GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Težak pad Optima Telekoma, indeksi u minusu

Zagrebačka burza: Težak pad Optima Telekoma, indeksi u minusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2020 / 17:04
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Srijedu je na Zagrebačkoj burzi obilježio slabašan promet i negativni sentiment investitora.

Danas objavljena porcija poslovnih rezultata očito nije oraspoložila investitore, a promet je bio ispod očekivanja za vrhunac objave poslovnih izvješća.

CROBEX je srezan 1,5 posto na 1.558,38 bodova, te je time prekinuo petodnevni pozitivni niz. CROBEX10 je pao 1 posto, na 960,77 bodova. CROBEXprime je zabilježio pad za 1,40 posto na 875,84 boda.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer porastao za 949 tisuća kuna te je iznosio 10,7 milijuna kuna.

Kao i jučer, u redovnoj trgovini najlikvidniji je HT s prometom od 2,2 milijuna kuna te rastom za 0,30 posto na 166,50 kuna.

Dionice Optima telekoma su trgovane u iznosu od 1,1 milijun kuna, a cijena im je pala za 7 posto na 5,58 kuna, a to je očita reakcija investitora na danas objavljene poslovne rezultate za prvi kvartal.

Atlantic Grupa je zaključila prometom od 698 tisuća kuna i nepromijenjenom cijenom od 1.160 kuna.

Adris Grupa danas je objavila upozorenje o smanjenim aktivnostima u turističkom segmentu kompanije što je investitore nagnalo na pesimizam. Povlaštene dionice Adris Grupe su pojeftinile 1,3 posto na 370,00 kuna, a njima je ostvaren promet od 537 tisuća kuna. Redovne dionice iste kompanije bilježe pad od 0,9 posto, na 428,00 kuna i promet od 226 tisuća kuna.

Dionice Ingre podignute su 1,4 posto na 4,50 kuna.

Nakon sedam dana uzastopnog rasta, investitori su odlučili izvući dio zarade iz Tankerske Next Generation. Dionice zadarskog brodara danas su tako pale 8,3 posto, na 55 kuna, a njima je protrgovan iznos od 487 tisuća kuna.

Valamar Riviera cijenu je spustila 3,4 posto, na 23,10 kuna i prometom od 636 tisuća kuna.

Arena Hospitality Grupa je zaključila padom od 2,6 posto na 224,00 kune, a njenim je dionicama protrgovan iznos od 393 tisuće kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, Optima Telekom, Ingra, Tankerska Next Generation
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE