih sajmova
BERLIN - Svijet je ove godine sve podredio borbi protiv koronavirusa. Zemlje pokušavaju zaustaviti pandemiju raznim mjerama koje ometaju život i slobode ljudi. Virus još ne pokazuje znakove smirivanja, stoga se zemlje i gradovi već pripremaju za drugačiju sezonu praznika u prosincu.
Zagrebačka burza: Snažan rast tjednog prometa, HT u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Snažan rast tjednog prometa, HT u fokusu
ZAGREB - Vrhunac sezone objava devetomjesečnih poslovnih rezultata vratio je živost na Zagrebačku burzu.
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
PROJEKTI
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
ZAGREB - Pandemija koronavirusa osobito je teško pogodila svjetsku turističku industriju. COVID-19 promijenit će turizam, ali neće ga zaustaviti.
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
PROJEKTI
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
OSLO - Norveški stabilizacijski fond ima problema s pronalaženjem projekata vezanih uz obnovljive izvore energije koji nisu uvršten u burzovni kotaciju, a želio bi u njih investirati, rekao je novi izvršni direktor fonda Nicolai Tangen.
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
STAVOVI
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
ŽENEVA - Testovi na koronavirus u međunarodnom prometu bi se trebali koristiti češće od karanena, rekao je u petak čelnik odbora za izvanredne situacije WHO-a Didier Houssin.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE