GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Tehnika dobitnica tjedna, blagi rast indeksa

Zagrebačka burza: Tehnika dobitnica tjedna, blagi rast indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2017 / 18:35
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Drugi uzastopni tjedni rast indeksa uz znatno bolji promet na Zagrebačkoj burzi.

Investitori su se fokusirali na Valamar Rivieru i Tehniku dok je Atlantska plovidba nastavila solidnim izvedbama.

Oba su indeksa u tjednu porasla po 0,1 posto pa je CROBEX zaključio na 1.861,57 bodova,  a CROBEX10 na 1.089,02 boda. Ukupno je ostvareno 52,3 milijuna kuna dioničkog prometa, 76 posto više nego tjedan ranije. 

Valja izdvojiti velike blok transakcije redovnim dionicama Adrisa (ZSE:ADRS-R-A) vrijedne čak 73,5 milijuna kuna. Cijena je porasla 1 posto, na 500 kuna.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) je ostvarila promet od 10,4 milijuna kuna i zabilježila poskupljenje dionice za 1,2 posto, na 44,21 kunu. Grupacija Valamar će u 2018. godini uložiti ukupno 705 milijuna kuna. Naime, Nadzorni odbor Valamar Riviere d.d. odobrio je investicije u iznosu od 633 milijuna kuna dok su od strane Nadzornog odbora Imperial d.d. odobrene investicije u iznosu od 72 milijuna kuna, što ukupno iznosi 705 milijuna kuna.

Dobitnica tjedna bila je Tehnika (ZSE:THNK-R-A) kojoj je cijena skočila 33,5 posto, na 147,00 kuna, a trgovana je u iznosu od 4,2 milijuna kuna. Ingra i Tehnika nastavljaju raditi na projektu gradnje bolnice u Alžiru. Naime, iz tih su građevinskih tvrtki izvijestili da je alžirski investitor odobrio dodatak ugovoru za realizaciju gradnje medicinskog objekta u Alžiru u znosu od 10,1 milijuna eura bruto, čime je Ingri i njezinu partneru i suizvođaču Tehnici omogućen nastavak gradnje objekta još 14 mjeseci, u skladu s ugovorom o suradnji tih dviju tvrtki iz 2014. godine. 

Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) je imala još jedan odličan tjedan sa skokom cijene od 7,1 posto odnosno zadnjom cijenom od 620,00 kuna te sa dva milijuna kuna prometa. 

Hoteli Maestral (ZSE:HMST-R-A) su tjedan zaključili porastom za 4,18 posto na cijenu od 349,00 kuna i uz 761 tisuću kuna prometa.

Agrokorova izdanja negativno su reagirala na zakašnjelu objavu njihovih devetomjesečnih rezultata. Cijena je najviše pala Jamnici (ZSE:JMNC-R-A), za 7 posto na 12.800,00 kuna, a njenim je dionicama protrgovan iznos od 1,2 milijuna kuna. Jamnica je u prvih devet mjeseci ostvarila dobit od 159,6 milijuna kuna, što je 28,2 posto manje nego u istom razdoblju lani. Dobit prije oporezivanja iznosi 191,5 milijuna kuna i manja je za 23 posto. 

Ledo (ZSE:LEDO-R-A) bilježi pad od 3,3 posto, na 805,00 kuna i 1,3 milijuna kuna prometa. Ledo je u prvih devet mjeseci ostvario dobit od 131,6 milijuna kuna, što je pad od 27,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani.Ukupni su prihodi iznosili 922,6 milijuna kuna i manji su za 14,8 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su pali za 12,2 posto, na 895,7 milijuna kuna.

Povlaštenim dionicama Adris Grupe (ZSE:ADRS-P-A) cijena je pala 0,4 posto, na 434,00 kune, a njima se trgovalo u iznosu od 1,8 milijuna kuna. 
Adria Resorts, tvrtka u sastavu Adris Grupe, otkupila je od austrijske Heta Asset Resolution potraživanja osigurana hipotekama na nekretnini hotela Marjan u Splitu, potvrdili su u petak iz Adrisa.

"Adria Resorts, tvrtka u sastavu Adris Grupe, od društva Heta Asset Resolution otkupila je potraživanja osigurana hipotekama na nekretnini hotela Marjan u Splitu. Nakon što smo 2016. otkupili potraživanja na tzv. Aneksu hotela Marjan, ovime dodatno potvrđujemo našu ozbiljnost kao investitora te se u tom smislu nadamo što skorijem okončanju stečajnog postupka", istaknuli su na upit Hine iz Adrisa, koji je u jesen prošle godine otkupilo tražbine za apartmanski aneks Marjana.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Tehnika, Valamar Riviera, Adris Grupa, Jamnica, Ledo, Atlantska plovidba, Hoteli Maestral, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:HMST-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:THNK-R-A, ZSE:ATPL-R-A
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE