GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Tjedni rast indeksa, HPB najveći gubitnik

  Zagrebačka burza: Tjedni rast indeksa, HPB najveći gubitnik
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2020 / 18:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Slab promet, ali i rast indeksa ovoga tjedna na Zagrebačkoj burzi.

Investitori su se fokusirali na dionice HT-a, dok je Zagrebačka banka bila dobitnica tjedna.

Aktivnost ulagača na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na tjedan ranije smanjena i to za 55 posto. Ukupni dionički promet je umanjen za 60,8 milijuna kuna te je iznosio 50,3 milijun kuna.

Oba su indeksa porasla po 0,6 posto pa je CROBEX zaključio tjedan na 2.049,38 boda, a CROBEX10 na 1.214,88 bodova. 

U proteklom tjednu najlikvidniji je kao i u prethodna dva tjedna bio HT s prometom od 11,4 milijuna kuna. Cijena mu je u redovnom trgovanju porasla 1,4 posto, na 184 kune. 

Slijedi povlašteni Adris uz redovni promet od 4,6 milijuna kuna i padom cijene za 0,20 posto, na 499 kuna. S povlaštenim Adrisom je ostvaren i blok promet u iznosu od 2,5 milijuna kuna po cijeni od 502,00 kuna. 

Hrvatska poštanska banka bilježi promet od 2,1 milijun kuna uz pad cijene za 4,6 posto na 476 kuna, čime je HPB bio gubitnik tjedna. Hrvatska poštanska banka izvijestila je jutros da očekuje priznavanje materijalno značajnih rezerviranja, koje će prema preliminarnim izračunima iznositi između 95 i 105 milijuna kuna te će imati materijalno značajan utjecaj na rezultate četvrtog tromjesečja 2019. godine.

Među deset najlikvidnijih izdanja porast cijene bilježi pet izdanja. Najviše je cijena uvećana Zabi (2,2%) na 68,50 kuna uz promet nešto veći od dva milijuna kuna.

Slijedi Turisthotel s rastom od 2 posto, cijenom od 3.140 kuna i prometom od 1,2 milijuna kuna.

Končar EI je rastao za 1,5 posto na cijenu od 660,00 kuna uz promet od 1,3 milijuna kuna. 

Tjedan bez postotne promjene bilježi Optima telekom s zadnjom cijenom od 8,20 kuna i tjednim prometom od 1,9 milijuna kuna.

Loš tjedan imao je Ericsson NT s tjednim minusom od 1,40 posto odnosno padom na cijenu od 1.410,00 kuna i prometom od 1,7 milijuna kuna. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatska poštanska banka, Turisthotel, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Zagrebačka banka
PROČITAJ I OVO
Snažan pad pogodio i Beogradsku berzu
CLOSING BELL BSE
Snažan pad pogodio i Beogradsku berzu
BEOGRAD – Snažan pad akcija je, osim na svetskim tržištima kapitala, registrovan prvog trgovačkog dana u nedelji i na Beogradskoj berzi, gurnivši BELEX indekse na negativnu teritoriju.
Katastrofa na Zagrebačkoj burzi, CROBEX potonuo 4,9%
CLOSING BELL ZSE
Katastrofa na Zagrebačkoj burzi, CROBEX potonuo 4,9%
ZAGREB - Negativan sentiment s globalnih burzi zbog širenja razmjera epidemije korona virusom prelio se i na domaće tržište kapitala, pri čemu su samo dva izdanja zaključila u pozitivnom teritoriju.
Strani investitori sve više kupuju dug Rusije i ruskih kompanija
POVJERENJE
Strani investitori sve više kupuju dug Rusije i ruskih kompanija
MOSKVA - Međunarodni investitori aktivno kupuju ruske korporacijske i državne vrijednosne papire, potaknuti stabilnošću i predvidljivošću ekonomske politike, ocjenjuju u ponedjeljak ruske Ria Novosti prenoseći navode pojedinih analitičkih kuća.
Dolar profitira zbog straha od brzog širenja koronavirusa
FOREX
Dolar profitira zbog straha od brzog širenja koronavirusa
LONDON - Tečaj eura oslabio je u ponedjeljak na međunarodnim tržištima, dok je dolar ojačao prema košarici valuta zbog straha od brzog širenja koronavirusa izvan Kine koji je investitore potaknuo da kapital više usmjeravaju ka sigurnom utočištu dolaru.
Oštar pad i na Zagrebačkoj burzi
ZSE INTRADAY UPDATE
Oštar pad i na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi u ponedjeljak ujutro Crobex indeksi oštro pali, uz povećani promet, pa tako prate oštar pad cijena dionica na europskim i ostalim svjetskim burzama na kojima je zavladala panika zbog širenja koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE