GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Tankerska NG ponovo najveća dobitnica

Zagrebačka burza: Tankerska NG ponovo najveća dobitnica
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2020 / 17:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u petak su bilježili tek blage promjene, završivši trgovanje s različitim predznacima i uz skroman promet, što ukazuje da investitorima nedostaje smjernica iz poslovnog sektora.

CROBEX je u petak ojačao 0,19 posto, na 1.565 bodova, dok je CROBEX10 oslabio 0,3 posto, na 962 boda.

Oba indeksa tako su i na tjednoj razini završila s različitim predznacima - Crobex je završio tjedan s dobitkom od 0,47 posto, a Crobex10 s gubitkom od 0,45 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao industrijski, za 2,88 posto, dok je najviše pao građevinski, za 1,6 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je svega 4,8 milijuna kuna, što je 2 milijuna kuna manje nego jučer.

Najlikvidnija je bila dionica Tankerske Next Generation, kojom je ostvareno 554 tisuće kuna prometa. Cijena joj je skočila 10,2 posto, pa je bila najveća dobitnica.

Slijedi dionica Saponije, s prometom od 512 tisuća kuna. Cijena joj je pala 4,9 posto, na 234 kune.

Promet iznad pola milijuna kuna ostvaren je još i izdanjem Valamar Rivijere, čija je cijena ojačala 0,43 posto, na 23,3 kune.

Uz dionicu Tankerske, po dobitku se danas ističe i Petrokemijina, sa skokom cijene za gotovo 10 posto, na 66,2 kune. Istodobno, po gubitku, uz Saponiju, izdvaja se i Viro, čija je dionica pojeftinila 4,7 posto, na 61 kunu.

Na domaćem tržištu danas je protrgovano sa 35 izdanja, šri čemu je njih 19 ostvarilo rast cijene u odnosu na prethodni dan, 11 pad, a 5 nije bilježilo promjenu cijene.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Tankerska Next Generation, Saponia, Valamar Riviera, Petrokemija, Viro
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Dow skočio 700 bodova, Nasdaq porastao šesti uzastopni tjedan
OPTIMIZAM
Wall Street: Dow skočio 700 bodova, Nasdaq porastao šesti uzastopni tjedan
NEW YORK - Dow Jones je porastao u petak jer su trgovci pozdravili snažno izvješće o radnim mjestima i zakonodavce koji su usvojili zakon o gornjoj granici duga koji sprječava bankrot SAD-a.
Zapošljavanje u SAD-u blago ubrzalo u svibnju
TRŽIŠTE RADA
Zapošljavanje u SAD-u blago ubrzalo u svibnju
WASHINGTON - Zapošljavanje u SAD-u blago je ubrzalo u svibnju i uskladilo se s prosjekom u prethodnih 12 mjeseci, izvijestilo je u petak ministarstvo rada.
Zagrebačka burza: Span u fokusu, blagi rast prometa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Span u fokusu, blagi rast prometa
ZAGREB - Redovni promet dionicama na Zagrebačkoj burzi u petak je blago porastao u odnosu na četvrtak, dok su glavni dionički indeksi blago pali, a najveći promet ostvaren je dionicom SPAN-a.
Ante Žigman izabran za člana Upravnog odbora EIOPA-e
USPJESI
Ante Žigman izabran za člana Upravnog odbora EIOPA-e
ZAGREB – Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Žigman izabran je za člana Upravnog odbora Europskog nadzornog tijela za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) s redovnim mandatom u trajanju od dvije i pol godine.
Hrvatska skuplja od Turske, Grčke, Portugala i Španjolske
USPOREDBE
Hrvatska skuplja od Turske, Grčke, Portugala i Španjolske
ZAGREB - Mnogi Nijemci najradije ljetuju u – Njemačkoj. No, godišnji odmor u inozemstvu je u pravilu jeftiniji. Posebice u Albaniji ili Turskoj. Hrvatska je jeftinija od Njemačke, ali je skuplja od Grčke ili Španjolske, piše Deutsche Welle.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE