GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Tjedni skok prometa i solidan rast indeksa

Zagrebačka burza: Tjedni skok prometa i solidan rast indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2018 / 19:35
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Početak sezone poslovnih rezultata za devet mjeseci donio je veći promet na Zagrebačkoj burzi.

Paralaleno s tim, rastao je i optimizam ulagača, s obzirom na to da su neki važni igrači, poput Adrisa, Zabe i Valamara, objavili vrlo dobre rezultate.

CROBEX je u tjednu podignut 1,3 posto, na na 1.798,00 bodova. CROBEX10 je porastao 1,1 posto, na 1.043,07 bodova. Ukupni dionički promet je skočio 56 posto, odnosno za 23,2 milijuna kuna, na 64,5 milijuna kuna.

Najlikvidniji je FTB turizam (ZSE:LRHC-R-A) s prometom od 22,8 milijuna kuna, od čega se na blok promet odnosi 22,6 milijuna kuna, a bilježi cjenovni pad od 2,6 posto, na 1.880 kuna. 

Dionicama Zagrebačke burze (ZSE:ZB-R-A) se trgovalo u iznosu od 6,2 milijuna kuna, od čega se 5,3 milijuna odnosi na blok, a ostatak na redovni promet. Cijena dionica je ostala nepromijenjena, na 16,50 kuna. 

Povlašteno izdanje Adris Grupe (ZSE:ADRS-P-A) je tjedan zaključilo prometom od 5,9 milijuna kuna, od čega je u blok trgovini ostvaren iznos od četiri milijuna kuna, a bilježi rast cijene od 0,5 posto, na 427 kuna. U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su 4,7 milijardi kuna, što je za 12 posto više od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju.  Prihodi od prodaje roba i usluga iznose 4,1 milijardi kuna i za 20 posto veći su od prošlogodišnjih. Neto dobit iznosi 752 milijuna kuna, što je rast od 20 posto. 

Dobitnici tjedna su zaslugom skoka od 17,7 posto, na 400 kuna, Hoteli Maestral (ZSE:HMST-R-A) kojima se trgovalo u iznosu od 3,7 milijuna kuna. Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je u srijedu da je za kupnju 68,94 posto udjela u dubrovačkim Hotelima Maestral primio tri obvezujuće ponude, i to J&T IB Capital Marketsa i Eco Investmenta te PND Strategije. Češki J&T IB Capital Markets ponudio je cijenu od 145,9 milijuna kuna, češko trgovačko društvo Eco Investment 141,07 milijuna kuna, a zagrebačka tvrtka PND Strategija 153,5 milijuna kuna.

Dionicama Podravke (ZSE:PODR-R-A) cijena je porasla 5 posto, na 360 kuna, uz promet od 1,9 milijuna kuna. 

Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) bilježi rast od 3,9 posto, na 1.070 kuna te 3,5 milijuna kuna prometa. 

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) cijenu je podigao 0,7 posto, na 151 kunu, uz promet od 1,5 milijuna kuna. 

Valamar Riviera je trgovanje zaključila cijenom od 37,80 kuna, što predstavlja rast od 0,5 posto, a njenim je dionicama protrgovan iznos od 3,6 milijuna kuna.  Ova kompanija je u prvih devet mjeseci 2018. godine, unatoč usporavanju turističke potražnje u glavnoj sezoni, ostvarila dvoznamenkasti rast poslovnih rezultata.Višegodišnji uzastopni porast fizičkih volumena uz 5%- tni rast prosječne dnevne cijene te povećanje operativne efikasnosti putem kontroliranog rasta operativnih troškovarezultirao je visokom EBITDA-om od 857 milijuna kuna (11%; 772 milijuna kuna 2017.). Ukupni prihodi iznose 1.921 milijuna kuna što predstavlja porast od 10% u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine (1.740 milijuna kuna u 2017.).

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Atlantic Grupa, Podravka, FTB Turizam, ZSE:PODR-R-A, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:ATGR-R-A
PROČITAJ I OVO
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
PRUGE
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
BEOGRAD - Većim delom Kina, ali i Rusija, preuzele su radove, kreditiranje, ali delom i dokumentaciju koju je pripremila EU na nekim od najvažnijih projekata u Srbiji. Reč je modernizaciji oko 400 kilometara železničkih pruga koje decenijama propadaju.
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
OBVEZNICE
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
ZAGREB - Uprava Atlantic Grupe na današnjoj je sjednici donijela odluku o prijevremenom otkupu (iskupu) dužničkih vrijednosnih papira, odnosno obveznica Društva oznake 3ATG (ranije ATGR-O-216A) i međunarodne identifikacijske oznake (ISIN) HRATGRO216A9, s dospijećem 2021. godine.
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ČARTER
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ZAGREB - Prema novom prijedlogu, Vladine potpore za očuvanje radnih mjesta temelje se na padu prihoda u sezoni, što možda odgovara nekim sezonskim sadržajima, ali mi ne živimo od špice i naši priljevi se slijevaju u zimskom periodu, što znači da unatoč 80 posto pada nećemo biti u mogućnosti koristiti mjere i morat ćemo nažalost otpuštati zaposlene ako ne dođe do neke izmjene.
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa, ali i primjetno veći promet.
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
FOREX
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
LONDON - Dolar je ojačao u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema valutama koje ulagači percipiraju rizičnijima budući da se oprezno trguje zbog skoka broja novooboljelih od Covida-19 u svijetu i slabog napretka u pregovorima o novom paketu poticaja u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE