GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Tankerska Next Generation dobitnica dana

Zagrebačka burza: Tankerska Next Generation dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2019 / 18:24
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Slabiji promet, ali i rast indeksa danas na Zagrebačkoj burzi.

Oba su indeksa ojačala po 0,7 posto, na je CROBEX zaključio na 2.011,29 bodova, a CROBEX10 na 1.189,34 boda. 

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer pao za dva milijuna kuna te je iznosio 15 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se 12,5 milijuna kuna, obveznicama nije trgovalo u iznosu nešto manjem od sedam tisuća kuna, a blok promet iznosi 2,5 milijuna kuna.

Pet je izdanja zaključilo prometom većim od milijun kuna, a promet veći od sto tisuća kuna bilježi ukupno 20 izdanja. Promet deset najlikvidnijih izdanja je pao za 1,6 milijuna kuna, a iznosio je 12,4 milijuna kuna.

Najlikvidniji je HT čijim se dionicama trgovalo u iznosu od tri milijuna kuna, od čega se na blok promet iznosi 2,5 milijuna kuna, a cijena im je porasla za 0,29 posto te iznosi 171,50 kuna.

Povlašteno izdanje Adris Grupe je zaključilo prometom u iznosu od 2,3 milijuna kuna i cijenom od 500,00 kuna. Atlantic Grupa bilježi promet u iznosu od 1,8 milijuna kuna te porast za 3,85 posto na 1.350,00 kuna.

Od deset najlikvidnijih izdanja porast cijene bilježi šest izdanja. ZAIF Proprius bilježi poskupljenje od 9,09 posto na 12,00 kuna uz 600 tisuća kuna prometa. Tankerska Next Generation je dan zaključila uvećanjem od 4,65 posto na 45,00 kuna, a njen dnevni promet iznosi 490 tisuća kuna. Slijedi spomenuti Atlantic (3,85%), a zatim Optima telekom s rastom za 1,55 posto na 6,55 kuna i prometom od 388 tisuća kuna. Dionice Valamar Riviere zaključile su na 38,30 kuna, što predstavlja porast od 0,52 posto, a trgovane su u iznosu od 1,7 milijuna kuna. Cijena je porasla još najlikvidnijem HT-u (0,29%).

Dan bez postotne promjene bilježe spomenuti povlašteni Adris te Kraš koji je zaključio cijenom od 1.050,00 kuna i prometom od 649 tisuća kuna.

Pad cijene dionice bilježe dva izdanja. Arena Hospitality Grupa je zaključila minusom od 1,08 posto odnosno cijenom od 368,00 kuna i prometom od 538 tisuća kuna. Dionice Podravke pojeftinile su za 0,41 posto na 483,00 kune, uz 1,1 milijun kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Tankerska Next Generation, Adris Grupa, Hrvatski Telekom
PROČITAJ I OVO
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
LIJEKOVI
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove odobrila je korištenje deksametazona za liječenje pacijenata oboljelih od covida-19 koji imaju problema s disanjem, otvorivši put da taj steroid postane drugi odobreni lijek za liječenje covida-19 u Europi nakon remdesivira.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi bilježili tek blage promjene, uz najniži dnevni promet u ovoj godini jer nema vijesti koje bi potaknule investitore na ulaganje.
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
TRENDOVI
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine zbog koronakrize prevezeno gotovo 67 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju, no prijevoz tereta je porastao za 2,5 posto, kao rezultat preuzimanje dijela tereta od drugih vrsta prijevoza, koji je ukupno gledano u Hrvatskoj smanjen, ističu u petak iz HAKOM-a.
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
NADZOR
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) provela je postupak nadzora nad dijelom poslovanja društva UNIQA osiguranje d.d. (Društvo) iz Zagreba, Planinska 13 A, OIB 75665455333 i utvrdila nezakonitosti u predugovornim dokumentima s ključnim informacijama (KID) za proizvode osiguranja života FidelisLife i Dollarprotect kod kojih ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros blago porasle, no trguje se oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta i sporog oporavka najvećih svjetskih gospodarstava od koronakrize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE