GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Tjedni rast indeksa, Arena Hospitality Group najveća dobitnica

Zagrebačka burza: Tjedni rast indeksa, Arena Hospitality Group najveća dobitnica
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2019 / 20:06
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Treći uzastopni tjedan rasta za CROBEX ovoga je puta bio popraćen znatno slabijim prometom.

Razlog je tome, dakako, skraćeni trgovački tjedan, ali i oprez investitora ususret objavi poslovnih rezultata za prvi kvartal.

Sentiment je ipak pozitivan, pa bi se moglo očekivati daljnji prodor CROBEX-a prema razini od 1.850 bodova. 

CROBEX je u tjednu ojačao 0,1 posto, na 1.819,86 bodova dok je CROBEX10 podignut 0,2 posto, na 1.074,78 bodova. Ukupni dionički promet je pao za 49 posto to jest za 37,2 milijuna kuna, na 38,7 milijuna kuna.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) bio je najtrgovaniji s prometom od 10,2 milijuna kuna, od čega se 4,7 milijuna odnosi na blok, a ostatak na redovni promet. Zaključna cijena HT-a iznosi 163 kune i na tjednoj razini nije pretrpjela promjene. U prvom tromjesečju 2019. EBITDA Hrvatskog Telekoma prije jednokratnih stavki nakon najmova povećala se za 22 milijuna kuna, odnosno 3,4%, na 673 milijuna kuna u odnosu na prvo tromjesečje 2018. Snažan rast EBITDA-e djelomično je pod utjecajem jednokratnih stavki kao što je transakcija vezana za Evo TV i drugo. U prvom tromjesečju 2019. neto dobit nakon manjinskih udjela iznosi 190 milijuna kuna, što je povećanje za 14,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupni konsolidirani prihodi ostvareni u prva tri mjeseca 2019. iznose 1.775 milijuna kuna, odnosno realizacija je za 1,3% manja nego u istom razdoblju prošle godine.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) je tjedan zaključila prometom od 5,8 milijuna kuna, a cijena joj je porasla 1,7 posto, na 37 kuna. Valamar Riviera d.d. je danas potpisala ugovor o prelasku sa Službenog na Vodeće tržište Zagrebačke burze. Vodeće tržište Zagrebačke burze najviša je i najzahtjevnija burzovna kotacija Zagrebačke burze, a za prelazak, kompanije moraju zadovoljiti kriterije koji podrazumijevaju najvišu razinu transparentnosti i korporativnog upravljanja.

Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) je trgovana u iznosu od 5,4 milijuna kuna, a bilježi cjenovni pad od 2,5 posto, na 1.150,00 kuna.

Dionice Arena Hospitality Grupe (ZSE:ARNT-R-A) su na krilima preuzimanja beogradskog hotela 88 Rooms poskupjele 2,9 posto, na 352 kune, uz milijun kuna prometa. 

Novi poslovi donijeli su AD Plastiku (ZSE:ADPL-R-A) rast od 1,7 posto, na 184,50 kuna i prometom od 569 tisuća kuna. 

Dionice Podravke (ZSE:PODR-R-A) su zaključile na 385 kuna, što predstavlja rast od 1,6 posto, a trgovane su u iznosu od 945 tisuća kuna.

Zagrebačka banka (ZSE:ZABA-R-A) bilježi nepromijenjenu cijenu od 56 kuna i promet od 622 tisuće kuna.

Gubitnica tjedna bila je Optima Telekom (ZSE:OPTE-R-A) s minusom od 8,1 posto odnosno cijenom od 2,74 kune te sa 1,3 milijuna kuna prometa. Optima Telekom Grupa u prvom tromjesečju 2019. godine nastavlja sa stabilnim poslovanjem uz ostvarenje ukupnih poslovnih prihoda od 136,7 milijuna kuna ili 2 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Operativna dobit EBITDA prije jednokratnih stavki i nakon najmova porasla je za 16,3 posto na 28,6 milijuna kuna, uz porast EBITDA marže koja iznosi 20,9 posto, što je 2,6 postotnih bodova više u usporedbi s godinom ranije.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Arena Hospitality Group, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, Optima Telekom, AD Plastik, ZSE:HT-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:ATGR-R-A, ZSE:OPTE-R-A, ZSE:ARNT-R-A
PROČITAJ I OVO
Hiljade turističkih radnika u Srbiji ostaje bez posla
PROBLEMI
Hiljade turističkih radnika u Srbiji ostaje bez posla
BEOGRAD - Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić rekao je danas da će to udruženje, zajedno sa hotelijerima, vodičima i prevoznicima, uputiti Vladi Srbije pismo sa apelom za dodatnu pomoć zbog katastrofalnih posledica pandemije virusa COVID-19 na njihovo poslovanje.
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze tjedan su počeli rastom vrijednosti od oko 0,3 posto, dok je promet dionicama i nadalje skroman.
Ekoplus: Nema trovanja iz Marišćine, cijene prihvata otpada moraju rasti
OTPAD
Ekoplus: Nema trovanja iz Marišćine, cijene prihvata otpada moraju rasti
RIJEKA - Dan otvorenih vrata održan je u ponedjeljak u Županijskom centru za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Marišćina, a iz tvrtke Ekoplus koja uprava Marinšćinom, rekli su da 'nema trovanja stanovnika naselja Marčelji iz ŽCGO', ali i da se cijene prihvata otpada moraju povećati.
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
GRANICE
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
ZAGREB - Mađarska vlada Hrvatsku svrstala u tzv. zelenu kategoriju stranih zemalja, što znači da mađarski državljani koji turistički posjete Hrvatsku ne moraju u karantenu niti predočiti test na Covid-19 pri povratku u svoju zemlju, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
LUBENICE
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
ZAGREB - Izostanak potražnje turističkog sektora povećao je tržišne viškove lubenice u Hrvatskoj, pa se domaći otkupljivači okreću izvozu, pokazuje u ponedjeljak objavljena analiza konzultantske tvrtke Smarter.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE